-
تاریخ انتشار: 1402/11/02 11:20
سازمان امور مالیاتی| مالیات
کد خبر: 127798

چه کسانی باید بیشتر مالیات دهند؟|این گروه ها از پرداخت مالیات معاف هستند

رییس سازمان امور مالیاتی درباره پرداخت مالیات در سال آینده توضیحات ارائه کرد و گفت: افزایش یک واحد درصد مالیات بر ارزش افزوده طبق لایحه بودجه ۱۴۰۳ از جیب مردم نیست بلکه از ثروتمندان و پرمصرف‌ها گرفته خواهد شد.

به گزارش رصدورزشی، مالیات حسب تعریف سازمان همکاری و توسعه اقتصادی پرداختی الزامی و بلاعوض است. مالیات ممکن است به شخص،  مؤسسه، دارایی و ... تعلق گیرد. چنین تعریفی پرداخت‌های تأمین اجتماعی را هم در بر می‌گیرد.برخی مالیات را به مثابه یک نوع هزینه اجتماعی می دانند که آحاد یک ملت در راستای بهره‌برداری از امکانات و منابع یک کشور موظفند آن را پرداخت کنند تا توانائی‌های جایگزینی این امکانات و منابع فراهم شود. 

در جلسه صحن علنی روز دوشنبه - دوم بهمن ماه - مجلس شورای اسلامی، ادامه بررسی گزارش کمیسیون تلفیق درباره بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار قرار گرفت و بند (س) تبصره (۶) لایحه توسط نمایندگان بررسی شد.

در بند (س) تبصره (۶) عنوان شده که نرخ مالیات بر ارزش‌افزوده موضوع ماده (۷) قانون مالیات بر ارزش‌افزوده مصوب سال ۱۴۰۰ به میزان یک واحد درصد افزایش یابد و متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و صندوق فولاد از محل منابع حاصل از این بند انجام می‌شود. ‌

در ابتدا محمدحسن آصفری پیشنهاد حذف این بند را مطرح کرد و گفت: افزایش یک واحد درصد مالیات بر ارزش افزوده در کشور سبب بروز تورم خواهد شد.

رییس سازمان امور مالیاتی به عنوان نماینده دولت در مخالفت با پیشنهاد حذف بند (س) گفت: اینکه دوستان می‌فرمایند دولت با مولدسازی و فروش زمین‌ها و املاکی که در اختیار دارد، هزینه‌های لازم برای بازنشستگان و حقوق بگیران و غیره را پرداخت کند، این رویکرد تورم زا است.

محمدهادی سبحانیان با بیان اینکه دولت باید منابع پایدار برای مصارف پایدار ایجاد کند، افزود: پیشنهاد افزایش یک واحد درصدی مالیات در راستای این است که بار مالیاتی به سمت ثروتمندان و کارخانه داران برود.

وی تصریح کرد: بسیاری از خدمات و کالاهایی که امروز عموم مردم استفاده می‌کنند، به موجب قانون ارزش افزوده معاف از مالیات است. به عنوان نمونه تمامی محصولات کشاورزی فراوری نشده، دام زده و خوراک آن، بذر، نشاء، سم، کود، مصارف کشاورزی، شیر، ماست، پنیر، نان، آرد، گوشت و فرآورده‌های گوشتی، برنج، حبوبات، سویا، پروتئین سویا، انواع روغن‌های خوراکی گیاهی و حیوانی، شیرخشک، خمیرکاغذ و کاغذ باطله، انواع چاپ کتاب تحریر، روزنامه و کتاب از جمله مواردی است که معاف از مالیات ارزش افزوده هستند.

سبحانیان ادامه داد: تمام خدمات درمانی، مسائل بهزیستی، توانبخشی از مالیات بر ارزش افزوده معاف است و باید مجلس و دولت در این باره تصمیم بگیرند که به سمت دریافت مالیات از ثروتمندان و پرمصرف‌ها حرکت کنند.

وی خاطرنشان کرد: سفره مردم را از مالیات معاف کردیم و باید به این معافیت‌ها اعتبار بخشی کنیم. چرا که مالیات ستانی فقط ابزار درآمدستانی نیست بلکه ابزار توزیع ثروت است.


کپی لینک کوتاه خبر: https://rasadvarzeshi.com/d/27azoe