علی دایی بازیکن فوتبال بازنشستهٔ تیم ملی ایران و باشگاه پرسپولیس است. علی دایی سابقه حضور در لیگهای ستارگان قطر، امارات و بوندسلیگا آلمان را هم در کارنامه دارد. علی دایی که بهترین گلزن تاریخ تیم ملی ایران بهشمار میرود. علی دایی پس از 16 سال یک زندانی را به آغوش خانوادهاش برگرداند.
این خانواده در پیامی ویدئویی از کاپیتان و سرمربی اسبق تیم ملی قدردانی کردند.
علی دایی اسطوره فوتبال کشورمان با تلاش های بی وقفه توانست رضایت اولیای دم در یک پرونده قضایی را گرفته و از حکم اعدام جلوگیری کند.او پس از 16 سال انسانی را به آغوش خانواده اش بازگرداند.
این شخص و خانواده اش در پیامی از علی دایی برای کاری که کرد تشکر کردند.در این پیام آمده است:«آقای علی دایی از شما خیلی تشکر می کنم که باعث شدید من دوباره به پدر و مادرم برسم.خیلی از شما ممنون هستم،نمی دانم با چه زبانی از شما تشکر کنم.خیلی لطف کردید در حق من.»
نام :علی
نام خانوادگی :دایی
تاریخ تولد :1 فروردین 1348
محل تولد :اردبیل
پست :مهاجم
لقب :شهریار
قد 193
علی دایی اول فروردین 1348 علی دایی در محله جیرال و خانواده ای پرجمعیت به دنیا آمد. علی دایی چهار برادر دارد و از نعمت خواهر محروم است.علی دایی که در فوتبال به عنوان یک اسطوره شناخته می شود در زندگی شخصی و تحصیلات نیز همپای ورزش به موفقیت هایی دست یافته است.
علی دایی در سال 1366 در رشته مهندسی عمران، دانشگاه شریف پذیرفته شد ولی به دلیل بازی فوتبال در گزینش ورودی به دانشگاه ناکام ماند.
اما علی دایی از این اتفاق نا امید نشد و در همان سال در رشته مهندسی کشاورزی دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب پذیرفته شد و دو ترم به تحصیل پرداخت. این پایان ماجرای تحصیل شهریار ایران نبود. علی دایی در سال 1367 مجدد در کنکور شرکت کرد و در رشته متالوژی دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته شد و مدرک لیسانس خود را در بهمن ماه 1371 از این دانشگاه معتبر دریافت کرد.
علی دایی که به عنوان بازیکن سخت کوش و خستگی ناپذیر شناخته میشود در تحصیل به لیسانس متالوژی قانع نبوده و تحصیلات خود را تا مقطع کارشناسی ارشد تربیت بدنی دانشگاه آزاد ادامه داد.
علی دایی علاوه بر موفقیت های فوتبالی و تحصیلی در تجارت نیز موفق بوده و هم اکنون گرداننده چندین شرکت بزرگ، چند فروشگاه، کارخانه تولیدی پوشاک ورزشی و عضو اتاق بازرگانی تهران می باشد.مشاغل علی دایی به پوشاک ورزشی محدود نشده و در ساختمان سازی نیز فعال است.
فعالیت های اقتصادی و محبوبیت ورزشی علی دایی را از نیکوکاری و کارهای خیرخواهانه غافل نکرده و در سال 1385 یک هنرستان کار و دانش در شهرک گلستان اردبیل با تمامی تجهیزات به نام ابوالفضل دایی(پدرش) ساخت و تحویل آموزش و پرورش ناحیه 1 داد.
علی دایی زندگی فوتبالی خود را با بازی در تیم شهری که در آن متولد شده بود، یعنی تیم استقلال اردبیل آغاز کرد. پس از استقلال اردبیل، به تهران رفت و پس از یک فصل بازی در تیم باشگاهی تاکسیرانی تهران، به تیم بانک تجارت ملحق شد.
او در طی چهار سال همکاری با باشگاه بانک تجارت در ۷۵ بازی نقش داشت و موفق شد که بیش از ۴۰ گل برای این تیم به ثمر برساند. باشگاه بعدی دایی که طرفداران زیادی هم دارد، پرسپولیس است. علی دایی در سال ۷۳ – ۷۴ شمسی به جمع قرمزپوشان پایتخت پیوست و افتخارات زیادی در این باشگاه کسب کرد.
این بازیکن اسطورهای پس از بازی فوق العادهای که در مسابقات لیگ آسیایی به نمایش گذاشت به تیم السد قطر پیوست. حدودا یک سال در این باشگاه مشغول فعالیت بود و سپس در سال ۱۳۷۶ به همراه رفیق و هم تیمی سابقش کریم باقری به تیم آرمینیا بیله فلد پیوست و به واسطه این تیم، شروع فعالیت خود در بازیهای اروپایی را رقم زد.
پس از یک فصل بازی در این تیم باشگاهی آلمانی، دائی تصمیم به ترک آرمینیا بیله فلد گرفت و به تیم محبوب بایرن مونیخ پیوست. پس از مدتی بازی در بایرن مونیخ، دائی به باشگاه آلمانی دیگری به نام هرتا پیوست. او در این تیم اولین گل خود را در لیگ باشگاههای اروپایی در مقابل تیم چلسی به ثمر رساند . علی دایی اولین بازیکن آسیایی بود که توانسته بود به این مسابقات راه یابد. باشگاه اروپایی بعدی او سان سیرو بود که در طی فعالیت در آن نیز موفق به گل زدن به تیم مشهور آث میلان شد.
دائی پس از به پایان رساندن دوره بازی خود در تیمهای مختلف باشگاههای اروپایی، با تیم الشباب امارات قرارداد بست اما تنها یک فصل در الشباب بازی کرد و پس از آن، به فوتبال ایران بازگشت. پس از بازگشت به ایران در سال ۲۰۰۳ دوباره در تیم قبلی خود یعنی پرسپولیس مشغول به فعالیت شد اما پس از مدتی، به تیم باشگاهی صبا باتری پیوست.
او دو سال در این باشگاه به بازی پرداخت و افتخارات زیادی نیز به ارمغان آورد. سپس، در سال ۲۰۰۶ به تیم باشگاهی سایپا رفت و پس از یک سال بازی در سایپای تهران، در سال ۲۰۰۷ به دوره بازی فوتبال خود خاتمه داد و به سمت مربی گری رفت.