رصد ورزشی نوشت: اواخر پاییز سال ۱۳۹۷ بود که محمدجواد آذری جهرمی- وزیر فناوری ارتباطات و فناوری اطلاعات - از صرفهجویی ۱۴۴۰ میلیارد تومانی در صورت حذف قبوض کاغذی آب، برق، گاز و تلفن خبر داد و گفت: با این صرفهجویی میتوان کارهای بزرگی به نفع مردم انجام داد و ذهن مردم را باید نسبت به هدر رفت این منابع حساس کرد. آمارها حاکی از آن است که ۳۵ میلیون کنتور برق، حدوداً همین تعداد کنتور آب و ۲۰ میلیون کنتور گاز وجود دارد و برآوردها نشان میدهد ۱,۴۴۰ میلیارد تومان برای قبوض خدماتی هزینه میشود. در حالی که به گفته آذری جهرمی ظرفیت کامل دولت الکترونیکی فراهم است که تمام این قبوض را به صورت الکترونیکی صادر کند.
در این راستا، طبق برنامهریزیهای صورت گرفته از سوی وزارت نیرو، قرار شد تا قبوض کاغذی برق تا اوایل مهرماه حذف شود و پس از آن اطلاعات قبض مشترک توسط پیامک در اختیار آن ها قرار بگیرد. بنابراین مشترکین باید تا اواسط شهریورماه نسبت به ثبت اطلاعات خود در سامانههای معرفی شده اقدام می کردند. به گفته مسئولان سالانه ۱۲ هزار درخت برای تهیه قبوض کاغذی قطع میشود و قرار است از محل کاغذی که در این راستا صرفهجویی میشود، برای ۱۰۰ هزار دانشآموز مناطق محروم وسائل آموزشی تامین شود.
مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق کشور، در این باره به ایسنا، گفت: یکی از اتفاقات مهم که در سال گذشته به انجام رسید حذف قبوضکاغذی برق بود و این طرح برای اولین بار اجرا شد و اکنون تمام مشترکان را تحت پوشش خود قرا داد است.
وی با بیان اینکه این طرح را از ابتدای سال ۱۳۹۸ آغاز کردیم، اظهار کرد:۹۰ درص مشترکان در دی ماه و ۱۰۰ درصد مشترکان نهایتا تا آذر ماه مشمول این طرح شدند.
قبوض کاغذی برق از ابتدای مهرماه حذف شد و مشترکان پس از آن، اطلاعات قبوض را از طریق پیامک دریافت میکنند. در این راستا راههای مختلفی برای پرداخت قبض در اختیار آنها قرار گرفته است و در این میان برای همه مشترکان، مخصوصا مشترکانی که به تلفن همراه هوشمند دسترسی ندارند، راهحلی با عنوان کارت شناسایی برق در نظر گرفته شده تا مشترکان همواره شناسه قبض خود را همراه داشته باشند.