چکیده ای از "بیوگرافی محمدرضا گلزار":
نام اصلی: محمدرضا گلزار
زمینه فعالیت: سینما، موسیقی، مجری، مدلینگ، بازیگری، خوانندگی، نوازندگی
تولد: ۱ فروردین ۱۳۵۶ تهران
محل زندگی: تهران
ملیت: ایران ایرانی
پیشه: هنرپیشه
سالهای فعالیت: از ۱۳۷۷ تا کنون
مدرک تحصیلی: کارشناسی مهندسی مکانیک سیالات
بیوگرافی محمدرضا گلزار:
محمدرضا گلزار متولد ۱ فروردین ۱۳۵۶ در تهران، بازیگر سینما، نوازنده، خواننده، مجری و مدل ایرانی است. محمدرضا گلزار فارغالتحصیل رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه آزاد اسلامی میباشد. گلزار در سال ۱۳۷۹ برای نخستین بار در فیلم سام و نرگس ساخته ایرج قادری بازیگری سینما را تجربه کرد. صمیمی ترین دوست گلزار، امین حیایی است و از ورزشکاران با علی دایی صمیمی تر است.
خانواده محمدرضا گلزار:
پدر محمدرضا گلزار تبریزی و مهندس است و مادرش تهرانی و خانه دار است. دو برادر بنام علیرضا مهندس رشته عمران و بردیا مترجم زبان انگلیسی و یک خواهر بنام آتوسا مترجم زبان آلمانی دارد و خودش فرزند سوم خانواده است.
فعالیت موسیقی محمدرضا گلزار:
او فعالیت موسیقی خود را از سال ۱۳۷۶ به عنوان گیتاریست با گروه آریان آغاز کرد. او در نواختن گیتار، ارگ و پرکاشن مهارت دارد. وی همچنین قصد داشت که با گروه دارکوب کار کند که به دلایلی این همکاری پیش از آن که آغاز شود، پایان یافت.
خوانندگی محمدرضا گلزار:
موسیقی همواره جز لاینفکی از زندگی پر تبوتاب محمدرضا گلزار بوده اسـت. او بعد از چندین سال جدایی از سازوآواز، درسال 1392 باز هم این هنر را از سر گرفت. این بار بـهعنوان خواننده و تهیهکننده.
رضا گلزار از سال 1392 تا کنون نزدیک چندین تک موزیک منتشر کرده اسـت. اخیراً گروه موسیقی رضاار نیز کـه مخفف اسم و فامیلیاش اسـت رابه ثبت رسانده. او همچنین بیست و یکم دی ماه 95 اولین کنسرت رسمی خودرا در تالار آوین بندرعباس برگزار کرد.
مجری گری محمدرضا گلزار:
گلزار در زمستان 97 اولین تجربه خود را بعنوان مجری در مسابقه برنده باش کسب کرد، اما جنجال هایی از جمله دستکاری در آرای مردمی جشنواره جام جم، محمدرضا گلزار و برنامه اش را دچار حاشیه های زیادی کرد.
محمدرضا گلزار در عرصه مدلینگ:
محمدرضا گلزار با توجه به علاقه زیاد به دنیای مد و مدلینگ توانست در سال ۱۳۸۰ به عنوان اولین مرد فتومدل بعد از انقلاب ظاهر شود.
فعالیت محمدرضا گلزار در ورزش:
به ورزشهای اسکی، والیبال، بیلیارد و شنا علاقه دارد. کارت مربیگری اسکی دارد. به گفته خود محمدرضا گلزار، از ۶ سالگی والیبال را دنبال میکردهاست. وی از سال ۱۳۸۳ کاپیتان تیم والیبال هنرمندان بود که مسابقات آن برای کارهای خیرخواهانه برگزار میشد اما از سال ۱۳۸۶ به خاطر مشغله کاری از تیم کناره گرفت. وی مربی بدن ساز باشگاه ارتعاشات صنعتی در سوپر لیگ والیبال سال ۱۳۸۷ به درخواست آقای شهیدیان بودهاست.
فیلمشناسی محمدرضا گلزار:
فیلم های سینمایی:
- رحمان ۱۴۰۰ ( منوچهر هادی ۱۳۹۷)
- ما همه با هم هستیم (کمال تبریزی ۱۳۹۷)
- آینه بغل (منوچهر هادی ۱۳۹۶)
- سلام بمبئی (قربان محمدپور ۱۳۹۵)
- خشکسالی و دروغ (پدرام علیزاده ۱۳۹۴)
- مادر قلب اتمی (علی احمدزاده ۱۳۹۳ )
- دلم میخواد (بهمن فرمان آرا ۱۳۹۲)
- بانویی از ماه ( الهام قره خانی، امیرمهرتاش ۱۳۹۰)
- تو و من ( محمد بانکی ۱۳۹۰)
- در امتداد شهر (علی عطشانی ۱۳۸۹)
- شیش و بش (بهمن گودرزی ۱۳۸۹)
- دموکراسی تو روز روشن (علی عطشانی ۱۳۸۸)
- دو خواهر سینمایی ( محمد بانکی ۱۳۸۷)
- مثل آن شب (شهرام میرآب اقدم ۱۳۸۷)
- مجنون لیلی (قاسم جعفری ۱۳۸۶)
- توفیق اجباری ( محمدحسین لطیفی ۱۳۸۶)
- کلاغ پر (شهرام شاهحسینی ۱۳۸۶)
- تله (سیروس الوند ۱۳۸۴)
- آتشبس ( تهمینه میلانی ۱۳۸۴)
- شام عروسی (ابراهیم وحیدزاده ۱۳۸۴)
- گل یخ ( کیومرث پوراحمد ۱۳۸۳)
- بوتیک ( حمید نعمتالله ۱۳۸۲)
- سیزده گربه روی شیروانی (علی عبدالعلیزاده ۱۳۸۲)
- کما سینمایی (آرش معیریان ۱۳۸۲)
- چشمان سیاه (ایرج قادری ۱۳۸۱)
- زهر عسل (ابراهیم شیبانی ۱۳۸۱ )
- بالای شهر پایین شهر (اکبر خامین ۱۳۸۰)
- زمانه ( حمیدرضا صلاحمند ۱۳۸۰)
- شام آخر (فریدون جیرانی ۱۳۸۰)
- سام و نرگس (ایرج قادری ۱۳۷۹)
مجموعه نمایشخانگی:
- ساخت ایران ۲ ( برزو نیک نژاد ۱۳۹۷)
- عاشقانه (منوچهر هادی ۱۳۹۵)
- عشق تعطیل نیست (بیژن بیرنگ ۱۳۹۳)
- ساخت ایران (محمدحسین لطیفی ۱۳۹۰)
مجری:
- مسابقه برنده باش (حمید رحیمی نادی ، هاشم رضایت ۱۳۹۷)
ازدواج با شاکردوست!
الناز شاکردوست و محمدرضا گلزار چندی پیش با یکدیگر در چندین فیلم و پروژه های سینمایی همبازی بودند و نقش های مقابل هم را ایفا می نمودند.
اولین بار در «گل یخ» که بازسازی فیلم قدیمی سلطان قلب ها بود، به هم رسیدند. این دومین بازی عمر الناز شاکردوست و اولین فیلم او بود که در سینماها به شکل جدی دیده شد. به نظر می رسید گلزار و شاکردوست می توانند زوج سینمایی موفقی باشند اما در همان مقطع بود که دوگانه گلزار- مهناز افشار پا گرفته بود و آنها 3 فیلم متوالی را روی پرده تجربه کردند و شاکردوست نیز ابتدا با چند فیلم گیشه ای و سپس چند فیلم خوب مثل اتوبوس شب، جایگاه خوبی در سینما پیدا کرد.
سال 86 بود که قاسم جعفری دوباره آنها را در اپیزود اول «مجنون لیلی» در کنار هم قرار داد. حالا به پرکارترین دوره سینمایی شاکردوست رسیده بودیم و او با بازی در 5 فیلم در طول تنها یک سال اکران شاکردوست را در سینمای ایران رقم زده بود!
گلزار اما بعد از مجنون لیلی، در «دو خواهر» بازی کرد و در این فیلم نیز دوباره همبازی الناز شد. ظاهرا سرنوشت آنها این بود که فقط در فیلم هایی که بازسازی یا کپی شده هستند به ایفای نقش در کنار هم بپدازند. «تو و من» دومین همکاری این زوج سینمایی با برادران بانکی و آخرین بازی مشترک آنها تا به امروز بود.
در مدت دوری تان از عرصه هنر مشغول چه کارهایی بودید؟
دقیقا هیچ وقت از این عرصه دور نبودم یا مشغول خواندن و انتخاب فیلمنامه های پیشنهادی بودم یا به بند موسیقی ریزار می رسیدم. البته طبیعی است که به دلیل مسافرت و فاصله کاری که بین کارهایم افتاد این سوال برای شما پیش آمده باشد.
دلیل این دوری چه بود؟
سه سال پیش، بیش از یک دهه بود که در سینما فعالیت داشتم. تصمیم گرفتم زمانی را که اکثر همکاران هم از آن به خوبی یاد نمی کنند، به خودم استراحت بدهم و برای آینده برنامه ریزی کنم. فکر کنم این در انتخاب های پس از برگشتنم کاملا مشهود باشد.
شایعات زیادی پیرامون شما مطرح می شد، مبنی بر ممنوع الکاری، خروج از ایران و اقامت در کشورهای خارجی به خصوص امارات، عدم بازگشت تان به ایران و. . . خودتان هم از این شایعات باخبر بودید؟
به جرات می توانم بگویم متاسفانه در این سال ها هیچ کس به اندازه من مورد قضاوت غلط قرار نگرفته، در صورتی که همه در ظاهر همدیگر را از این کار منع می کنند! به هرحال خودتان هم می گویید شایعه. من برای همان ریکاوری و برنامه ریزی کارها در امارات ماندم که نزدیک ایران بود و بدون هیچ مشکلی در حال رفت و آمد بودم.
کلا چرا برخی از مردم و برخی از رسانه ها برای محمدرضا گلزار تا این اندازه حاشیه سازی و شایعه سازی می کنند؟
خب، این را باید از خودشان بپرسید! البته در حرفه ما بخشی از این جریان در همه جای دنیا به دلایل و شکل های مختلف، موضوعی عادی به حساب می آید. اما ما به دلایل تربیتی و فرهنگی ویژه، انتظاری دیگر از هم داریم که بیجا هم نیست.
بعد از سال ها تجربه چقدر سعی می کنید از حواشی دور باشید و چقدر با آنها مقابله می کنید؟
من آگاهانه از اول هم مراقب حواشی و شایعات بودم اما تجربه و پختگی چیزی نیست که از آن چشم پوشی کنم. من بسیار مراقب هستم.
خانواده در این دوران چطوراز شما حمایت کردند؟
خانواده ام همیشه آرامش بخش زندگی من بوده و هستند. من هرچه دارم از صدقه سری دعاهای پدر و مادرم هست که سلامتی شان، دعای هر روز من است.
بعد از بازگشت و شروع مجدد کارهای هنری تان، علاوه بر بازیگری، دوباره وارد عرصه موسیقی هم شدید و چند کار انجام دادید، هنوز هم دوست دارید هم بازیگر باشید و هم موزیسین؟
همه می دانند که من وارد موسیقی نشدم، من ازموسیقی آمدم. موسیقی دغدغه و دلمشغولی من از کودکی بوده و هست. از نوجوانی ساز زدم و سپس گروه آریان را تاسیس کردم و حالا هم که بند ریزار و. . . این موضوع ادامه دارد.
از همکاری تان با بهمن فرمان آرا برای مان بگویید. گویا نقش متفاوتی در این کار دارید؟
بهترین اتفاقی بود که در شروع دوره جدید کاری می توانست بیفتد و بابتش از پروردگار و آقای فرمان آرا شاکرم. همیشه برای آقای فرمان آرا احترام بسیاری قائل بوده و هستم. این فیلم فرصت مغتنمی بود و نقش متفاوتی که از دستش ندادم. امیدوارم که باز هم این همکاری تکرار شود.
درباره مادر قلب اتمی برای مان بگویید؟ یک کار با گروهی جوان.
بازیگرها که باوجود جوانی، حرفه ای هایی همچون خانم ها ترانه علیدوستی و پگاه آهنگرانی بودند و اگر منظورتان کار با کارگردان جوان فیلم است که در این موارد من بیشتر به غریزه ام اعتماد کردم که خدارا شکر در این مورد به خصوص اشتباه نکردم. کار پُرریسکی بود اما نتیجه از آن هم که فکر می کردیم بهتر شد. از این فیلم حالاحالا ها خواهید شنید. شرکت در جشنواره برلین آغاز کار این فیلم بود.
از حضور فیلم مادر قلب اتمی در جشنواره برلین و حضورتان در این جشنواره بگویید؟
این فیلم در بخش فُروم جشنواره برلین پذیرفته شده بود. استقبال بی نظیری از فیلم شد؛ چه توسط منتقدان و چه توسط تماشاگران. برای من هم تجربه لذت بخشی بود. امیدوارم با پخش این فیلم در ایران، مخاطبان اصلی و واقعی فیلم هم در این لذت همراه شوند.
چه چیزی باعث شده تا محمدرضا گلزار باوجود اینکه مدتی در این عرصه حضور نداشته ولی باز هم برای اهالی هنر و مردم محبوب باشد؟
این موهبتی است که هر روز و هر ساعت، بابتش خدا را شکر می کنم. امیدوارم این طور باشد و بماند. من هرچه بگویم ممکن است که تعبیر اشتباهی شود، فقط سپاسگزارم و با تمام وجود ممنون محبت تان.