عضو شورای شهر تهران گفت: 50 سال است مشکل ثبت و سند مسکونی مردم را حل نکردهایم و همزمان اجازه تخریب و نوسازی نمیدهیم و مردم را مجبور میکنیم که از روی اضطرار خانههای خود را تخریب کنند.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران گفت: در برخی از محلات تهران که زمین کم است روشهای جدیدی مثل پشتبام فروشی ایجاد شده است و این کار در گلابدره و شمیران نو بیشتر انجام می شود.
کاوه حاج علی اکبری مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در این باره گفت: در برخی از محلات تهران که زمین کم است روش های جدیدی مثل پشت بام فروشی ایجاد شده است و این کار در گلابدره و شمیران نو بیشتر انجام می شود.
وی ادامه داد: در شمیران نو مالکان پشت بام خانه های خودرا واگذار می کنند و شبانه ساخت و ساز انجام می شود و این روند ادامه دارد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران اضافه کرد: یک ساختمان ۱۰ سال پیش یک طبقه بوده و الان ۴ طبقه شده است و ساختمان های هستند که فاقد حداقل استانداردها و دوام ایمنی هستند.
وی با اشاره به سکونتگاه های غیررسمی گفت: تراکم جمعیت در این محدوده ها زیاد است. ساخت و ساز در این محدوده های غیرقانونی است و شهرداری نواحی باید با این ساخت و سازهای برخورد کند.
می توان ساخت ۱۸۰ هزار واحد مسکونی در سال را در تهران مدیریت کرد.
در گرانترین منطقه تهران محله ای وجود دارد که پشت بام را متری ۱۰ میلیون تومان می فروشند تا یک واحد فرسوده طبقاتی ایجاد کنند. در این باره عبدالرضا گلپایگانی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران گفت: متوسط مساحت واحدهای مسکونی در جنوب تهران بالای ۹۰ متر و در شمال ۱۲۰ متر است که این مسأله روز به روز توان تامین مسکن برای اقشار کم درآمد را غیرممکن می کند. باید با استفاده از سازندگان دولتی وضعیت مسکن را به سمت تولید مسکن کوچک اندازه ببریم تا در یک حالت ترکیبی بتوانیم ۲۰ درصد واحدهای کوچک اندازه بسازیم و به صورت مسکن اجاره ای اجتماعی در اختیار افراد کم درآمد قرار دهیم.