سهام عدالت: با آن که خیلی از مشمولان سهام عدالت از همان ابتدای آغاز ثبت نام در این طرح نام نویسی کرده اند اما طی این 14 سال به دلایلی اسم آن ها در لیست مشمولان دریافت سهام عدالت نیامده است اما با تاکید دولت سیزدهم و تلاش مجلس قرار است مشمولان این طرح به حقوق خود در این زمینه برسند؛ طوری که طبق گفته نمایندگان مجلس شورای اسلامی منابع لازم برای پرداخت سهام عدالت به این افراد در بودجه سال جاری دیده شده است.
سهام عدالت: مجلس دولت را مکلف به پرداخت سهام عدالت به جاماندگان کرده است، طوری که تا پایان سال همه جاماندگان واقعی سهام عدالت باید از این امتیاز بهره مند شوند. در بحث بررسی دقیق برای تحت پوشش قرار گرفتن مشمولان سهام عدالت که خیلی ها در فرایند ثبت نام هنوز به این نوع سهام دست نیافته اند باید مشخص و سهام عدالت به آن ها داده شود.
در پایان معاملات روز گذشته بازار سهام، ارزش سهام عدالت در مقایسه با روز گذشته، 0.6درصد کاهش یافت و ارزش سبد 532هزار تومانی، یک میلیون تومانی و 492هزار تومانی سهام عدالت به ترتیب به 14 میلیون و 870هزار تومان، 28 میلیون و 11هزار تومان و 13 میلیون و 784 هزار تومان رسید. با احتساب این موضوع، ارزش 60درصد قابل فروش سبد 532هزار تومانی سهام عدالت به 8 میلیون و 922هزار تومان رسیده است.
دولت مکلف شده است به افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و افراد واجد شرایط مطابق قانون سیاست اصل 44 سهام عدالت پرداخت کند.
این افراد سهام عدالت دریافت می کنند
رییس سازمان خصوصی سازی ادامه داد: ماده 34 تبصره سه قانون سیاست اصل 44 ساز و کاری را پیش بینی کرده است که وزارت رفاه افرادی که استحقاق دریافت سهام عدالت را دارند تعیین کند. در این راستا چند جلسه با وزارت رفاه برگزار شده است تا به اشراف کافی در این حوزه برسیم. البته چند وقتی است که موضوع دهک بندی و یارانهها وزارت رفاه را درگیر کرده، اما این موضوع باید تا پایان خرداد مشخص شود.
اظهار کرد: طبق این بند دولت مکلف شده است به افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و افراد واجد شرایط مطابق قانون سیاست اصل 44 سهام عدالت پرداخت کند
وی با بیان اینکه در ابتدا قرار بود پرداخت سهام عدالت به دو دهک اول و چهار دهک بعدی باشد، عنوان کرد: اما در کشور چنین اشرافی از مجموع درآمد وجود ندارد. در ابتدا سهام عدالت بر اساس رده بندی شغلی بود، برای مثال کارمندان دولت، تاکسیرانان، خادمان مسجد و…، این موضوع باعث شد بعضا افرادی که مستحق دریافت سهام عدالت نیستند، سهام عدالت دریافت کنند و برعکس. دهک بندی توسط وزارت رفاه انجام میشود اما اینکه چه میزان سهام و به چه طریقی واگذار شود هنوز مشخص نیست.
رییس کمیسون اقتصادی مجلس گفت: افرادی که برگه سهام عدالت دارند، در اولویت دریافت سهام عدالت هستند و شرایط کنونی آنها مبنای تصمیم گیری برای واگذاری سهام به آن هاست.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا افرادی که برگه سهام عدالت دارند، در اولویت برای دریافت سهام عدالت هستند؟ گفت: در آن زمان افرادی مشمول دریافت سهام بودند و حتی برای این افراد برگه سهام هم صادر شد، ولی واگذاری برای آنها انجام نشد این افراد در اولویت دریافت سهام هستند.
وی همچنین در توضیح این که که افرادی که برگه سهام عدالت دارند، اگر از گذشته تاکنون تغییر دهک داشته باشند آیا همچنان این افراد در اولویت هستند؟ تشریح کرد: البته که تغییر وضعیت در پایگاه جامع رفاه ایرانیان حتما باید بررسی شود و این نکته کاملا درست است. اگر این پایگاه به روز شود و اطلاعات آن دقیق باشد کمک میکند تا بر این اساس اطلاعات دقیقی داشته باشیم. مبنای منطقی و علمی این است که شرایط فعلی افراد مرجع تصمیم گیری باشد.
توثیق سهام عدالت
علی مهدوی پارسا گفت: آن دسته از سهامداران عدالت که اطلاعات آنان کامل نیست، باید اطلاعات بانکی (شماره شبای معتبر) خود را ظرف یک هفته آینده یعنی تا روز 30 اردیبهشت، از طریق مراجعه به سامانه سجام تکمیل کنند. شماره شبای نامعتبر، حساب بانکی مسدود، راکد، مشترک (دو امضاء)، ارزی و بلندمدت مهمترین دلایلی است که باعث شد تا سود سهامداران به حساب آنها واریز نشود.
بر اساس آخرین آمار شرکت سپرده گذاری مرکزی (سمات)، بیش از 2 میلیون سهامدار عدالت به دلیل نداشتن شماره شبای معتبر بانکی، سود سالهای 1398 و 1399 خود را دریافت نکرده اند. همچنین بیش از 150 هزار سهامدار از ابتدای امسال با ثبت نام و احراز هویت در سامانه سجام، مشکل شماره شبای بانکی معتبر خود را برطرف کرده اند که سود سالهای 1398 و 1399 این سهامداران تا پایان اردیبهشت به حسابشان واریز خواهد شد.
شرکت سپرده گذاری مرکزی، هفته گذشته سود سهامداران حقوقی سهام عدالت را واریز کرد؛ سود سال 1399 سهامداران عدالت، روز 21 اسفند پارسال به حساب 43 میلیون و 665 هزار نفر از مشمولان سهام عدالت واریز شد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس از وزیر امور اقتصاد و دارایی درخواست کرد که دستور شناسایی بانکهای متخلف را صادر کند تا نهایت همکاری با دارندگان سهام عدالت صورت پذیرد.
به گزارش برنا، رحمتالله نوروزی، نماینده مردم علی آباد در مجلس شورای اسلامی گفت: نظارت بر عملکرد بانکها یک امر ضروری و مهم به شمار میرود و گزارشهایی مبنی بر تخلف برخی از بانکها در توثیق قرار ندادن سهام عدالت برای دریافت وامهای خرد به گوش میرسد که این موضوع اصلاً خوشایند نمایندگان مجلس نیست.
وی افزود: شاید 10 میلیون یا 5 میلیون تومان رقمی به شمار نرود اما همین مبلغ میتواند گره کوچکی از اقشار نیازمند جامعه را بگشاید تا مجبور نشوند سرشان را مقابل دیگران پایین بیندازند. توثیق سهام عدالت طرحی بود که در شرایط خوب بازار مطرح شد اما متأسفانه به محض اینکه شرایط بازار سهام افت کرد، بسیاری از بانکها حتی برای دریافت وام 10میلیون تومانی حاضر نیستند آن را به عنوان وثیقه قبول کنند، درصورتیکه رقم سهام عدالت بیش از 10 میلیون تومان است اما واقعاً بانکهایی به سهامداران عدالت بیمهری میکنند، متخلف محسوب میشوند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی از وزیر امور اقتصاد و دارایی درخواست کرد که دستور شناسایی بانکهای متخلف را صادر کند تا نهایت همکاری با دارندگان سهام عدالت صورت پذیرد.
نوروزی خاطرنشان کرد: دولت آقای رئیسی عزم جدی برای شناسایی متخلفان بانکی دارد و امید میرود که در همین راستا ناقضان قوانین بانکی شناسایی شوند تا هم از این طریق همه خود را ملزم به رعایت مر قانون بدانند و هم اینکه اقشار ضعیف بتوانند از تسهیلات سهام عدالت نهایت استفاده را کنند.
وی با بیان اینکه سهام عدالت پشتوانه آینده برای دارندگانش محسوب میشود، گفت: سهام عدالت مجموعهای از شرکتهای آیندهدار است که تجربه نشان داده به مرور زمان به قیمت آن افزوده میشود، لذا نباید نگاهی سفتهبازانه به سهام عدالت داشت بلکه این سهام پشتوانه اقشار ضعیف محسوب میشود و بنابراین باید در توثیق آن نهایت همکاری را با مردم داشت.