شامگاه امروز (شنبه 16 آذر ماه) قیمت ارزهای دیجیتال در بازار تجارت دیجیتال، اعلام شد. مدت زمان زیادی از پیدایش ارزهای دیجیتال نمی گذرد ولی انواع ارزهای دیجیتال توانسته اند طرفداران بسیاری را در سراسر جهان پیدا کنند. در روزهای اخیر بازار ارزهای دیجیتال با نوسان بسیاری روبرو بود و سرمایه گذاران به نوعی از روند بازار ارزهای دیجیتال نگران شده اند. بیت کوین که پادشاه ارزهای دیجیتال نامیده می شود در روزهای اخیر، صعود چشم گیری داشت.
به نظر میرسد ریزش بیتکوین به کانال ۴۰ هزار دلار تقاضا را افزایش داد و بازار در حال تلاش برای پس گرفتن محدودههای حمایتی خود است.
بیتکوین با رشد و پس گرفتن کانال ۵۰ هزار دلار خیال بسیاری از فعالان بازار را از ریزش بیشتر راحت کرد اما شاید بیتکوین چند هفتهای در این محدوده روندی رنج داشته باشد.
نکنه مهم این است که نهنگهای بازار بیتکوینهای خود را در صرافی نگهداری کردند و این نشان میدهد که نهنگها هنوز از ریزش ناگهانی بازار ترس دارند.
شاخص ترس و طمع بازار هم هنوز در محدوده ترس قرار دارد و زمانی که بیتکوین به زیر ۵۰ هزار دلار ریزش کرده بود این شاخص به زیر ۲۰ ریزش کرده بود.
دنی اسکات، مدیرعامل یک پلتفرم مرتبط با رمزارزها در رابطه با ریزش اخیر گفت: ریزش اخیر فقط به این دلیل بود تا معاملات فیوچرز صرافیهای لیکویید شود. به نظرم بازار کاملا روندی صعودی دارد.
بیتکوین یک مقاومت روانی در محدوده ۵۰ هزار دلار داشت که چند باری به این محدوده حمله کرده بود و امروز صبح خریداران توانستند این مقاومت را بشکنند و قیمت حالا در محدوده ۵۱ هزار دلار قرار دارد.
میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه (EME) در محدوده ۵۵ هزار دلار قرار دارد و این یعنی این محدوده میتواند هدف بعدی و مقاومت بیتکوین محسوب میشود.
در نمودار یک روزه شاخص مقاومت نسبی (RSI) روی عدد ۳۶ قرار دارد و در حال حرکت به سمت محدوده خنثی است.
از لحاظ تکنیکال اگر بیتکوین محد وده حمایت ۴۲ هزار دلار را از دست بدهد احتمال ریزش به کانال ۳۰ هزار دلار وجود دارد اما کارشناسان این احتمال را به شدت کمرنگ میدانند.
اتریوم در روز ۴ دسامبر به زیر میانگین متحرکت ۱۰۰ روزه سقوط کرد (۳/۸۷۳( سقوط کرد اما تقاضا در کف قیمتی به شدت افزایش یافت و اتریوم دوباره رشد کرد و حالا در محدوده ۴ هزار و ۳۰۰ دلار معامله میشود.
اتریوم یک حمایت در محدوده ۳/۹۰۰ تا ۴ هزار دلار دارد و کندلها در نمودار روزانه نشاندهنده روندی صعودی بازار هستند.
شاخص مقاومت نسبی در نمودار یک روزه روی عدد ۵۱ قرار دارد.
اگر اتریوم بتواند قیمت را بالای میانگی متحرک ۲۰ روزه یعنی محدوده ۳ هزار و ۳۱۵ دلار حفظ کند احتمالا هدف بعدی این ارز محدوده ۴ هزار و ۸۰۰ دلار است.
اگر اتریوم نتواند محدود ۴ هزار و ۳۱۵ دلار را حفظ کند احتمالا تا محدوده ۳ هزار و ۸۰۰ دلار ریزش میکند.
کاردانو میانکین متحرک ۲۰ روزه خود (۱/۶۳( را در روز ۳ دسامبر از دست داد و همین موضوع باعث ریزش شدید کاردانو شد.
کاردانو تا محدوده ۱/۱۸ دلار ریزش کرد اما کارشناسان عقیده دارند ریزش این ارز تا این محدوده فرصت خریدی بسیار جذاب بود و احتمالا دیگر کسی نتواند به این قیمت کاردانو بخرد.
ADA در ۲۴ ساعت پذشته بیش از ۱۱ درصد رشد کرده و در محدوده قیمتی ۱/۴۵ دلار قرار دارد.
در نمودار روزانه کندلهای کاردانو در حال تشکیل یک الگوی صعودی است و احتمالا این ارز به زودی به رشد میکند.
پولکادات محدوده حمایتی ۳۲ دلار را در روز ۴ دسامبر از دست داد. ریزش این ارز از محدوده ۳۰ دلار فرصت خرید جذابی ایجاد کرد و حالا پولکادات در محدوده ۲۸ دلار قرار دارد و باید مقاومت ۳۲ دلار را آزمایش کند.
شاخص مقاومت نسبی در نمودار روزانه در حال خروج از محدوده اشباع فروش است.
اندیکاتور مکدی در نمودار روزانه این ارز در حال بهبود است و به نظر میرسد این ارز در حال بهبود وضعیت است.
دوجکوین DOGE
دوجکوین با ریزش بازار ریزش زیادی کرد و تا ۱۳ سنت سقوط کرد اما حالا در ۱۷ سنت معامله میشود.
این ارز فاصله زیادی تا سقف قیمتی خود دارد.
اندیکاتور مکدی در نمودار روزانه در حال تایید سیگناال صعودی برای بازار است و شاخص مقاومت نسبی از محدوده اشباع فروش خارج شده است.
دوجکوین یک مقاومت در محدوده ۲۰ سنت دارد و اگر این مقاومت را پشت سر بگذارد میتواند تا محدوده ۲۷ سنت رشد کند.
«فرهاد بهلولی» تحلیلگر خانه بلاک چین ایران درباره اینکه بازار آلتکوینها در رقابت با بیتکوین چه آیندهای خواهند داشت؟ اظهار کرد: با توجه به نوآوریهایی که اکثر آلتکوینها در مقایسه با بیتکوین ایجاد کرده اند، بعد از ایجاد ثبات در بازار، برخی از آلتکوینها به عنوان پیشرو در بازار خواهند ماند و روزهای بهتری را تجربه خواهند کرد. البته بیتکوین با توجه به اینکه پرچمدار بازار ارزهای دیجیتال است برای مدتی، همچنان در صدر باقی خواهد ماند، در نتیجه حتی این انتظار میرود که در آینده، آلتکوینها بازار مستقل به خود را داشته باشند.
وی درباره عواملی که منجر به رشد رمزارهایی مثل دوجکوین، شیبا و سولانا میشود، گفت: متاسفانه عدهای از افراد مشهور بینالمللی با ایجاد هیجان و بهوجود آوردن یک فضای تبلیغاتی در شبکههای اجتماعی، باعث رشدهای بیرویه برخی از کوینها شدهاند، حال اینکه بیشتر این آلتکوینها، با وجود اینکه هیچگونه ساختار حرفهای و مهندسی ندارند قیمتهای باورنکردنی را تجربه میکنند. بهطور خلاصه میتوان گفت ایجاد یک شخصیت اجتماعی باعث رشد این آلتکوینها میشود.
این مدرس بازارهای مالی در پاسخ به این سوال که رمزارزهای مناسبتی که در زمان خاص ظهور میکنند تا چه اندازه قابل اعتماد هستند و چرا به یک باره رشد میکنند؟ (مثل رمزارز بازی مرکب)، توضیح داد: پاسخ این سوال نیز همانند سوال قبل است، با این تفاوت که یک تیم فنی خلاق یک آلتکوین را در زمان خاص و در بحبوحه هیجانات اجتماعی مربوط به یک رویداد یا مناسبت خاص ارائه میکنند.