تارهای صوتی هر فردی بهآرامی باز و بسته میشود و از همین حرکت، صدا ایجاد میشود. وقتی بهخاطر لارنژیت، تارهای صوتی متورم میشود، عبور هوا از روی آنها را دچار مشکل شده که به همین خاطر صدای فرد خشدار و گاهی هم شنیده نمیشود.درمان گرفتگی صدا معمولا تا دو هفته طول میکشد.
این عارضه میتواند به علتهای مختلف به وجود بیاید که باتوجهبه علت میتواند دائمی یا موقت باشد. شایعترین علت بروز این حالت عفونت دستگاه تنفسی فوقانی است. در این مقاله روشهای درمان گرفتگی صدا با درمانهای طبیعی را بیان میکنیم.
گرفتگی صدا با خشن و تیز شدن آن مشخص میشود. سرعت پیشرفت این مشکل و هر نشانهای که بروز میکند بستگی به علت اصلی گرفتگی صدا دارد. نشانه اصلی این عارضه در فرد، داشتن صدای خشن و آرام است. علائم مختلفی باعث بروز این مسئله است، مانند:
شاید برای خیلی از افراد پیشآمده باشد که برای زمان طولانی صحبت کنند یا آوازی را با صدای بلند بخوانند که باعث شود، صدا گرفته شود. وقتی این مشکل پیش میآید، یعنی مانعی بر سر راه لرزش درست تارهای صوتی در گلو به وجود آمده است. پس شایعترین علت التهاب، تورم تارهای صوتی است که دلیل زیادی برای این به وجود آمدن این مسئله وجود دارد. مانند: سرماخوردگی، رفلاکس معده، فریاد زدن، زیاد حرفزدن، عفونت گلو و سینوزیت هم باعث گرفتگی صدا میشود که بسیار اذیتکننده است.
گاهی حتی تشویق و فریاد زدن بر سر دیگران و سرفه هم میتواند علت این امر شود. اکثر اوقات وقتی مشکل رفلاکس معده حل میشود، سرفه هم بهبود پیدا میکند. گرفتگی صدا را با دارو و درمانهای خانگی هم میتوان رفع کرد.
اگرچه عارضه گرفتگی صدا مسئله جدی و اورژانسی به نظر نمیآید، اما گاهی با بیماریهای مهمی ارتباط دارد. اگر فردی دچار این مشکل شد و مشکل او خیلی طول کشید و اگر علائمی مانند مشکل در نفس کشیدن، وجود خون در هنگام سرفه و زیاد شدن درد، دیده شد، باید سریعا به پزشک متخصص مراجعه کند. چرا که ممکن است نشاندهنده بیماری اپی گلوتیت باشد که بسیار خطرناک است.
در کودکان اگر گرفتگی صدا با خلط گلو همراه شد و تنفس و قورت دادن دچار مشکل شد، حتما باید به پزشک مراجعه شود. اگر این گرفتگی همراه با گرفتن زبان یا مشکل در ادا کردن جملات باشد، نشان از یک بیماری جدی دارد. پس اگر زمان طولانی صدای فرد گرفته بود و رفع نشد، فرد باید برای درمان گرفتگی صدا اقدام کند.
وقتی فردی دچار این مشکل آزاردهنده میشود و راهی به جز مراجعه به پزشک ندارد، احتمالا پزشک از سر، گردن و حتی سینه و ریه فرد بیمار معاینه فیزیکی انجام میدهد. اگر با این بررسیها نتیجه درستی نگرفت، برای تشخیص دقیقتر روشهای دیگر درمان گرفتگی صدا را هم در نظر میگیرد. تعدادی از این درمانها عبارتاند از:
اگر گرفتگی صدا برای فردی پیش آمد و او به دنبال یک درمان سریع که کمترین عوارض را هم داشته باشد، است، میتواند از شربت روتارین که بذر گیاه کیدونیا ابلانگا است، استفاده کند. شربت روتارین یکی از انواع شربت گرفتگی صدا است. این دارو تاثیر فوقالعادهای بر تارهای صوتی بیمار میگذارد که باعث باز شدن صدا و رفع تورم ریه میشود. اگر فردی تنگی نفس یا سرفههای مزمن هم داشته باشد، این شربت برای او بسیار موثر است.
در این شربت فلاونوئیدهای وجود دارد که خاصیت ضدالتهابی دارد که باعث رفع التهاب تارهای صوتی میشود.این دارو گلودرد و سرفه را هم بهبود میبخشد. ترکیبات گیاهی که در این شربت وجود دارد، اثر درمانی، محافظتکنندگی و نرمکنندگی دارد و برای رفع و درمان گرفتگی صدا بسیار موثر واقع میشود. فرد میتواند این شربت را داخل آب جوش ریخته و بعد از سه دقیقه نوش جان کند که اثر سریعی برای درمان گرفتگی صدا دارد.
منبع این مطلب مقاله معرفی شربت گرفتگی صدا دکترتو است. برای آشنایی بیشتر با انواع شربت گرفتگی صدا و سایر راه های درمان گرفتگی صدا پیشنهاد میشود؛ این مقاله را مطالعه کنید.
برای درمان این مشکل میتوان از درمانهای خانگی استفاده کرد. انواع خوراکیهای موثر، دمنوشها و حتی رعایت بعضی نکات ریز در بهبود فرد بسیار موثر است. روشهای خانگی از جمله:
اگر فردی دچار گرفتگی صدا شد و حتی با انجام روشهای درمان گرفتگی صدا که نام برده شد، زمان گرفتگی طولانی شد باید این مشکل را جدی گرفته تا از عوارض بیماریهای دیگر در امان باشد. هنگام استفاده از داروهای گیاهی باید با پزشک معالج مشورت کرد تا با داروهای تجویز شده تداخل پیدا نکند و فرد دچار عوارض بدتر نشود.
* مطلب فوق رپرتاژ اگهی می باشد و سایت خبری رصداقتصادی مسئولیتی بابت آن ندارد ....