-
تاریخ انتشار: 1401/05/24 01:39
توهم یا واقعیت؟
کد خبر: 25100

ماجرای رعایت نکردن کف نصاب 15درصدی خرید سهام صندوق های درآمد ثابت چیست؟

طبق ابلاغیه سازمان بورس و اوراق بهادار صندوق‌های سرمایه‌گذاری «در اوراق بهادار با درآمد ثابت» ملزم به سرمایه‌گذاری حداقل ۱۵ درصد و حداکثر ۲۵ درصد از ارزش کل دارایی‌های صندوق در سهام، حق تقدم سهام، قرارداد اختیار معامله سهام پذیرفته شده در بورس یا بازار اول و دوم فرابورس، گواهی سپرده کالایی پذیرفته شده در بورس، اوراق بهادار تامین مالی اسلامی که با هدف تامین نقدینگی جهت خرید شرکت های پذیرفته شده در بورس و فرابورس منتشر شده باشند و واحدهای سرمایه گذاری صندوق های سرمایه گذاری هستند.

امیر کاویان، از فعالان بازار سرمایه گفته صندوق های درآمد ثابت این حد نصاب را رعایت نکرده اند. پیشتر نیز با انتشار فهرستی از صندوق هایی که مدعی تخلف در رعایت نصاب ها بودند، در فضای مجازی موجی از بحث، گفتگو و انتقاد ها را به راه انداخته بود.

مدیران صندوق ها، و کارشناسان ارشد بازار سرمایه از جمله کسانی بودندکه از زمان انتشار این خبر در فضای مجازی اعلام کردند خطای محاسباتی در جدول منتشر شده فاحش، تک بعدی و به دور از واقعیت است.

در این جدول آمده 34 صندوق‌ درآمد ثابت حد نصاب 15 درصدی را رعایت نکرده اند.

یک منبع آگاه در سازمان بورس و اوراق بهادار با رد این ادعا به خبرنگار خبرگزاری () خبر داد: لیستی که برخی فعالان بازار منتشر کرده اند، به طور عجیبی از واقعیت به دور است.

برای مثال صندوق های درآمد ثابت بزرگ طبق ادعای فعالین 15 همت کسری در خرید سهام دارند اما واقعیت این است این ۱۹ صندوق بزرگ در مجموع نتنها کسری ندارند، بلکه حدود مثبت 2.7 همت هم بیشتر از کف نصاب، سهام خریداری کرده اند.

این اشتباه از آنجا ناشی می شود که گواهی سپرده های کالایی، اوراق خزانه و سرمایه گذاری در صندوق های سهامی هم جزو نصاب 15 درصدی لحاظ می شود اما فعالان بازار به این موضوع توجهی نکردند. حال انکه این دستورالعمل با یک جستجو ساده در اینترنت قابل دسترسی بود

گفتنی است ارزش صندوق های درآمد ثابت در مجموع 480 همت است که در بین آنها 19 صندوق بزرگ ارزشی در حدود 370 همت دارند. این یعنی بیش از 77 درصد ارزش بازار در اختیار این 19 صندوق است. و در بررسی های دقیق این صندوق ها ۲.۷ همت نیز بیش از نصاب ۱۵ درصدی دارایی خریداری کرده اند

حال قضاوت با شما، فعال نماهای بورسی با انتشار اخبار کذب به دنبال چه چیزی هستند؟

برخی کارشناسان معتقدند این خبر ادعایی دست های پشت پرده ای است که از سوی بدنه سایر دستگاه هایی است که در چند ماه اخیر باعث بروز تلاطمات در بازار سرمایه بوده اند و این آدرس غلط باعث دور شدن رسانه ها از اهداف اصلی خود از جمله مقابله با قیمت گذاری دستوری، عرضه خودرو و کنترل نرخ خوراک صنایع، مدیریت عرضه برق و ..‌. است

 

تجارت‌نیوز


کپی لینک کوتاه خبر: https://rasadvarzeshi.com/d/45aepm