وجیهالله جعفری امروز (دوشنبه) در نهمین همایش جایزه بهرهوری معادن و صنایع معدنی افزود: بیش از ۲۰ میلیارد دلار به ذخایر اکتشافی کشور افزوده شده است که قابل تبدیل به محصول است و بخش خصوصی میتواند در این زمینهها اقدامات خوبی صورت دهد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو ادامه داد: تاکنون تمرکز اصلی در کشور بر روی زنجیرههای آهن و فولاد، سرب و روی، مس، طلا و آلومینیوم بوده است، اما از دو سال پیش تاکنون به دنبال عناصر استراتژیک و موردنیاز کشور رفتیم و دستکم ۱۴ عنصر و رشته فعالیت دیگر فعال خواهد شد. در این عناصر که تاکنون واردکننده آنها نیز بودیم، نیازمند تلاش و برنامهریزی برای اکتشاف و ارتقای فناوری و نوآوری هستیم.
معاون وزیر صمت تصریح کرد: امروز برخلاف گذشته دیگر شاهد خامفروشی بهویژه در زنجیره فولاد نیستیم و حداقل شمش فولاد صادر میکنیم، همچنین زنجیرهها در ۱۴ عنصر یاد شده میتواند تکمیل شود که این مهم به موضوع بهرهوری که به دنبال آن هستیم کمک خواهد کرد.
جعفری به موادی از قانون جهش شرکتهای دانش بنیان اشاره کرد که به شرکتهایی که در راستای فناوری و نوآوری حرکت کنند، با کسر بخشی از مالیاتشان کمک خواهد کرد.
وی تاکید کرد: باید شرکتها به ویژه شرکتهایی که مواد معدنی آنها جزو دسته مواد معدنی با ارزش، عناصر استراتژیک و همچنین عناصر نادر خاکی است را هدایت کنیم تا از این پتانسیل و از نخبگان دانش بنیان استفاده کنند.
معاون وزیر صمت ادامه داد: ایمیدرو با برپایی این همایشها به دنبال توسعه بخش معدن و صنایع معدنی است، در گذشته خود به دنبال سرمایهگذاری بود؛ اما امروز بسترسازی برای سرمایهگذاری را دنبال میکند.
رئیس هیات عامل ایمیدرو اظهار داشت: در این زمینه سه حوزه پژوهش و فناوری، اکتشافات و کمک به زیرساختهای کشور جزو اولویتهای ما است. همچنین از ابتدای واگذاری معادن در سال ۹۴ تاکنون ۹ میلیارد دلار جذب سرمایه در این بخش انجام شده است.
وی گفت: ایمیدرو با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و سایر نهادهای بالادستی، موضوع هوشمندی معادن و صنایع معدنی را در برنامه دارد.
جعفری، دو عامل اصلی ارتقای بهرهوری را تعهد مدیریت برای ارتقای بهرهوری و همچنین بهبود فناوری عنوان کرد.
وی اضافه کرد: امروز ایمیدرو در تلاش است تا با ورود به انقلاب صنعتی چهارم و نسل چهارم هوشمندسازی معادن و صنایع معدنی، تعیین اهداف، سیاستها، راهبردها و اقدامات در این زمینه حرکت کند که در این صورت دستکم تا ۳۰ درصد ارتقای بهرهوری شرکتها را شاهد خواهیم بود.
معاون وزیر صمت مطرح کرد: جایگزینی واردات، کاهش ارزبری و نیز تبدیل به ارزش افزوده بالاتر از جمله اهداف ما برای فعال سازی عناصر استراتژیک است.
شایان ذکر است؛ در خاتمه این مراسم جایزه بهرهوری معادن و صنایع معدنی در سطوح مختلف به ۳۶ شرکت برتر کشور اعطا شد.
ایراسین