-
تاریخ انتشار: 1399/09/05 04:24
کد خبر: 14265

ذهن زیبا و مدل آلمانی‌ مهدوی‌کیا در راه لیگ برتر

​آکادمی کیا سرفصل جدیدی را در تاریخ فوتبال ایران ورق زده است؛ تیمی که به سبک و سیاق آلمانی‌ها و زیر نظر مهدی مهدوی‌کیا آماده رسیدن به لیگ برتر ایران خواهد شد.

در فوتبال آلمان دو تیم هوفنهایم و لایپزیش بیش از هر تیمی موفق و در عین حال منفور هستند؛ تیم‌هایی که با یک برنامه درست و حساب‌ شده سرمایه خود و همین‌طور آینده بازیکنان و مربیان را هدر نداده‌اند و هر سال گام جدیدی را در راه موفقیت بر می‌دارند و همین موضوع به چشم هواداران افراطی در فوتبال آلمان خوش نیماده است. با این وجود، مساله مهم سرمایه‌گذاری دو سر سود این دو باشگاه در پرورش بازیکنان آینده‌دار و درآمدزایی از محل فروش این بازیکنان و همین‌طور موفقیت در لیگ‌های ملی و بین‌المللی است.

هوفنهایم در سال ۲۰۰۰ میلادی، با پشتیبانی مالی دیتمار هوپ و جذب بهترین بازیکنان جوان و آینده‌دار به سرعت از لیگ دسته پنجم آلمان کارش را آغاز کرد و در سال ۲۰۰۸ به بوندس‌لیگا، بالاترین سطح فوتبال آلمان صعود کرد. این تیم در فصل ۱۸ – ۲۰۱۷ برای اولین بار به مرحله گروهی لیگ قهرمانان اروپا رسید.

لایپزیش، دیگر تیم آلمانی است که مدل بسیار نوینی را در عرصه فوتبال باشگاهی پیاده کرد. این تیم در سال ۲۰۰۹ کار خود را از لیگ دسته پنجم آلمان شروع کرد. این تیم به سرعت با جذب بهترین بازیکنان جوان و آینده‌دار، راه را برای خود هموار کرد و در عرض هفت سال، به بوندس لیگای آلمان صعود کرد. آن‌ها یک سال بعد به لیگ قهرمانان اروپا راه یافتند و سال گذشته تا مرحله نیمه‌نهایی صعود کردند.

تصور این که در فوتبال ایران تیمی وجود داشته باشد که به این سبک و سیاق برنامه‌ریزی و در نهایت پیشرفت کند، دور از انتظار است اما یکی مثل مهدی مهدوی‌کیا، اسطوره فوتبال ایران و عضو باشگاه‌ صدتایی‌های تیم ملی، از پنج سال قبل کار خود را آغاز کرده و با رسیدن به اهداف اولیه خود، درصدد پیمودن راهی است که لایپزیش و هوفنهایم در آلمان رفتند.

* قهرمانی آکادمی‌کیا در رده‌های پایه و حضور پرتعداد بازیکنان در تیم ملی جوانان

آکادمی کیا که از نام خانوادگی این فوتبالیست بزرگ الهام گرفته است، پنج سال قبل کار خود را با تاسیس یک مدرسه فوتبال آغاز کرد و با استعدادیابی هزاران بازیکن، صاحب تیمی شده که در سال‌های گذشته یکی پس از دیگری، فاتح لیگ‌های نونهالان و نوجوانان شده است.

ثمره تلاش و کوشش مهدی و برادرش هادی در این تیم، حضور تعداد زیادی از بازیکنان مهدوی‌کیا در تیم ملی نوجوانان است. در حال حاضر نیمی از بازیکنان تیم ملی زیر ۱۷ سال ایران با هدایت حسین عبدی را بازیکنان شاغل در آکادمی کیا تشکیل می‌دهند که یک اتفاق ویژه محسوب می‌شود. با این وضعیت، مهدوی‌کیا تیم نوجوان خود را مهیای حضور در لیگ‌ دسته سه فوتبال ایران کرده که پایین‌ترین رده در مسابقات باشگاهی فوتبال ایران محسوب می‌شود تا به این شکل به طور رسمی وارد عرصه رقابت‌های باشگاهی در رده بزرگسالان شود و به سوی لیگ برتر حرکت کند.

 

* مدل آلمانی مهدوی‌کیا از روی دست لایپزیش و هوفنهایم

مهدی‌ مهدوی‌کیا که به نظر می‌رسد مجذوب دو تیم آلمانی لایپزیش و هوفنهایم شده، می‌گوید برنامه ۵ سال دوم این باشگاه شروع از لیگ دسته سوم ایران است: « در این برنامه با بازیکنان ۱۷- ۱۶ ساله وارد لیگ دسته سه کشور خواهیم شد. مدل تیم‌هایی مثل هوفنهایم یا لایپزیگ که از دسته سوم شروع کردند و حالا به دسته اول فوتبال آلمان و فوتبال اروپا وارد شده‌اند. ما همین روش را در پیش گرفته‌ایم و در حال اجرا هستیم. از دسته سوم با محصولات آکادمی خودمان شروع خواهیم کرد و تیم الان تشکیل شده است. در برنامه ۵ سال دوم این هدف را داریم که به سطح اول فوتبال ایران برسیم، که همان لیگ برتر است. در همین راستا ما امتیازی را از استان مازندران و شهر بابل در اختیار گرفتیم.»

روند این تیم در ۵ سال گذشته حاکی از اجرای کامل برنامه‌های مهدوی‌کیا در ایران دارد. آکادمی او نشان داده که سرمایه‌گذاری روی فوتبال پایه و پرورش بازیکنان جوان در ایران هم جوابگو است و این مدل‌ها مخصوص آلمان و سایر کشورهای توسعه یافته نیست. از الان می‌توان محقق شدن برنامه‌های مهدوی‌کیا و تیم جوانش را با صعود به لیگ برتر فوتبال ایران حداکثر در پنج سال گذشته دید؛ تیمی که در آینده می‌تواند با افتخارآفرینی در لیگ برتر و لیگ قهرمانان آسیا با بازیکنان آکادمی خود، روند توسعه فوتبال در ایران را شتاب ببخشد و ساختارهای اشتباه در سایر باشگاه‌ها را دگرگون کند.

اگر چه اجرای این برنامه‌ها بدون داشتن پشتوانه مالی کار آسانی نیست اما برای تیم‌هایی که سالانه تا ۱۰۰ میلیارد تومان و بیش‌تر هزینه می‌کنند، اختصاص دادن یک دهم از این مبلغ به فوتبال پایه جای دوری نمی‌رفت ولی در این سال‌ها نه فوتبالیست‌های اسم و رسم‌دار و نه باشگاه‌های متمول به این سمت و سو حرکت نکردند و فقط در جا زده‌اند.

 

 

منبع: ایسنا

 


کپی لینک کوتاه خبر: https://rasadvarzeshi.com/d/3qa6yp