علائم ویروس کرونا جدید چیست؟
در عادیترین حالت این ویروس، باعث موارد سرماخوردگی میشود، اما در برخی موارد باعث بروز سندروم حاد تنفسی یا همان "سارس" میشود. همچنین در علائم ابتلای این ویروس میتوان به تب، سرفه، نفس نفس زدن و تنگی نفس اشاره کرد.
راههای پیشگیری از ابتلا به بیماری
دستها را با آب و صابون یا ژل ضدعفونی کننده حاوی الکل تمیز کنید، هنگام سرفه یا عطسه جلوی دهان و بینی خود را با دستمال یا آرنج بگیرید، از تماس نزدیک با کسانی که علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا دارند پرهیز کنید، پروتئینی نظیر گوشت و تخم مرغ را قبل از خوردن کاملاً بپزید، از تماس بدون محافظت با حیوانات وحشی یا دامهای زنده خودداری کنید.
ویروس چقدر خطرناک است؟
براساس این گزارش و به گفته مسئولان و مقامات کشور چین ویروس کرونا در دوره قبل از بروز نشانههای بیماری میتواند از فردی به فرد دیگر به صورت مسری منتقل شود.
این ویروس تا ۲۷ ژانویه ۲۰۲۰ توانست ۳۰۰۰ نفر را مبتلا کند که ۸۱ نفر از آنها جان خود را از دست دادهاند. همچنین به نظر میرسد دوره درمان عفونت ناشی از این ویروس طولانی باشد و به این دلیل پیشبینی میشود بیماران بیشتری جان خود را از دست بدهند.
نسل تازه ویروس کرونا و سرایت آن بین انسانها چقدراست
این بیماری از انسان به انسان منتقل میشود، اما این سوال بین افراد پیش میآید که چه میزان این ویروس قدرت سرایت دارد؟ ویروس سارس از انسانها به یکدیگر انتقال داده میشود، اما ویروس مرس به سختی از انسان به انسان منتقل میشود و تنها راه انتقال این ویروس عفونت ریه با سرفه و عطسه است.
آیا این ویروس جهش پیدا میکند؟
اطلاعات بسیار اندک در زمینه این اپیدمی مشهود است، اما متخصصان بر این باورند که شمار بیماران مبتلا به این ویروس روزانه بالاتر از موارد ثبت شده است. همچنین ویروسها تمام مدت در حال تغییر و جهش هستند اما این در حالیست که تغییر صورت میدهند و ناشناخته هستند. به طور کلی این ویروس برای انتقال آسانتر، پیش بینی میشود تکامل پیدا کند و موجب بیماری جبران ناپذیری شود.
این ویروس چطور متوقف میشود؟
البته لازم به ذکر است واکسنی برای رفع یا از بین بردن این ویروس در حال حاضر وجود ندارد؛ بنابراین تنها راه جلوگیری از سرایت آن تشخیص زودهنگام و درمان بیمار به مدت ۱۲ تا ۱۴ روز در قرنطینه است، همچنین باید از مراوده دوستان، آشنایان و افرادی که با بیمار در ارتباط بودهاند نیز پرهیز کرد.
هیچ قربانی در بین کودکان زیر ۹ سال دیده نشده است و میزان مرگ و میر در بین افراد سنین ۱۰ تا ۳۹ سال، ۰.۲ درصد گزارش شده است.
میزان ابتلای افراد به کرونا از سنین ۶۰ تا ۶۹ سال، به ۳.۶ درصد افزایش یافته، درحالی که در بین گروه سنی ۷۰ تا ۷۹ سال، ۸ درصد و افراد ۸۰ سال به بالا، ۱۴.۸ درصد گزارش شده است.
افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، فشار خون بالا و بیماریهای مزمن تنفسی، بالاترین آمار مرگ ناشی کرونا را داشتهاند. از طرف دیگر میزان مرگومیر در بین مردان با نرخ ۲.۸ درصدو زنان با نرخ ۱.۷ درصد بوده است.
توصیه های مدیر گروه بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی ایران
منبع:باشگاه خبرنگاران، دانشگاه علوم پزشکی تهران