-
تاریخ انتشار: 1398/11/07 08:36
کد خبر: 5432

علت تاخیر ۳ ماهه در عرضه اولیه‌‎های بورس

جلسات هیات پذیرش به‌طور منظم بوده و بعضا بسیاری از شرکت‌ها با توجه به مشکلاتی که در زمینه آماده‌سازی دارند، با تاخیر زمانی همراه می‌شوند.

به گزارش خبرنگار رصد ورزشی و به نقل از تجارت نیوز: آخرین عرضه اولیه انجام شده در بورس اول آبان ماه امسال مربوط به نماد وآوا بود. پس از آن تاکنون عرضه اولیه‌ای در بورس نبوده تا اینکه قرار شده سه‌شنبه، هشتم بهمن ماه عرضه اولیه «فروی» انجام شود. اما علت تاخیر در این مساله چه بوده است؟

 

حسن امیری، معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان در گفتگویی با دنیای‌اقتصاد در پاسخ به این سوال که چرا با توجه به روند صعودی حاکم بر بازار سهام، عرضه اولیه‌ای در بورس صورت نمی‌گیرد و به نوعی سازمان در این زمینه فرصت‌سوزی می‌کند، گفت: وظیفه اصلی برای عرضه‌های اولیه بر عهده بورس‌ها (بورس تهران و فرابورس) است. در این راستا سازمان بورس به بررسی شرکت‌های متقاضی پذیرش در شرکت بورس تهران و فرابورس و برگزاری جلسات هیات پذیرش می‌پردازد.

وی ادامه داد: این جلسات به‌طور منظم بوده و بعضا بسیاری از شرکت‌ها با توجه به مشکلاتی که در زمینه آماده‌سازی دارند، با تاخیر زمانی همراه می‌شوند. چنانچه شرکت‌ها هرچه سریع‌تر شرایط کلی پذیرش را کسب کنند، امکان عرضه اولیه سریع‌تر آنها وجود خواهد داشت. به عبارت دقیق‌تر، سازمان بورس با عرضه‌های اولیه موافقت دارد و تمامی همکاری لازم را در این فرآیند انجام می‌دهد.

این در حالیست که از نگاه کارشناسان سه ماه اخیر فرصت مناسبی برای بورس محسوب می‌شد.

سعید اسلامی‌بیدگلی، دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران هم با اظهار این مطلب که بازار سهام در چند دوره، از جمله دی‌ماه سال‌جاری با هجوم نقدینگی و ورود سرمایه‌های جدید مواجه شد گفت: هر چند سیاست‌گذاران بازار سرمایه می‌توانستند با تدابیر لازم از چنین فرصت‌های بزرگ و طلایی استفاده کنند و تعمیق هرچه بیشتر بازار را رقم بزنند، ولی متاسفانه فرصت‌سوزی در این فرصت‌ها صورت گرفت.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در زمان‌های زیادی شاهد ورود نقدینگی‌ با حجم بالایی به سمت بازار سهام بودیم، گفت: این زمان‌ها فرصت‌های مناسبی برای بزرگ شدن ارزش پایه بازار و همچنین افزایش تعداد شرکت‌های فعال در بازار بوده است. افزایش سرمایه‌ شرکت‌های موجود در بازار و افزایش میزان سهام شناور آزاد شرکت‌ها از جمله مواردی بود که باید در چنین فرصت‌ مناسبی برای اجرایی شدن آن اقدام می‌شد.

اسلامی‌بیدگلی ادامه داد: متاسفانه هم مدیران و هم فعالان بازار سرخوش از ورود نقدینگی به بازار سهام، رشدهای پیاپی شاخص کل بورس و کسب بازدهی مطلوب از سوی اکثر سهم‌های فعال در بورس از این موضوع غفلت کردند و به عبارت دقیق‌تر فرصت مطلوب به هدف واقعی منجر نشد.

عضو شورای‌عالی بورس تصریح کرد: هرچند با توجه به رشد نقدینگی، ورود روزافزون پول‌های جدید به بازار سهام و رکود حاکم بر بازارهای جایگزین، همچنان فرصت برای بازار سرمایه وجود دارد.

 


کپی لینک کوتاه خبر: https://rasadvarzeshi.com/d/3exdp4