رشد قیمت خودرو در این هفته با رشد نرخ دلار هم مسیر بود بطوریکه دلار که در ابتدای هفته با نوسان اندک قیمت گذاری می شد در آخرین روزهای هفته رکورد رشد قیمت را زد. از سوی دیگر افزایش تنش میان ایران و آمریکا و تهدیدات مطرح شده از سوی آمریکا نیز بر رشد قیمت خودرو در بازار اثرگذار بوده است. در روزهای اخیر وال استریت ژورنال در گزارشی از ادعاهای جدید واشنگتن علیه تهران خبر داد؛ گزارشی که ادعا می کرد یکی از مقام های آمریکایی روز سهشنبه با تایید دریافت اطلاعات از طرف عربستانی آن را یک «تهدید واقعی» توصیف کرده است. این گزارش مدعی شده ایران تهدیدهایی علیه عربستان صورت داده و نظامیان آمریکایی در حالت آمادهباش قرار گرفته اند. این ادعا موجب شد تا بازار خودرو که مشتری چندانی هم ندارد به ناگهان از خواب زمستانی که به استقبال آن رفته بود بیدار شود و رشد قیمت خودرو را تجربه کند.
اعلام شرکت های مسئول در امر واردات خودرو، شوک جدید قیمتی به محصولات داخلی و وارداتی در بازار وارد کرده است. التهاب بازار خودرو در کشور ناشی از سیاست های صنعتی و اقتصادی اشتباهی است که رابطه عرضه و تقاضا را با امر قیمت گذاری دستوری زیر سوال برد. در دولت دوازدهم شاهد ایجاد دیوار مقاومت برای واردات خودرو بودیم، اما در دولت سیزدهم هرچند با کم و کاستی های شیوه واردات خودرو، دیوار مقاومت فرو ریخته است. وزارت صمت هفته گذشته برندها و شرکت های واردکننده خودرو را معرفی کرد، از زمان معرفی برندهای خودروی قیمت محصولات مونتاژی، وارداتی و تولیدی در بازار روند افزایشی را دنبال می کند. اگر ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو وارداتی به بازار داخل برسد، تاثیر چندانی در کاهش قیمت نداشته، ولی می تواند موجب کاهش تقاضا کاذب از بازار شود، در ادامه به بررسی قیمت خودروها در بازار خواهیم پرداخت:
میتسوبیشی ۱۰ میلیون تومان گران شد
میتسوبیشی یکی از برندهای ژاپنی خوش نام در بازارهای جهانی است، براساس اعلام وزارت صمت این برند توسط شرکت آرین موتور نماینده اسبق محصولات این خودروساز ژاپنی مجدد به بازار کشور ما باز خواهد گشت. اعلام خبر ورود مجدد میتسوبیشی به بازار، منجربه گرانی مجدد محصولات این خودروساز ژاپنی در بازار شده است. میتسوبیشی لنسر با پیشرانه ۱.۸ لیتری مجهز به دنده اتوماتیک در ابتدا هفته جاری قیمت یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان داشت. اما امروز قیمت این خودرو به یک میلیارد و ۴۱۰ میلیون تومان رسیده است. افزایش بها ۱۰ میلیون تومانی نشان از رشد مجدد قیمت این خودرو در بازار دارد.
النترا چرا گران شد؟
محصولات موجود از هیوندای در بازار کشور، طی روزهای اخیر با افزایش بها حداکثری مواجه شده اند. رفتار بازار این مورد را القا می کند که سودجویان به دنبال نهایت استفاده از فرصت عدم واردات خودرو به بازار کشور هستند که بتوانند سود قابل توجهی را کسب کنند. زیرا وزارت صمت اعلام کرده بود که هیوندای جز برندهای است که در زمان آغاز واردات می تواند مجدد به کشور ما بازگردد. هیوندای النترا مدل ۲۰۱۸ در ابتدا هفته جاری با بها یک میلیارد و ۹۳۰ میلیون تومان معامله می شد، اما امروز قیمت این خودرو به یک میلیارد و ۹۵۰ میلیون تومان رسیده است. رشد ۲۰ میلیون تومانی قیمت این خودرو نشان می دهد که در روزهای آینده موج جدید گرانی برای کره ای ها در بازار خودرو آغاز می شود.
ب ام و ۱۰۰ میلیون گران شد
باتوجه به اینکه واردات خودروهای لوکس و گران قیمت احتمالا به بازار کشور ممنوع خواهد بود، اما محصولات لوکس و گران قیمت موجود در بازار کشور طی روزهای گذشته متاثر از خبر واردات خودرو، با رشد قیمت قابل توجهی همراه شدند. ب ام و ۵۳۰ مدل ۲۰۱۸ یکی از همین خودروها است که از ابتدا هفته جاری تاکنون با رشد ۱۰۰ میلیون تومانی قیمت مواجه شده است. این خودرو در ابتدا هفته جاری قیمت ۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان داشت که امروز به بها ۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان رسیده است. پارامترهای بازار نشان از افزایش قیمت این خودرو دارند، اما رکود فعلی بازار نشان از آن دارد که معامله این خودروها در بازار کشور نسبت به ماه های گذشته به کمترین میزان خود رسیده است.
دنا در قله گرانی
دنا پلاس اتوماتیک یکی از سدان های پر فروش تولید داخل در بازار کشور است، این خودرو سدان به دلیل داشتن موتور و گیربکس قوی نسبت به سایر محصولات، طرفداران بسیار زیادی دارد. دنا پلاس اتوماتیک، در ابتدا هفته جاری بها ۵۳۰ میلیون تومانی داشت، اما امروز قیمت این خودرو به بیشتر از ۵۴۰ میلیون تومان رسیده است. افزایش بها ۱۰ میلیون تومانی این خودرو نشان می دهد که بازار آزاد علاقه به محصولات سدان پر قدرت و مجهز به دنده اتوماتیک دارد.
ارزیابی بازار خودرو نشان می دهد، پرطرفدارهای داخلی در نیمه آبان هفته عجیبی داشتند، بطوریکه در اولین روزهای این هفته شاهد آرامش در این بازار بودیم و بیشترین خودروهای پرطرفدار بدون تغییر راهی بازار شدند، اما با نزدیک شدن به آخرین روزهای هفته بازار خودرو در حرکتی ناگهانی با رشد قابل توجه روبرو شد.
ارزیابی بازار خودرو نشان دهنده آن است که در مدت زمان مورد بررسی بیشترین رشد قیمت از میان 12 محصول ارزیابی شده ایران خودرو و سایپا به «هایماS7» رسید و این خودرو در بازار رشدی 18 میلیونی را نسبت به هفته قبل تجربه کرد. پس از آن «سمند LX با موتور EF7»، «دنا پلاس توربو اتومات»، «دنا معمولی» با رشدی سه تا 9 میلیون تومان در بازار قیمت گذاری شدند و خودروهای پرطرفدار بازار به جز «تیبا صندوقدار» و «شاهین» رشدی یک میلیونی در بازار داشتند.
قیمت کوییک در بازار خودرو
ارزیابی بازار نشان دهنده آن است که این هفته خانواده کوییک در بازار هم رشد قیمت داشته و هم بدون تغییر در بازار عرضه شده اند. رصد بازار نشان دهنده آن است که «کوییکR » با افزایش یک میلیونی در بازار 222 میلیون تومان قیمت گذاری شد و «کوییک معمولی» هم با رشدی یک میلیونی در بازار 212 میلیون تومان قیمت خورد. اما «شاهین» بدون تغییر در بازار در بازار 368 میلیون تومان دست به دست شد.
قیمت تیبا در بازار خودرو
از سوی دیگر رصد بازار خودرو نشان دهنده آن است این هفته «تیبا صندوقدار» در بازار بدون تغییر 200 میلیون قیمت خورد،اما «تیبا 2 معمولی» با رشد 2 میلیونی در بازار 212 میلیون تومان دست به دست شد. قیمت «ساینا» هم با رشد2 میلیونی در بازار به 213 میلیون تومان رسید.
قیمت پژو در بازار
از سوی دیگر ارزیابی بازار نشان دهنده آن است که «پژو 207 دنده ای» در بازار با رشد 2 میلیونی 414 میلیون تومان قیمت داده شد.
قیمت سمند در بازار
اما «سمند LX با موتورEF7» هم با افزایش 9 میلیونی در بازار 355 میلیون تومان دست به دست شد.
قیمت سایر پرطرفدارها
در میان سایر خودروهای پرطرفدار بازار هم «دنا پلاس توربو اتومات» این هفته با رشدی 5 میلیونی در بازار 530 میلیون تومان دست به دست شد و «دنا معمولی» هم با افزایش سه میلیونی در بازار 414 میلیون تومان قیمت گذاری شد. اما «تارا دنده ای» یکی دیگر از خودروهای پرطرفدار بازار نیز این هفته با رشد یک میلیونی 441 میلیون تومان قیمت خورد.