اتفاق عجیب در مسابقه زیبایی در عربستان افتاد. تزریق بوتاکس و ژل در مسابقه زیبایی عربستان باعث حیرت شد. مسابقه زیبایی در عربستان سعودی بسیار پرطرفدار است. شترهای بوتاکس زده از مسابقه زیبایی در عربستان کنار گذاشته شدند.
در «جشنواره شتر ملک عبدالعزیز» که در عربستان سعودی بسیار پرطرفدار است و در اوائل این ماه آغاز شد، زیباترین نژادهای شتر برای رقابت بر سر جایزه نقدی ۶۶ میلیون دلاری شرکت میکنند. تزریق بوتاکس، پوستکشی صورت و سایر تغییرات با اعمال زیبایی برای جذابتر کردن شترها در این مسابقه کاملا ممنوع است. هیات داوران برنده را بر اساس شکل سر، گردن، کوهان، پوشش و قامت شتر انتخاب میکنند.
داوران در این جشنواره یکماهه که در صحرایی در شمال غرب ریاض، پایتخت عربستان برگزار میشود، امسال مبارزهشان با موارد مصنوعی زیباتر کردن شترها تشدید و برای این کار از فناوری «تخصصی و پیشرفته» برای شناسایی موارد تقلب استفاده کردند.
مقامات امسال چندین پرورشدهنده را شناسایی کردند که از پوستکشی لبها و بینیهای شترها، بزرگتر کردن عضلات سینه با هورمون، تزریق بوتاکس برای بزرگتر جلوه دادن سر ولبها، گذاشتن نوارهای لاستیکی برای متورم کردن بخشهایی از بدن و گذاشتن فیلر یا پرکننده برای رفع چین و چروک صورت استفاده کرده بودند.
داوران میگویند قصدشان متوقف کردن همه اعمال فریبکارانه برای زیبا نشان دادن شترها است و برای افراد متقلب مجازاتهای سنگینی در نظر گرفته خواهد شد.
مسابقه زیبایی شترها در کانون این جشنواره گسترده قرار دارد که همچنین شامل مسابقات شتردوانی، خرید و فروش شترها و مراسم دیگری است که در آنها هزاران شتر تککوهانه به نمایش در میآیند.
پرورش شتر یک صنعت چند میلیون دلاری است و رویدادهای مشابهی در سراسر این منطقه برگزار میشوند.
در راستای برنامه بلند مدت عربستان سعودی تا سال ۲۰۳۰، عربستان سعودی برای کاهش وابستگی به نفت و تنوع بخشیدن به اقتصاد آن و همچنین توسعه بخش خدمات عمومی مانند آموزشی، تفریحی و گردشگری برنامهریزی میکند. بزرگترین و بهترین جشنوارههای میراث فرهنگی غنی، برنامههای نوآورانه و خانوادگی برای سال ۲۰۱۸ تحت حمایت سلطان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان برگزار میشود.
جشنواره شتران پادشاه عبدالعزیز در سال ۲۰۱۸ از تاریخ ۱ ژانویه تا ۱ فوریه در حوالی بیابان جنوبی الدنه در ۱۲۰ کیلومتری ریاض برگزار خواهد شد.
این جشن یکی از بزرگترین جشنهای ملی در نوع خود در جهان است و نمایش امسال، یکی از موفقترین آنها است. هدف این جشنواره؛ افزایش آگاهی، ترویج غرور ملی و جشن گرفتن فعالیتهای فرهنگی و میراثی منطقهای در قلمرو پادشاهی است. این یک جشنواره سنتی است که علاقهمندان خود را در سراسر جهان دور هم جمع میکند.
در قلب جشنواره، شتر نقش بسیار دوستداشتنی و مشهوری دارد که منعکسکننده نقش مهم شتر برای عربستان سعودی در طول تاریخ است.
بیش از قرنها است که شتر را به عنوان کشتی بیابان میشناسند و امروزه هم شتر به بخشی جداییناپذیر از زندگی روزمره تبدیل شده است که نماد شخصیت و غرور منطقهای است. شترها در تمام ستون جامعه، از لحاظ اقتصادی و سیاسی تأثیرگذار هستند؛ نه تنها در متون مذهبی و شعر دینی به آنها اشاره شده است، بلکه منبع گوشت، شیر، چرم و حمل و نقل هستند. شترها یک ستون تجاری در جهان عرب محسوب میشوند و آنها باعث رشد منطقهای میشوند.
فستیوال یک ماه شتر عبدالعظیم، ترکیبی از وقایع سنتی، مسابقات و میراث فرهنگی است. تمرکز جشنواره روی رام کردن شترها، مسابقه زیبایی شترها، هنر موهای شتر، سرگرمیهای خانوادگی و افزایش رونق بازار فرهنگی است. در این جشنواره تئاترهای مختلف و نمایشگاه «سفر شتر از زمان مومیایی و فراتر از آن» نیز برگزار میشود.
۳۰۰ هزار شتر در جشنواره شترسواری ملک عبدالعزیز توسط صاحبان شان به نمایش گذاشته شدند و به رقابت با یکدیگرمی پردازند. جایزه این جشنواره برای شتر برتر ۲۵ میلیون پوند تعیین شده است.
روزنامه بریتانیایی «دیلی میل» با انتشار گزارشی در این باره می افزاید: دکتر «طلال طریفی» سخنگوی این جشنواره گفته که داوری نهایی با نگاه کردن به زیبایی های طبیعی دست نخورده شترها صورت می گیرد. در بررسی زیبایی شتر ها به چگونگی پوشش دندان توسط لب ها، اندازه سر شتر، طول گردن و برآمدگی پشت او توجه شده است.
علاوه بر آن در طول برگزاری این جشن ماهانه رژه هایی همراه با اهنگ های محلی با هدف سرگرم کردن مخاطبان و تماشاگران نیز برگزار می شود».
در این ارزیابی حتی به خلق و خوی شترها نیز توجه می شود. هم چنین، بلند بودن مژه ها و اندازه چشم ها و چگونگی رو به پایین بودن بینی یا ایستاده بودن گوش ها نیز در این ارزیابی جزو امتیازات محسوب می شوند.
در این جشنواره که از ۱۹ مارس تا ۱۵ اوریل برگزار می شود قیمت شترها به میزان ۷۰ درصد افزایش می یابد. این مراسم هر ساله برگزار می شود و ۲ میلیون نفر را از سرتاسر جهان به سوی خود جلب می کند. این جشنواره هم چنین نشان دهده نوع زندگی بیابانی و بیان گر جایگاه اجتماعی شتر نزد قبایل حوزه خلیج فارس است.