-
تاریخ انتشار: 1401/05/15 01:32
با بررسی رمز موفقیت پتروشیمی نوری در سال گذشته اعلام شد
کد خبر: 24568

اهداف تعیین شده «نوری» برای سودآوری در سال ۱۴۰۱

شرکت پتروشیمی نوری، قدرتمندترین و پرسودترین تولیدکننده مواد آروماتیکی جهان، باوجود تحریم‌ها توانسته تولید پایدار بالای ظرفیت اسمی در پایان تیر امسال را به ۱۰۶ درصد ظرفیت اسمی برساند.

برنامه‌ریزی‌های موفق و تعیین اهداف برای چشم‌انداز آتی شرکت سبب دستیابی به موفقیت‌های این مجتمع شده است و همچنان این اقدامات را در جهت بهینه در دستور کار دارد. بر همین مبنا اجرای طرح بازیابی و به صفر رساندن سوختن گاز‌های ارسالی به مشعل، افزایش ظرفیت واحد‌های 200 و100 و دیجیتالی کردن فرآیند کنترل انرژی از دیگر برنامه‌های پتروشیمی نوری در سال 1401 است.

پتروشیمی نوری پس از تقسیم سود 1400 تومانی در مجمع سالانه 1400 مسیر اصلاح را در پیش گرفت که ما را بر آن داشت تا گزارشی درباره موفقیت‌های این شرکت و سهم بسیار ارزنده و ارزشمند بازار سرمایه ایران تهیه نماییم. سهم نوری در مورخ 1401/05/03 با ورود به ناحیه RSI 30 که یک نقطه بسیار تحریک برانگیز برای خرید از نظر تکنیکالیست هاست فرصت خوبی برای خرید فراهم نمود و دیروز 1401/05/04 هم با تحرک سهم و مثبت شدن مهر تاییدی بر این امر نهاد.

از جمله دستاوردهای مجتمع پتروشیمی نوری که در گزارش مجمع عمومی این شرکت به آن پرداخته شد، ثبت دستیابی به مقدار تولید 4 میلیون و 605 هزار و 304 تن محصول در سال گذشته بود که علیرغم تعطیلی 45 روزه به دلیل تعمیرات اضطراری، 3 درصد بالاتر از ظرفیت اسمی مجتمع بوده است.

میانگین تولید مجتمع‌های تولیدی پتروشیمی کشور طبق گزارش شرکت ملی صنایع پتروشیمی 85 درصد است. این در حالی است که تولید شرکت پتروشیمی نوری با 103 درصد ظرفیت اسمی در سال گذشته 18 درصد بالاتر از میانگین کشوری بوده است. تولید پایدار بالای ظرفیت اسمی در پایان تیر امسال به 106 درصد ظرفیت اسمی می‌رسد.

بازدهی 72 درصدی پتروشیمی نسبت به سایر بازارها، سود عملیاتی 491 میلیون دلاری و سودخالص 548 میلیون دلاری این مجتمع در سال گذشته نشان از اهداف بلندمدت در زمینه سودآوری، تولید و به خصوص در جایگاه مهم مسئولیت‌های اجتماعی این مجتمع دارد.

بر همین اساس و با اشاره به سخنان تقی صانعی مدیرعامل پتروشیمی نوری، این شرکت باوجود تحریم‌های ظالمانه هیچگونه مشکلی در تأمین قطعات، مواد شیمیایی و کاتالیست ندارد، به طوری که در سال گذشته 290 قطعه پیچیده، کاتالیست و مواد شیمیایی در این مجتمع تولید شده که 121 درصد پیشرفت نسبت به برنامه از پیش تعیین شده است.

شرکت پتروشیمی نوری در سال 1400 افزایش سرمایه از محل سود انباشته داشته. افزایش سرمایه نوری 1400 به میزان 200% بوده که سرمایه این شرکت از 3 هزار میلیارد ‌ریال به 9 هزار میلیارد ریال از محل سودانباشته افزایش یافت.‌

طبق آمار منتشره پتروشیمی نوری در بین شرکت‌های فعال در زمینه تولید مواد آروماتیک در کشور، با حجم فروش معادل مبلغ 752.376.245 میلیون ریال در رده اول قرار دارد.

سه طرح و ابرپروژه‌ای که به گفته مدیرعامل پتروشیمی نوری قرار است در سال جاری احداث و به بهره‌برداری برسد، عبارتند از: «اوره- آمونیاک هنگام»، که بخش آمونیاک این پروژه قرار است در نیمه اول 1401راه اندازی و بخش اوره نیز بلافاصله پس از آن به خط تولید برسد.

پروژه بعدی شیرین سازی برش سنگین(‌Heavy End‌) است که در حدود 34 درصد پیشرفت داشته، پروژه  Heavy End از این حیث مهم است که با اجرای آن می توانیم به گازوییل شیرین که از وجه محیط زیستی بسیار سلامت و کم آسیب است دست پیدا کنیم. گازوییلی که در این واحد تولید می شود دارای استانداردهایی در اندازه های یورو 5 و یورو 6 است، این گازوییل همچنین می تواند در آینده خوراک واحد «ال. ای. بی» شود.

پروژه سوم پتروشیمی نوری که این طرح نیز از حیث محیط زیستی بسیار حایز اهمیت است، پروژه «زیرو فلرینگ» می باشد، بهره برداری از این پروژه به پتروشیمی نوری این امکان را می دهد که فلر حاصل از عملیات تولید را به صفر برساند و در همان حال، گازهایی که همراه با فلر می سوزد را به گاز ال. پی. جی، گاز شیرین و کود سولفات آمونیوم تبدیل کند. این پروژه همچنین برای نخستین بار در منطقه عسلویه اجرا می شود.

تقی صانعی در این باره می‌گوید: «پیش بینی ها حاکی از این است که در سال 1401 تولید محصولات پتروشیمی می بایست به 100 میلیون تن در سال برسد و در سال 1406 این مقدار به 133 میلیون تن افزایش یابد، تحقق این برنامه چیزی در حدود 100 میلیارد دلار سرمایه لازم خواهد داشت؛ این در حالی است که موانع بسیاری پیش روی توسعه صنعت پتروشیمی قرار دارد؛ دشواری سرمایه گذاری به دلیل فقدان ثبات و عدم وجود قوانین حمایتی یکی از جدی ترینِ این موانع است.»

نماد نوری در صنعت محصولات شیمیایی فعال است و در بورس ثبت نماد شده است. نوری جزو شرکت های خیلی بزرگ بازار سرمایه می باشد که از لحاظ ارزش شرکت در رتبه 7 گروه خودش و در رتبه 23 کل بازار قرار دارد.

با توجه به مطالب گفته شده و آن چه که از تحلیل تکنیکال سهم نوری مشاهده می‌شود، طی معاملات امروز، به اندازه 1.22 برابر حجم مبنا، سهام بین خریداران و فروشندگان مبادله شده است. حجم معاملات امروز 0.25 برابر بیشتر از میانگین حجم پنج روزه بوده است.

نسبت P/E نوری برابر با عدد 6.33 است که نسبت به بسیاری از نمادها، فوق العاده است و سهامداران می‌توانند نسبت به دریافت سود نقدی بیشتر در پایان سال مالی اطمینان بیشتری داشته باشند. نسبت P/B نوری برابر با عدد 7.23 است که نسبت به بسیاری از نمادها، خوب و دارای ارزش ذاتی خوبی برای خرید است.

نسبت قیمت به فروش شرکت یا P/S نماد نوری عدد 1.22 را نشان می‌دهد که یک نسبت بسیار خوب و جالب توجه است. حقوقی طی سه روز تا صد روز معاملاتی گذشته در حال خرید و حمایت از سهم بوده است.

شرکت پتروشیمی نوری، در تیرماه 1386 توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران و با سرمایه‌گذاری حدود 8 هزار میلیارد ریال راه‌اندازی شد. این مجتمع زیرمجموعه هلدینگ بزرگ خلیج فارس است که با ظرفیت 4٫5 میلیون تن در سال به‌عنوان چهارمین تولیدکننده مواد آروماتیکی جهان شناخته می‌شود و مفتخر به دریافت گواهینامه های سیستم مدیریت کیفیت صنایع نفت،گاز و پتروشیمی (ISO/TS 29001)، سیستم مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست (MS-HSE)، سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی (ISO 45001)، سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاه (ISO/IEC 17025)، سیستم مدیریت محیط زیست (ISO 14001)، سیستم مدیریت انرژی ISO 9001))، سیستم مدیریت صلاحیت و توسعه کارکنان (ISO 50001)، سیستم مدیریت سنجش رضایت مشتریان (ISO 10004) و سیستم مدیریت رسیدگی به شکایت مشتریان (ISO 10002) گردید.

 

 


کپی لینک کوتاه خبر: https://rasadvarzeshi.com/d/3woy7r