وی با اشاره به اموال مازاد بانک گفت: در سالهای گذشته واگذاریهایی در این خصوص داشتیم که هم به ارکان بالادستی اعلام کردیم و هم برنامه های واگذاری پیش رو داریم. در لایههای پایین شرکت ها چند واگذاری مانند صندوق تکنولوژی، صنایع نخ خمین، شرکت سرمایه گذاری و بخشی از شرکت آتیه دماوند را انجام دادیم. همچنین بخشی از املاکی که بانک قهراً در فضای وصول مطالبات به تملک خود درآورده بود را هم به مرور در برنامه واگذاری داشتیم. بخشی از آنها انجام شده و بخشی هم در برنامه های پیش رو وجود دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر به طور عمده دو شرکت داریم که روی واگذاری آنها متمرکز هستیم. چندین بار آگهیهای واگذاری هم منتشر کردیم که البته تاکنون به نتیجه نرسیده است اما جزو اولویت های ماست و جدیت و اهتمام در بانک وجود دارد.
عملکرد در بانکداری خرد
مدیرعامل بانک صنعت و معدن با بیان اینکه بانک صنعت و معدن براساس رسالت و اساسنامه خود، بانک توسعهای است که تمرکز آن بر صنایع و واحدهای صنعتی بزرگ است، تاکید کرد: وقتی صحبت از نیروگاه یا فولاد یا پتروشیمی میکنیم از ۴هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری می گوییم که در واقع رسالت بانک به نوعی با محوریت شرکتهای بزرگ یا حتی با عنوان بانکداری شرکتی است که این شرکتها محوریت زیربنایی و زیرساختی برای کشور دارند.
دکتر خورسندیان تصریح کرد: در نتیجه عملا کمتر به بانکداری خرد پرداختیم چون رسالت ما نبوده است. البته با توجه به شرایط اجتماعی امروز کشور، بانک مرکزی سهمیه بندی اعم از وام های ازدواج و فرزندآوری و مسکن دارد که براساس سهمی که برای ما تعیین شده خودمان را موظف می دانیم از منابعی که در اختیار داریم این کار را انجام دهیم اما نسبت به دیگر بانکها سهم کوچکی داریم.
به گفته وی، بانک صنعت و معدن شعبه محور نیست و در مجموع ۵۲ شعبه در سراسر کشور دارد چرا که خدمات آن برای مردم عادی تعریف نشده است.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن ادامه داد: با وجود این موضوع، ما موارد مربوط به تسهیل اعطای وام را به شعبه ها ابلاغ کردیم که تا حد ممکن ضامن نباشد و براساس اعتبارسنجی تسهیلات پرداخت شود.
تامین مالی صنایع معرفی شده از وزارت صمت
دکتر خورسندیان همچنین با اشاره به بند الف تبصره ۱۸ گفت: براساس این تبصره، وجوه اداره شدهای در اختیار دستگاه های دولتی قرار میگیرد که برای بخش های مختلف تامین مالی شود.
بخشی از این وجوه در اختیار وزارت صمت قرار گرفته و وزارتخانه در تقسیم بندی که بین بانکها میکند به عاملیت بانکها این وجوه را میدهد که منابع را به صنایعی که از طریق درگاه وزارت صمت معرفی میشوند تخصیص بدهند.
وی گفت: عملکردی که توسط ارکان بالادستی وزارت اقتصاد، وزارت صمت و بانک مرکزی اعلام شده ، بالاترین عملکرد متعلق به بانک صنعت و معدن بوده که البته بانک تخصصی این حوزه است.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن افزود: در تفاهمی که در تبصره ۱۸ با وزارت صمت داشتیم ، به ازای هر یک واحدی که از وجوه اداره شده از طریق وزارت صمت به بانک صنعت و معدن پرداخت میشد، بانک هم بین ۳ یا ۴ برابر اهرم میکرد با منابع خودش و به مشتریان پرداخت میکرد.
دکتر خورسندیان گفت: در حال حاضر در بانک صنعت و معدن ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از منابع تبصره ۱۸ را تخصیص دادهایم؛ به نحوی که ۱۶ استان کشور ۸۰ درصد سهمیه بندی خود را تکمیل کردهاند و همچنین آمادگی تخصیص ۳هزار میلیارد تومان دیگر را هم داریم.
وی تاکید کرد: بانک صنعت و معدن با فاصله بسیار زیادی با بانک دوم در جدول تبصره ۱۸ ،بیشترین و بهترین عمکلرد را در وظیفه اجتماعی خود داشته که از منابع صمت با تلفیقی که با منابع خودش داشته حمایت مالی از صنایع معرفی شده از سوی وزارت صمت را محقق کرده است.
رتبه نخست بانک صنعت و معدن در تامین مالی زنجیره تولید/ طرحهای دانشبنیان در اولویت هستند
مدیرعامل بانک صنعت و معدن گفت: تسهیلاتی که بانک صنعت و معدن در دولت سیزدهم نسبت به سال مشابه قبل از آن ارائه کرده است ۴۲ درصد رشد داشته است و همچنین ضمانتنامههای اعطا شده نیز با رشد ۵۸ درصدی مواجه شد که نشان دهنده تحول ایجاد شده در یکسال اخیر است.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن در آستانه روز ملی صنعت و معدن طی بازدید از شبکه خبری ایبِنا و موسسه بازار پول و ارز، در گفتوگویی تفصیلی درخصوص اقدامات مؤثر در تحقق شعار سال و تامین مالی شرکتهای دانش بنیان، پیگیری و اجرای مصوبات سفر ریاست جمهوری به استانها، اقدامات انجام شده توسط این بانک صنعت و معدن در دوره دولت سیزدهم، کسب رتبه نخست بانک صنعت و معدن در تأمین مالی زنجیرهای تولید به عنوان یکی از روشهای نوین تأمین مالی صحبت کرد.
علی خورسندیان با تبریک روز ملی صنعت و معدن اظهار کرد: اینکه یک روزی به صنعت و معدن اختصاص داده شده نشان دهنده اهتمام این بخش در اقتصاد و فضا و برنامههای توسعهای کشور است. ضمن اینکه بخش زیادی از تولید و ارزش افزودهای که در یک اقتصاد ایجاد میشود ناشی از بخش صنعت و حوزههای زیر مجموعه صنعت است.
وی با تشریح عملکرد بانک و معرفی اقدامات آن، گفت: همانطور که از نام بانک صنعت و معدن است مشخص است ، بانکی است که رسالت، ماموریت و وظیفه خود را در راستای تامین مالی صنعت و معدن میداند که شاید نسبت به بانک های دیگر با سابقه ۵۰ ساله نوپا باشد؛ اما نقش آفرینی بسیار مهمی در حوزه صنعت داشته و دارد.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن ادامه داد: در حال حاضر مانده تسهیلات ریالی و ارزی، کوتاه مدت و بلند مدت ثابت و در گردش بیش از ۲۸۰ هزار میلیارد تومان است. همچنین صنایعی مخاطب بانک صنعت و معدن قرار دارند که عمدتا صنایع زیربنایی و زیرساختی هستند و شاید بخش خصوصی به دلیل محدودیت هایی که دارد توانمندی یا تمایلی برای ورود به این حوزهها را نخواهد داشت؛ مانند نیروگاهها که در حال حاضر ۱۴ نیروگاه بزرگ و ۲۴ نیروگاه کوچک توسط بانک تامین مالی شده است. در واقع ۷هزار مگاوات برق کشور که 8 درصد کل تولید برق است از تامین مالی بانک صنعت و معدن نسبت به این نیروگاهها انجام شده است.
دکتر خورسندیان تصریح کرد: روز صنعت و معدن هم این موضوعیت را دارد که بانک ما نقش آفرینی خود را بیشتر و بهتر نشان دهد. همچنین در نظر داریم این مسیر را به جد و با قدرت با کمک همکاران کارآمد و متخصص و با تجربه مجموعه بانک صنعت و معدن ادامه دهیم.
پیگیری مصوبات استانی ریاست جمهوری
مدیرعامل بانک صنعت و معدن با اشاره به سفرهای استانی رئیس جمهور اظهار کرد: این سفرها همراه با مصوبات مختلفی در حوزه تامین مالی و تسهیلات اعطایی به شرکتها و واحدهای اقتصادی در استانها دارد که بعضا مربوط به بانکها میشود. ما هم تاکید داریم بعد از سفر ریاست جمهوری به استان مود نظر سفر کنیم و مصوباتی که مربوط به بانک صنعت و معدن است را پیگیری و بررسی کنیم.
وی تاکید کرد: تسهیلاتی که بانک صنعت و معدن در دولت سیزدهم نسبت به سال مشابه قبل از آن ارائه کرده است ۴۲ درصد رشد داشته است و همچنین ضمانتنامه های اعطا شده نیز با رشد ۵۸ درصدی مواجه شد که نشان دهنده تحول ایجاد شده در یکسال اخیر است.
عملکرد بانک در حوزه تامین مالی زنجیرهای
دکتر خورسندیان با بیان اینکه یکی از اقدامات بانک صنعت و معدن طرح تامین مالی زنجیره تولید است که مدل نوین تامین مالی به شمار میرود، تاکید کرد: در طرح تامین مالی زنجیره ای دقیقا مسیر تخصیص منابع به گونه ای جهت دهی میشود که به هدف مورد نظر میرسد و انحرافهای احتمالی که بعضا در اعطای تسهیلات شکل می گیرد به حداقل ممکن خواهد رسید.
وی افزود: خوشبختانه بانک صنعت و معدن در تأمین مالی زنجیرهای تولید رتبه اول را دارد و کارکردهایی که در این مدت داشته نشانگر این موضوع است. اخیرا هم با یکی از خودروسازان بزرگ تفاهمنامه همکاری تامین مالی با ارزش ۴هزار میلیارد تومان منعقد کردیم که حدود ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان از این تفاهمنامه تسهیلاتی است که در زنجیره تامین پایینی دستی و بالادستی قرار میگیرد و نوعا شامل قطعه سازانی میشود که در این زنجیره هستند؛ یا از ابزار اوراق گام در این مسیر استفاده خواهیم کرد.
تامین مالی ۳.۵میلیارد تومانی در حوزه دانش بنیان
مدیرعامل بانک صنعت و معدن همچنین با اشاره به شعار سال مبنی بر تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین اظهار کرد: بانک صنعت و معدن ارتباط عمیق و خوبی با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و صندوق نواوری و شکوفایی دارد که طرح های بسیاری از این مسیر به ما معرفی شده است.
خورسندیان گفت: در سال گذشته ۴۴۰ فقره طرح دانش بنیان به بانک صنعت و معدن ارائه شد که حدودا ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در این مسیر تامین مالی داشتیم. حتی قبل از اینکه شعار سال مطرح شود هم در برنامه ۵ ساله بانک، تامین مالی طرحهای دانش بنیان را از اهداف راهبردی و استراتژیک قرار داده بودیم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر طرح هایی که گواهی دانش بنیان داشته باشد و به بانک مراجعه کنند ارزیابی شان سریع تر انجام و با اولویت تامین مالی خواهد شد.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن با تاکید براینکه طرحی که مبتنی بر اصول علمی و دانشی باشد، طبیعتا بازدهی بالاتر و بهتری دارد، ادامه داد: بانک صنعت و معدن ، بانک توسعهای است و شاید در ابتدا بحث سودآوری مدنظر نباشد اما به هر جهت پارامتر سود هم در نظر گرفته میشود بنابراین طرح دانش بنیان که مبتنی بر اصول علمی قرار دارد از باب اینکه ریسک کمتری در بازدهی خود دارد با اقبال بیشتر بانک مواجه میشود. در واقع ورود به تامین مالی طرحهای دانش بنیان منافع خود بانک را هم در نظر میگیرد؛ فارغ از منافعی که برای جامعه و اقتصاد خواهد داشت.
ایبِنا