-
تاریخ انتشار: 1398/12/11 17:33
کد خبر: 7458

جهت انجام تست کرونا اینجا کلیک کنید

در وضعیت همه‌گیری کرونا یکی از مشکلات اصلی، مراجعه بی‌مورد به مراکز درمانی است. چرا که هم باعث آلودگی جدید شده و هم امکان خدمت‌رسانی به افراد نیازمند را پایین می‌آورد.
رصد ورزشی نوشت: این برنامه تلاش می‌کند با مطرح کردن چند پرسش پزشکی به یک تصمیم بالینی برسیم: آیا هم اکنون نیاز یه مراجعه به پزشک و مراکز درمانی دارم یا نه؟
 

برای تست کرونا اینجا کلیک کنید.


 

در وضعیت همه‌گیری کرونا یکی از مشکلات اصلی، مراجعه بی‌مورد به مراکز درمانی است. چرا که هم باعث آلودگی جدید شده و هم امکان خدمت‌رسانی به افراد نیازمند را پایین می‌آورد.

در عین حال ممکن است علایمی پیدا کنیم که به ابتلای کرونا شک داشته باشیم. در این صورت راهکار چیست؟

 

این برنامه تلاش می‌کند با مطرح کردن چند پرسش پزشکی به یک تصمیم بالینی برسیم: آیا هم اکنون نیاز یه مراجعه به پزشک و مراکز درمانی دارم یا نه؟

توجه: الگوریتم‌های این برنامه با همکاری اساتید و نظارت سازمان نظام پزشکی تهیه شده اما نباید نتایج آن را به صورت ۱۰۰ درصد قابل اتکا بدانید.

 


برای تست کرونا اینجا کلیک کنید.


 

 

ویروس کرونا که رسما کووید- ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد تا کنون به بیش از ۵۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.

آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا در ایران تا ظهر یکشنبه (یازدهم اسفند) به ۹۸۷ نفر و فوت ناشی از آن در مجموع به ۵۴ نفر رسیده است همچنین ۱۷۵ نفر از مبتلایان بهبود یافته و از بیمارستان ترخیص شده‌اند.

 

 

 

همه چیز درباره کرونا

ویروس کرونا در چند هفته اخیر به تیتر اخبار رسانه‌های بین‌المللی تبدیل شده و افراد زیادی را نه‌تنها در چین بلکه در دیگر کشور‌ها و ایران درگیر کرده، به طوری که تاکنون جان هزاران نفر را در مقر اصلی‌اش یعنی ووهان چین گرفته است. مقامات چین از مردم کشور خود درخواست کرده‌اند به شهر ووهان که محل انتشار این ویروس مسری و خطرناک است، سفر نکنند. امروز ابتلای دو نفر به ویروس کرونا در ایران تایید و دقایقی قبل اعلام شد که هر دوی آنها به دلیل کهولت سن و نقص سیستم ایمنی در قم جان باختند.

 

 

farhad-majidi-01

 

چین بیشترین آمار ناشی از کرونا را دارد

براساس این گزارش، به جز کشور چین که بیشترین آمار مرگ‌ومیر ناشی از کرونا را گزارش کرده، این بیماری در کشور‌هایی نظیر تایلند، کره جنوبی، ژاپن، تایوان، استرالیا و آمریکا هم مشاهده شده است. به طور کلی کارشناسان سازمان جهانی بهداشت از ماه دسامبر وجود ویروس کرونا در چین را گزارش کرده و به تدریج همه گیر شده و تلفات آن در کشور چین به ۲۰۰۴ نفر رسیده است .

 

فرودگاه و ایستگاه‌های قطار شهر ووهان چین به روی مسافران خروجی بسته است و شبکه‌های مترو، اتوبوس‌رانی، وسایل حمل و نقل بین شهری راه دور از ساعت ۱۰ صبح ۲۳ ژانویه یعنی روز گذشته به وقت محلی بسته خواهد بود و به آن‌ها توصیه شده است که از ورود به محل‌های پرجمعیت بپرهیزند و تجمع‌های عمومی خود را به حداقل برسانند.

 

 

 

اقدامات پیشگیرانه سلاح مبارزه با ویروس کرونا

تدروس قبریسوس، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی با بیان اینکه اقدامات خیلی جدی می‌تواند از ورود و خروج بیماری کرونا به هر کشور جلوگیری کند، اظهار داشت: نه‌تنها اقداماتی نظیر شستن دست‌ها و زدن ماسک می‌تواند از ورود و شیوع کرونا پیشگیری کند، جلوگیری از ورود و خروج افراد نیز می‌تواند انتشار این ویروس را به حداقل برساند.

 

کروناویروس جزء خانواده بزرگ ویروس‌های قابل سرایت است که از ویروس سرماخوردگی تا عامل بیماری سارس را شامل می‌شود؛ سارس در سال ۲۰۰۲ در کشور چین باعث مبتلا شدن بیش از ۸ هزار نفر و ۷۷۴ قربانی در جهان شد. تحقیقات نشان می‌دهد که کد‌های ژنتیکی این کروناویروس نزدیکی زیادی به ویروس سارس دارد.

 

 


فرهاد مجیدی ، سرمربی استقلال طلاق گرفت + تصاویر همسر اول و دوم


 

علائم ویروس کرونا جدید چیست؟

در عادی‌ترین حالت این ویروس، باعث موارد سرماخوردگی می‌شود، اما در برخی موارد باعث بروز سندروم حاد تنفسی یا همان "سارس" می‌شود. همچنین در علائم ابتلای این ویروس می‌توان به تب، سرفه، نفس نفس زدن و تنگی نفس اشاره کرد.

 

‏‏farhad-majidi-01 - کپی

 

راه‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری

دست‌ها را با آب و صابون یا ژل ضدعفونی کننده حاوی الکل تمیز کنید، هنگام سرفه یا عطسه جلوی دهان و بینی خود را با دستمال یا آرنج بگیرید، از تماس نزدیک با کسانی که علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا دارند پرهیز کنید، پروتئینی نظیر گوشت و تخم مرغ را قبل از خوردن کاملاً بپزید، از تماس بدون محافظت با حیوانات وحشی یا دام‌های زنده خودداری کنید.

 

 

ویروس چقدر خطرناک است؟

براساس این گزارش و به گفته مسئولان و مقامات کشور چین ویروس کرونا در دوره قبل از بروز نشانه‌های بیماری می‌تواند از فردی به فرد دیگر به صورت مسری منتقل شود.

 

این ویروس تا ۲۷ ژانویه ۲۰۲۰ توانست ۳۰۰۰ نفر را مبتلا کند که ۸۱ نفر از آن‌ها جان خود را از دست داده‌اند. همچنین به نظر می‌رسد دوره درمان عفونت ناشی از این ویروس طولانی باشد و به این دلیل پیش‌بینی می‌شود بیماران بیشتری جان خود را از دست بدهند.

 


کرونا | توصیه های مهم مدیر دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره ویروس کرونا


 

 

10531463603348456363

 

نسل تازه ویروس کرونا و سرایت آن بین انسان‌ها چقدراست

این بیماری از انسان به انسان منتقل می‌شود، اما این سوال بین افراد پیش می‌آید که چه میزان این ویروس قدرت سرایت دارد؟ ویروس سارس از انسان‌ها به یکدیگر انتقال داده می‌شود، اما ویروس مرس به سختی از انسان به انسان منتقل می‌شود و تنها راه انتقال این ویروس عفونت ریه با سرفه و عطسه است.

 

 

آیا این ویروس جهش پیدا می‌کند؟

اطلاعات بسیار اندک در زمینه این اپیدمی مشهود است، اما متخصصان بر این باورند که شمار بیماران مبتلا به این ویروس روزانه بالاتر از موارد ثبت شده است. همچنین ویروس‌ها تمام مدت در حال تغییر و جهش هستند اما این در حالیست که تغییر صورت می‌دهند و ناشناخته هستند. به طور کلی این ویروس برای انتقال آسان‌تر، پیش بینی می‌شود تکامل پیدا کند و موجب بیماری جبران ناپذیری شود.

 

 

این ویروس چطور متوقف می‌شود؟

البته لازم به ذکر است واکسنی برای رفع  یا از بین بردن این ویروس در حال حاضر وجود ندارد؛ بنابراین تنها راه جلوگیری از سرایت آن تشخیص زودهنگام و درمان بیمار به مدت ۱۲ تا ۱۴ روز در قرنطینه است، همچنین باید از مراوده دوستان، آشنایان و افرادی که با بیمار در ارتباط بوده‌اند نیز پرهیز کرد.

 

هیچ قربانی در بین کودکان زیر ۹ سال دیده نشده است و میزان مرگ و میر در بین افراد سنین ۱۰ تا ۳۹ سال، ۰.۲ درصد گزارش شده است.

 

میزان ابتلای افراد به کرونا از سنین ۶۰ تا ۶۹ سال، به ۳.۶ درصد افزایش یافته، درحالی که در بین گروه سنی ۷۰ تا ۷۹ سال، ۸ درصد و افراد ۸۰ سال به بالا، ۱۴.۸ درصد گزارش شده است.

 

افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، فشار خون بالا و بیماری‌های مزمن تنفسی، بالاترین آمار مرگ ناشی کرونا را داشته‌اند. از طرف دیگر میزان مرگ‌ومیر در بین مردان با نرخ ۲.۸ درصدو زنان با نرخ ۱.۷ درصد بوده است.

 

 

AndroidOnlineNewsImage.aspx

 

 

توصیه های مدیر گروه بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی ایران

 

مدیر گروه بیماریهای عفونی دانشکده پزشکی : از مسافرت غیر ضروری به مناطقی که بروز ویروس کرونا در آنجا  گزارش شده ، خودداری نمایید.

 

به نقل از  روابط عمومی دانشکده پزشکی : با توجه به شیوع ویروس جدید کرونا در جهان،  دکتر مهشید طالبی طاهر؛ استاد و مدیر گروه بیماریهای عفونی درگفتگو با روابط عمومی دانشکده پزشکی توضیحات کاملی ارائه کرد. شرح این توضیحات در زیر قابل مشاهده است .

 

 

عفونت با ویروس های خانواده کورونا ویریده منجر به عفونتهای تنفسی ملایم می شود، اما اپیدمی با SARS-CoV,   MERS-CoV  نشان داده که ویروس های این خانواده تمایل به ایجاد بیماریهای جدی دارند. این ویروس های جدید  از پستانداران (شتر-خفاش)به انسان منتقل می شوند . در دسامبر 2019 یک ویروس جدید از این خانواده( (2019-nCoV باعث ابتلا انسان ها به پنومونی در چین شد که بعد از آن در چندین کشور دیگر نیز گزارش گردید. اکثر بیماران در تماس با محل فروش حیوانات دریایی و دیگر حیوانات بودند((zoonotic.

 

 

درتماس با قطرات تنفسی ایجاد شده با عطسه و سرفه، لمس وسایل آلوده به ویروس و سپس لمس چشم ها و بینی و دهان، تماس با حیوانات آلوده و خوردن گوشت خام و نیمه پخته از راههای شناخته شده کسب ویروس می باشند. در صورت سفر به مناطق آلوده و تماس با بیماران بویژه درکارکنان بهداشتی شانس انتقال بیشتر می شود.

 

 

در یک مطالعه جدید در چین برروی 425 مورد تایید شده عفونت با این ویروس نشان داده شده که سن متوسط بیماران 59 سال بوده، 56% مرد بودندو دوره کمون بیماری 5.2 روز بوده است. در این مطالعه نشان داده شده که انتقال ویروس از انسان به انسان در تماس نزدیک رخ داده است.

 

 

دوره کمون بیماری 2-14 روز می باشد و علایم بیماری شامل تب، سرفه و تنگی نفس می باشد. رادیوگرافی قفسه سینه ارتشاح دو طرفه را نشان می دهد. تا کنون در موارد گزارش شده 25%علایم شدید داشته اند.

 

 

در فصل زمستان در نیمکره شمالی آنفلونزا شایع می باشد ولی در صورت شرایط زیر باید بفکر کوروناویروس جدید بود.

 

 

1. مسافرت به چین و Wuhanدر طی 14 روز گذشته

 

2. تماس نزدیک با بیمار مبتلا.CDC تماس نزدیک را اینگونه تعریف کرده است: تماس با بیمار با فاصله کمتر از 2 متر، اقامت به مدت طولانی در یک اتاق و نگهداری از بیماربدون پوشیدن وسایل حفاظت شخصی، یا تماس مستقیم با ترشحات بیمار.

 

3. اقامت در یک مرکز در کشوری که مورد بیمارستانی کوروناویروس گزارش کرده اند.

 

4. بروز بیماری در پرسنل بهداشتی که از بیماران با عفونتهای تنفسی شدید مراقبت می کرده بدون توجه به سابقه مسافرت.

 

5. حال عمومی بیمار به صورت غیر معمول و غیر منتظره بدتر شود بدون توجه به سابقه مسافرت.

 

درمان خاصی برای این بیماری وجود ندارد و در شکل ملایم بیماری استراحت در منزل و مایع درمانی توصیه می گردد. ایجاد هوای مرطوب در خانه تنفس را راحت تر می نماید. از سیگار کشیدن به شدت پرهیز شود.

 

 

 

از مسافرت غیر ضروری به مناطقی که این ویروس جدید گزارش شده پرهیز شود. در صورت سفر به این مناطق احتیاطات زیر توصیه می شود:

 

1. از تماس با بیماران اجتناب شود.

 

2. از تماس با حیواناتی که حامل ویروس هستند پرهیز نمایید

 

3. عدم خوردن گوشت پستانداران و ماهی به صورت خام و یا نیمه پخته

 

4. شستن دستها با اب و صابون به صورت مکرر(یا استفاده از محلول حاوی الکل)

 

5. دهان، صورت، چشم ها و بینی لمس نشوند.

 

6. پوشیدن ماسک در تماس با بیماران و یا افراد مشکوک به بیماری

 

 

1551283647_برنامه-عصر-جدید

 

 

اگر خود مبتلا هستید برای محافظت از دیگران نکات زیر توصیه می شود:

 

1. از منزل حتی الامکان خارج نشوید.

 

2. دستهای خودرا مکررا با آب و صابون بشویید.

 

3. در منزل از اتاق خود خارج نشوید واز  سرویس بهداشتی مجزا استفاده کنید.

 

4. در هنگام سرفه و عطسه از دستمال استفاده کنید.

 

5. پوشیدن ماسک

 

در صورت تنگی نفس و درد قفسه سینه با پزشک خود تماس بگیرید.

 

 

در صورت بستری شدن در بیمارستان اقدامات زیر توصیه می گردد:

 

1. رعایت احتیاطات قطره ای و تماسی (در صورت امکان بیماردر اطاق با شرایط Airborne isolation قرار گیرد). در صورت اعمال تولید کننده ائروسل(برونکوسکوپی-تراکئوتومی-اینتوباسیون-احیا قلبی ریوی) باید احتیاطات airborne برقرار شود.

 

2. در صورتیکه اتاق ایزوله موجود نباشد بیماران گروهی می توانند در یک اتاق بستری شوند.

 

3. تختها در فاصله حداقل یک متری از یکدیگر قرار بگیرند.

 

4. بیمار ماسک بپوشد.

 

5. پرسنل بهداشتی که از این بیماران مراقبت می نمایتد باید ماسکN95بپوشند و احتیاط تماسی را رعایت نمایند و بهداشت دست فراموش نشود. پوشیدن عینک، شیلد صورت و گان توصیه می شود.

 

6. به بیماران آموزش داده شود که هنگام سرفه و عطسه از دستمال استفاده نمایند.

 

7. وسایل مورد استفاده فقط باید برای یک بیمار استفاده شود. در صورت اشتراک در وسایل مانند کاف فشار خون برای گندزدایی از اتیل الکل70% استفاده شود.

 

8. بیمار حتی الامکان برای کارهای غیر ضروری از اتاق خارج نشود.

 

9. محدودیت در تعداد ملاقات کنندگان

 

10. تمیز کردن محیط با آب و دترژان و گندزدایی با محلول هیپوکلریت سدیم

 

احتیاطات تماسی و قطره ای تا زمانی که بیمار بی علامت شود باید ادامه یابد.  

 

منبع:باشگاه خبرنگاران، دانشگاه علوم پزشکی تهران

 

 


کپی لینک کوتاه خبر: https://rasadvarzeshi.com/d/4jrok3