-
تاریخ انتشار: 1401/04/21 08:32
موش
کد خبر: 22818

موشی که کشاورزی می کند | با این پستاندار آشنا شوید

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که موش‌های کیسه‌دار یا دالان‌ساز، احتمالا تنها حیوان پستانداری هستند که زراعت می‌کند.

وقتی به پستانداران گیاه‌خوار فکر می‌کنیم، اغلب آنها را در حال جستجو یا خوردن غذا تصور می‌کنیم. با این حال، طبق تحقیقات جدید، "موش دالان‌ساز" یا موش کیسه‌دار، حیوانی است که در واقع غذای خود را پرورش می‌دهد و این موش تنها پستاندار غیر انسانی است که این کار را انجام می‌دهد.

موش‌های دالان‌ساز تقریباً تمام زندگی خود را در زیر زمین می‌گذرانند و چندین تونل افقی را حفاری می‌کنند که طول آنها تا ۱۶۰ متر می‌رسد.

رژیم غذایی آنها عمدتاً از ریشه‌های گیاهی تشکیل شده است که در داخل آن تونل‌ها به آنها دسترسی پیدا می‌کنند. با این حال، انجام این همه حفاری کار بسیار زیاد و سختی است، به اندازه‌ای که دانشمندان دانشگاه "فلوریدا" به این فکر افتادند که احتمالا این موجودات انرژی بیشتری برای حفاری نسبت به آنچه از خوردن ریشه‌ها دریافت می‌کنند، مصرف می‌کنند.

یک سناریوی دیگر نشان می‌دهد که وقتی ریشه‌های گیاه از طریق سقف و دیواره‌های تونل‌هایی که قبلاً حفر شده‌اند، رشد می‌کنند، موش‌های دالان‌ساز از آن تونل‌ها مجددا بازدید می‌کنند تا آن ریشه‌ها را به طور مداوم بخورند. این در حالی است که گیاهان با بهره‌مندی از مواد مغذی موجود در مدفوع موش‌های دالان‌ساز در تونل‌ها، از کوچک شدن ریشه خود و نابودی جان سالم به در می‌برند. بنابراین آنها ریشه‌های بیشتری را رشد می‌دهند که دوباره به داخل تونل راه می‌یابد و در واقع محصول جدیدی را برای استفاده موش‌های دالان‌ساز ارائه می‌دهند.

پروفسور "جک پوتز" و "ورونیکا سلدن" که یک جانورشناس است، به منظور آزمایش نظریه دوم، دسترسی موش‌های دالان‌ساز به بخش‌هایی از تونل‌های حفاری شده در زیر گیاهان در یک فضای باز را مسدود کردند. آنها این کار را با گرفتن گالن‌های ۱۸۹ لیتری که انتهای آنها بریده شده و در خاک فرو رفته بود، انجام دادند تا یک استوانه غیرقابل نفوذ را بر سر راه موش‌های دالان‌ساز در تونل‌هایشان تشکیل دهند. این کار به موش‌های دالان‌ساز آسیبی نمی‌رساند، زیرا آنها هنوز ریشه‌های زیادی برای خوردن در تونل‌های دیگر داشتند.

با توجه به اینکه ریشه‌های واقع در تونل‌هایی که بسته شده بودند، اکنون از خورده شدن محافظت می‌شدند، دانشمندان به اندازه‌گیری سرعت رشد آنها و در نتیجه سرعت تامین انرژی موش‌های دالان‌ساز پرداختند.

منبع: ایسنا

 


کپی لینک کوتاه خبر: https://rasadvarzeshi.com/d/2ravmy