فیلم منتشر شده آزار معتادان در کمپ ترک اعتیاد در قلات استان فارس جنجالی شد و برای رسیدگی به این پرونده دستور بررسی ویژه صادر شد.
در پی انتشار کلیپی منتسب به یکی از مراکز خصوصی نگهداری و ترک اعتیاد معتادان در مورد برخورد نامناسب و به دور از انسانیت با افراد تحت درمان خود، اداره کل بهزیستی فارس ضمن اعلام انزجار از این اعمال نادرست که بر خلاف دستورالعمل های اداره و مدیریت مراکز اقامتی صورت گرفته، اقدامات فوری به شرح زیر را در دستور کار خود قرار داد:
۱ - تشکیل جلسه فوق العاده و رؤیت فیلم مذکور
۲ - تخلیه ،پلمپ و بازداشت متهمان با دستور مقام قضایی
۳ - انتقال فوری بیماران مرکز متخلف به سایر مراکز اقامتی میان مدت
۴ - برگزاری جلسه اضطراری با حضور معاون محترم دادستان با مسئولین کمپ های خصوصی جهت ارائه تذکرات لازم مبنی بر لزوم رعایت جدی کلیه پروتکل های درمانی در مراکز اقامتی و پیشگیری از بروز حوادث مشابه
۵ - برگزاری اضطراری کمیسیون نظارت ماده ۲۶ در راستای بررسی ومجازات مورد اخیر و پیشگیری و از بروز موارد مشابه در آینده
۶ - تنظیم شکوائیه حقوقی از سوی اداره کل بهزیستی استان فارس در خصوص رفتار نامناسب و غیرقانونی کمپ متخلف
۷ - پیگیری جدی جهت برخورد قضایی با مسببین و اقدام کنندگان خاطی.
رفتار غیر انسانی با افراد تحت درمان در مرکز ترک اعتیاد در شیراز/ متخلفین دستگیر شدند
اداره کل بهزیستی فارس اعلام کرد: روز جمعه 10 بهمن و به دنبال انتشار فیلمی از شکنجه و آزار افراد تحت درمان در یک مرکز ترک اعتیاد، بهزیستی اعلام کرد که مرکز را تعطیل و عوامل رفتار غیرانسانی را دستگیر کرده است. و در فیلم یاد شده بیماران را پس از آنکه با لباس مجبور می کردند وارد یک استخر کثیف شوند، به شدت با چوب مورد ضرب و شتم قرار میدادند.
اعتیاد به مواد مخدر از چنان ابعاد وسیع آسیبی برخوردار است که بی اغراق میتوان از آن به عنوان هیولای بزرگ زندگی بشری نام برد.
متلاشی شدن شخصیت فردی، نابودی نهاد خانواده، افزایش انواع دیگر آسیبها و جرایم اجتماعی، کاهش بازدهی کاری و شغلی، افزودن بر افراد بیکار و سربار جامعه، اشغال تختهای بیمارستانی، کاهش نرخ بهداشت عمومی و دهها عارضه دیگر همگی وابستگی تام به میزان معتادان یک جامعه دارد.
در تعریف اعتیاد میتوان گفت: تمایل شدید جسمانی و روانی فرد به ادامه مصرف یک ماده که باعث تغییر در شرایط عادی وضعیت جسمانی، روانی و اجتماعی او میشود، اعتیاد نام دارد.
با این تعریف، به کسی که وابستگی جسمی و روانی به مواد مخدر دارد و ناگزیر است مصرف مشخصی از آن را به طور مستمر ادامه دهد، معتاد گویند.
پدیده اعتیاد به مواد مخدر و توجه به آن به عنوان یک معضل اجتماعی تقریباً پدیده نوظهوری است که از عمر آن شاید بیش از صد و پنجاه سال نمی گذرد. البته مصرف مواد مخدر و حتی عادت و نیز استعمال تفننی بدان، تاریخی طولانی دارد. لیکن از قرن نوزدهم به بعد است که به سبب تأثیر فراوان بر جنبه های متفاوت زندگی اجتماعی انسانها، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.
یک فرد سالم برای اینکه به یک معتاد تبدیل شود باید فرایندی سه مرحلهای را بگذراند.
مرحله اول - آشنایی: در این مرحله شخص در اثر مسامحه یا تشویق دیگران یا میل به انجام یک کار تفریحی یا کنجکاوی یا علل دیگر مانند کسب لذت ، به مصرف مواد مخدر آشنا میشود.
مرحله دوم - میل به مواد: در این مرحله، بدن هر روز به مواد بیشتری نیاز پیدا میکند و بعد از مدتها استفاده نامرتب از موادمخدر، شخص دچار شک و تردید شده، برای رهایی از آن با امیال خود دست به مبارزه میزند.
مرحله سوم - اعتیاد: در این مرحله فرد دیگر نمیتواند دوری از مواد مخدر را تحمل کند. در این مرحله عدم دسترسی به مواد مخدر منجر به اختلالات شدید فیزیکی و روانی در فرد میشود و او به وابستگی تام دچار میشود.
نشانههای اعتیاد:
فرد معتاد شاید در وحله اول نپذیرد که معتاد شده اما وابستگی اجتناب ناپذیر وی به مواد مخدر سرانجام واقعیت را بر او آشکار خواهد کرد.
از سوی دیگر علاوه بر وابستگی ناگزیر به مواد مخدر چنین فردی دارای ویژگیهای دیگری نیز هست. چند ویژگی متداول معتادان عبارت است از: یبوست، کاهش فشار خون، کوچک شدن مردمکهای چشم، تهوع، نامفهوم شدن تکلم و ادای کلمات، عکسالعملهای کند، خارش پوست، احساس تنگی نفس و کند شدن تنفس، کاهش حافظه، زرد شدن رنگ پوست، گودی زیر چشم. در عین حال سوختگی روی لباس، عدم تحمل برای استقرار در یک جمع و مکان به مدت طولانی از جمله نشانههایی است که اگر فردی واجد آن بود باید احتمال آلودگی وی به مواد مخدر را داد.