تورج زارع با بیان این مطلب اظهار داشت: شرکت آلومینای ایران با استفاده از روش ها، تکنیک ها و ایده های نوین اکتشافی و پردازش تصاویر ماهواره ای به روش سنجش از دور (RS) در محدود شهرستان کاشمر و بهره گیری از برگه1:250000 نقشه زمین شناسی کاشمر به مساحت حدود 15 هزار کیلومترمربع، مطالعات و پی چویی های اکتشافی با هدف دستیابی به ذخایر بوکسیتی انجام داد.
وی افزود: نتایج حاصله، اکتشاف رخنمون های بوکسیت با کیفیت و کمیت مناسب در اطراف این شهرستان بوده است که طول سرحد مستعد وجود بوکسیت در این منطقه، بیش از40 کیلومتر مربع پیش بینی می شود.
مدیرعامل شرکت آلومینای ایران خاطرنشان کرد: پتانسیل های بوکسیتی کشف شده، در مرز سازندهای دولومیتی سلطانیه (کامبرین) و ششمک (ژوراسیک) قرار گرفته است که این رخداد می تواند نشان دهنده وجود افق جدید در ایران باشد.
وی ادامه داد: در مطالعات انجام شده، تاکنون22 استان در سطح کشور دارای پتانسیل بالقوه بوکسیت شناخته شده اند و در حال حاضر، 88 اندیس، کانسار و معدن در این استان ها شناسایی شده است.
افزایش میزان ذخایر قطعی بوکسیت به بیش از 70 میلیون تن
مدیرعامل شرکت آلومینای ایران با اشاره به اینکه میزان ذخایر باقی مانده در معادن این شرکت به بیش از 70 میلیون تن رسیده است، گفت: در حال حاضر، 37 میلیون تن ذخایر قطعی بوکسیت سخت و بیش از 33 میلیون تن ذخایر بوکسیت شِیلی (نرم) است.
برنامه اکتشاف سراسری بوکسیت 1401
زارع با اشاره به برنامه اکتشاف سراسری شرکت آلومینای ایران در سال جاری، تصریح کرد: برنامه مطالعات و پی جویی های اکتشافی امسال حدود20 هزار کیلومترمربع در نظر گرفته شده که محدوده مورد نظر، بخشی از نوار شمالی کشور در استان های سمنان، مازندران، گیلان و تهران است.
وی ادامه داد: این محدوده در ادامه پهنه اکتشافی سمنان در زون ساختاری البرز واقع شده است و در مجموع، حدود 60 هزار کیلومتر مربع مساحت دارد و 25 برگه نقشه زمین شناسی با مقیاس1:100.000 را شامل می شود.
حفاری اکتشافی بیش از 8 هزار متر طی امسال
مدیرعامل شرکت آلومینای ایران اعلام کرد: این شرکت از ابتدای فروردین تا پایان خرداد امسال، بیش از 8 هزار متر حفاری اکتشافی انجام داد که نسبت به برنامه، 150 درصد رشد نشان می دهد. همچنین، این شرکت، از ابتدای سال94 تاکنون حدود 88 هزار متر حفاری اکتشافی انجام داده که این میزان حفاری، برابر حفاری های انجام شده در 30 سال گذشته است.
وی افزود: شرکت آلومینای ایران از سال96 با انجام مطالعات و پی جویی های اکتشافی در سطح کشور تا پایان سال1400، حدود 210 هزار کیلومتر مربع را تحت مطالعه و پی جویی قرارداد که از این مطالعات، نتایج مطلوبی حاصل شده است.
روابط عمومی ایمیدرو