محمدجواد ساوری امروز یکشنبه ۱۵ آبانماه ۱۴۰۱ با اعلام این خبر گفت: جشنواره فرهنگ اقوام ایرانزمین که تاکنون در چهارده دوره و بهصورت سالانه برگزار شده است و در دو سال گذشته شیوع کرونا ویروس سبب لغو برگزاری آن بهصورت حضوری شده بود، امسال با رویکرد متفاوتی نسبت به دورههای گذشته برگزار میشود.
دبیر جشنواره بینالمللی فرهنگ و اقتصاد اقوام ایرانزمین با اشاره به اینکه نام جشنواره اقوام به جشنواره فرهنگ و اقتصاد اقوام ایرانزمین تغییر یافته است، خاطرنشان کرد: جشنواره پانزدهم در کنار تلاش برای گسترش فرهنگ و خرده فرهنگهای اقوام، به دنبال رونق اقتصاد اقوام بهویژه در بخش صنایعدستی است که تحقق این هدف میتواند گره مشکلات اقتصادی بیش از ۳۷ هزار هنرمند صنایعدستی گلستان را باز کند.
وی بیان کرد: در دورههای پیشین جشنواره، بهرهمندی از ظرفیت دستگاههای اجرایی استان مغفول بود اما امسال برای برگزاری هرچه باشکوهتر این رویداد و باهدف همافزایی و همکاری بین بخشی، دستگاههای اجرایی کمیتههای تخصصی جشنواره را بر عهده میگیرند تا با اقدامات و برنامهریزی تخصصی شاهد برگزاری مطلوب و معرفی بهتر این رویداد باشیم.
ساوری تصریح کرد: ۱۴ دوره گذشته این جشنواره فقط در ظاهر با عنوان بینالمللی برگزار میشد اما برگزاری آن هیچ عایدی برای گلستان نداشت.
وی در ادامه گفت: در جشنواره امسال هر روز یک وزیر میهمان گلستان خواهد بود که امیدواریم از این ظرفیت رشد و رونق استان و جذب اعتبارات استفاده کنیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان اضافه کرد: در کنار حضور میهمانان ملی و وزرا، از سرمایهگذاران داخلی و خارجی برای حضور در این جشنواره دعوت شده تا از ظرفیت حضور آنان برای ایجاد زیرساختهای پایدار به ویژه در حوزه صنایعدستی استفاده شود.
وی خاطرنشان کرد: پانزدهمین دوره این رویداد فرهنگی در بخشهای صنایعدستی، سوغات، موسیقی، گردشگری و بومگردی، سیاهچادر و عشایر، روستاهای هدف گردشگری، غذاهای سنتی، بازیهای بومی و محلی و… با حضور هنرمندان استانهای مختلف کشور برنامهریزیشده است.
ساوری یادآور شد: هنرمندان صنایعدستی ۳۱ استان کشور و همچنین ۲۱ گروه موسیقی سنتی و آیینی از ۹ استان در این جشنواره هنر خود را عرضه میکنند.
وی بیان کرد: با همکاری خوب صداوسیمای استان، برنامههای جشنواره از ۱۵ شبکه استانی و پنج شبکه ملی بهصورت زنده پخش خواهد شد و همچنین دو شبکه برونمرزی نیز از این رویداد برنامههای زنده و ضبط شده به روی آنتن خواهند برد.
دبیر جشنواره بینالمللی فرهنگ و اقتصاد اقوام ایرانزمین همچنین گفت: دیوار بزرگ گرگان بهعنوان برند تمدنی استان گلستان اولویت ادارهکل میراثفرهنگی قرارگرفته است و در راستای تبلیغ و برندسازی این اثر فاخر تاریخی، از نماد دیوار بزرگ گرگان در طراحی پوستر پانزدهمین جشنواره فرهنگ و اقتصاد اقوام استفاده شده است و همچنین شعار «ایستادهایم برای جهانیشدن دیوار بزرگ گرگان» بهعنوان شعار جشنواره پانزدهم انتخاب شده است.
پانزدهمین دوره جشنواره بینالمللی فرهنگ و اقتصاد اقوام ایرانزمین از ۱۷ لغایت ۲۱ آبانماه به مدت پنج روز در محل نمایشگاه بینالمللی گرگان میزبان علاقه مندان خواهد بود.
جشنواره بینالمللی فرهنگ اقوام ایرانزمین بهعنوان یکی از بزرگترین رویدادها و رخدادهای فرهنگی و هنری بزرگ کشور در چهارده دوره باهدف معرفی آدابورسوم و فرهنگ اقوام ساکن در استان گلستان و سراسر ایران اسلامی، ارائه توانمندیهای هنرمندان صنایعدستی و موسیقی آیینی استانهای کشور، معرفی فعالان عرصه گردشگری و رونق صنعت گردشگری، معرفی روستاهای هدف گردشگری، ارائه سوغات اصیل ایرانی، بازیهای بومی و محلی و… به میزبانی استان گلستان برگزار شده است.
روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان