-
تاریخ انتشار: 1400/12/06 04:43
ویزای شینگن
کد خبر: 19100

بخوانید| صفرتا صد ویزای شینگن | کشورهای عضو پیمان شینگن

رویای سفر به اروپا تنها با اخذ ویزای شینگن ممکن می شود.

رویای سفر به اروپا و قدم زدن در کوچه های رم، نوشیدن یک فنجان قهوه در کافه های پاریس در سر خیلی افراد است. اما آنچه این رویا را تحقق می بخشد ویزای شینگن است. ویزای شینگن در واقع اجازه ورود به کشورهای عضو پیمان شینگن است. ویزای شینگن در چند نوع مختلف وجود دارد. ویزای شینگن پل ارتباطی گردشگری کشورهای اروپایی با سایر کشورهاست.

کسانی که قصد مسافرت به کشورهای اروپایی را دارند معمولا اصطلاح حوزه شینگن را زیاد شنیده‌اند. این منطقه به مجموعه‌ای واحد از ۲۶ کشور اروپایی اطلاق می‌شود. برای سفر به هر کدام از کشورهای این ناحیه شما نیاز به ویزای شینگن دارید. اگر مایلید در این باره بیشتر بدانید با ما همراه باشید.

ویزای شینگن، نوعی ویزای اقامت کوتاه مدت است. این ویزا به اشخاص اجازه‌ی سفر به کشورهای عضو توافق‌نامه حوزه شینگن را می‌دهد. مدت زمان هر اقامت تا 90 روز است. این ویزا رایج‌ترین ویزا در اتحادیه اروپا است که برای اهداف گردشگری و تجاری صادر می‌شود. اتباع برخی کشورها از جمله ایران برای ورود به این منطقه نیاز به اخذ ویزا دارند. این محدودیت حتی شامل استفاده از ترانزیت هوایی کشورهای عضو نیز می‌شود. ویزای گردشگری شینگن به 3 نوع A، B و C تقسیم می‌شود. مدت زمان و نوع این ویزا به ماهیت و اهدف سفر شما بستگی دارد. طبق پیمان شنگن هر کدام از کشورهای عضو قادر به صدور این روادید هستند.

شینگن

کشورهای حوزه شینگن

هرچند که اصطلاح شینگن در ایران بیشتر استفاده می‌شود، اما شِنگِن تلفظ صحیح آن است. حوزه شنگن (Schengen Zone) به 26 کشور اروپایی اطلاق می‌شود. کشورهای شنگن شامل: آلمان، اتریش، بلژیک، ایسلند، جمهوری چک، فنلاند، فرانسه، ایتالیا، لیتوانی، مالت، هلند، یونان، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسپانیا، سوئیس، سوئد، اسلوونی، لیختن اشتاین، دانمارک، استونی، مجارستان، لتونی و لوکزامبورگ عضو پیمان شنگن محسوب می‌شود. این قرارداد به سال 1985 در روستای مرزی شنگن کشور لوکزامبورگ میان مرزهای آلمان و فرانسه امضا شد. معاهده شنگن بین 22 کشور اتحادیه اروپا و 4 کشور عضو انجمن تجارت آزاد اروپا معروف به (EFTA) منعقد گردید. منطقه شنگن را با عناوینی چون: « بزرگترین منطقه بدون پاسپورت جهان» نیز می‌شناسند. مطابق این پیمان، تمام مساحت این کشورها به عنوان یک مجموعه واحد در نظر گرفته شدند. در نتیجه اتباع کشورهای عضو برای ورود به این محدوده نیاز به روادید ندارند.

شینگن

انواع ویزای شنگن           

همانطور که گفته شد نوع و مدت اعتبار این ویزا به هدف سفر شما بستگی دارد. این ویزا به سه دسته زیر تقسیم می‌شود:

ویزای اتحادیه شنگن یا (USV) Uniform Schengen Visa

اعتبار محدود منطقه‌ای یا (LTV) Limited territorial validity Visa

ویزای ملی یا National Visa

نکته مهم: به لحاظ قانونی اگر ویزای شنگن داشته باشید، تا زمان اعتبار آن می‌توانید در کشورهای عضو تردد کنید. اما برای برخی از مسافران این مسئله پیش آمده که با ویزای یونان نتوانسته‌اند به آلمان وارد شوند. علت آن خوردن مهر LTV بر ویزای آنان است. پس اگر قصد سفر به کشورهای مختلف اروپایی دارید این نکته را در نظر داشته باشید.

ویزای اتحادیه شنگن

ویزای اتحادیه شنگن همان ویزای گردشگری اروپا است. دارنده ویزا می‌تواند هر 6 ماه یک‌بار به مدت 90 روز به کشورهای اروپایی سفر کند. این ویزا به سه دسته A، B و C تقسیم می‌شوند.

ویزای شنگن نوع A

این ویزا برای ترانزیت فرودگاهی صادر می‌شود. دارنده آن صرفا می‌تواند در یکی از فرودگاه‌های حوزه شنگن پروازش را به مقصدی خارج از کشورهای عضو تغییر دهد. شما نمی‌توانید از ویزای نوع A برای ترانزیت در دو یا چند فرودگاه استفاده کنید.

ویزای شنگن نوع B

این ویزا نیز به نوعی ویزای ترانزیتی محسوب می‌شود. شما با داشتن آن می‌توانید ظرف مدت ۵ روز با خودرو یا قطار از خاک کشورهای حوزه شنگن عبور کنید.

ویزای شنگن نوع C

این ویزا برای اقامت کوتاه مدت در کشورهای عضو صادر می‌شود. اهدافی مانند گردشگری، رویدادهای فرهنگی و ورزشی و بازدید از اقوام را پوشش می‌دهد. ویزای نوع c به سه دسته زیر تقسیم می‌شوند:

ویزای سینگل شنگن یا ویزای یک‌بار ورود

ویزا دو‌بار ورود

ویزای مولتیپل شنگن یا ویزای چند بار ورود

ویزای سینگل شنگن (Single-Entry)

اگر روی ویزای شما برچسب «Number of Entries 1» خورده باشد؛ یعنی فقط یک‌بار می‌توانید به کشورهای عضو وارد شوید. حتی اگر ویزای شما اعتبار داشته باشد، بعد از خروج نمی‌توانید به حوزه شینگن وارد شوید.

برای ویزای سینگل می‌توانید بیمه مسافرتی سینگل تهیه کنید. اطلاعات کامل در مورد بیمه مسافرتی سینگل را اینجا بخوانید.

ویزای دوبار ورود شنگن

اگر روی ویزای شما برچسب«Number of Entries 2» خورده باشد؛ می‌توانید در بازه 180 روزه دوبار وارد این حوزه شوید. اگر در مدت اعتبار ویزا از ناحیه شنگن خارج شوید، باز به شما اجازه ورود داده می‌شود.

ویزای مولتی شنگن یا چند بار ورود

اگر روی ویزای شما برچسب«Number of Entries MULT» خورده باشد؛ شما می‌توانید به دفعات وارد این ناحیه شوید. ویزای مولتی شنگن محدودیت زمانی حداکثر 90 روز به ازای 6 ماه از سال را دارد.

شینگن

ویزای اعتبار محدود منطقه شنگن

این ویزای معمولا در شرایط خاص و اضطراری نظیر دلایل انسان دوستانه، برای افراد صادر می‌شود. دارنده آن صرفا می‌تواند به همان کشوری که روادید دریافت کرده یا نهایتا چند کشور محدود سفر کند.

ویزای ملی یا ویزای نوع D شنگن

ویزای نوع D  برای اهداف تحصیلی، کار یا اقامت دائم صادر می‌شود. مدت این ویزا به خاطر ماهیت اهداف تقاضا دهنده (بیزنس/تحصیل) طولانی مدت تعیین می‌گردد. این ویزا در دو نوع سینگل و مولتی صادر می‌شود.

ویزای سینگل نوع D

این ویزا، مختص افرادی است که برای استفاده از خدمات درمانی، قصد اقامت محدود در این ناحیه را دارند.

ویزای مولتی نوع D

دارنده ویزای مولتی نوع D محدودیتی برای ورود به کشورهای حوزه شنگن ندارد. این ویزا معمولا برای افراد زیر صادر می‌شود:

دانشجویان بین‌المللی

دانشجویان خارجی دارای پروژه تحقیقاتی خاص در حوزه شنگن

همکاری در انجام پروژه‌های مراکز تحقیقاتی یا موسسه‌های معتبر آموزشی حوزه شنگن

افراد متخصص مثل هنرمندان و ورزشکاران که برای اشتراک‌گذاری تخصص خود در کشور عضو تقاضای ویزا می‌دهد.

موارد اضطراری: شرایط حاد پزشکی جزء این دسته قرار دارد.

نکته مهم: توصیه می‌شود؛ سفارتی را برای اخذ ویزا انتخاب کنید که می‌خواهید اقامت طولانی‌تری در آن داشته باشید.

شرایط اخذ ویزا

کشورهای اروپایی برای اخذ ویزا معمولا شرایط یکسانی دارند. مهم‌ترین شرایط اخذ ویزا به شرح زیر می‌باشد:

گردش حساب بالا و مناسب: گردش ۳ ماهه آخر حساب متقاضی به یورو

مشخص کردن هدف سفر به حوزه شینگن

تمکن مالی مناسب: حداقل میزان تمکن مالی حدودا بین ۶۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان متغیر است و به کشور مقصد بستگی دارد.

مدارک مورد نیاز

مدارک زیر برای درخواست صدور ویزا الزامی می‌باشد:

فرم تکمیل شده درخواست ویزا

اصل گذرنامه فعلی و گذرنامه‌های قبلی

دو قطعه عکس ۳.۵ در ۴.۵

مدارک شغلی

مدارک مربوط به تمکن مالی: گردش حساب و اسناد ملکی

بیمه مسافرتی دارای نمایندگی معتبر در کشور مقصد: حداقل پوشش بیمه مسافرتی باید ۳۰ هزار یورو باشد. در ضمن به لحاظ زمانی لازم است کل مدت زمان اقامت فرد را پوشش دهد.

بلیط رفت و برگشت هواپیما

برگه تایید رزرو هتل: ارائه این مدرک برای کسانی که دعوت‌نامه ندارند الزامی است.

مراحل دریافت ویزای شینگن

برای دریافت ویزای شنگن لازم است مراحل زیر را انجام دهید:

اول، بدانید که با توجه به هدفتان از سفر، باید برای چه نوع ویزایی درخواست دهید.

دوم، کشور مقصد خود را انتخاب کنید.

سوم، بهترین زمان برای اخذ ویزا را از قبل تعیین کنید. صدور این ویزا معمولا بین ۳ تا ۳۰ روز طول می‌کشد.

چهارم، از سفارت کشور مقصد به صورت آنلاین وقت بگیرید.

پنجم، فرم درخواست ویزا را از سایت سفارت دانلود و پر کنید. دو نسخه از آن کپی بگیرید و آنرا امضا کنید.

ششم، مدارک مورد نیاز را آماده کنید.

هفتم، در وقت تعیین شده برای مصاحبه به سفارت کشور مقصد بروید. از شما سوالاتی در مورد مقصد و علت سفر و… پرسیده می‌شود. در نهایت صداقت به آن پاسخ دهید.

هشتم، هزینه اخذ ویزا را بپردازید. مقدار این هزینه به سن و وضعیت تقاضادهنده بستگی دارد.

نهم، منتظر نتیجه درخواست خود بمانید.

هزینه اخذ ویزای شینگن

هزینه اخذ ویزای شنگن توسط کشورهای عضو تعیین می‌شود. مبلغ ویزای گردشگری برای یک فرد بزرگسال ۸۰ یورو و برای یک فرد خردسال ۴۰ یورو می‌باشد.

خلاصه:

برای سفر به اغلب کشورهای اروپایی لازم است ویزای شینگن داشته باشید. در این مقاله جزییات اخذ این ویزا و مدارک مورد نیاز آن را بیان کردیم. یکی از مدارک ضروری برای دریافت ویزای شنگن بیمه مسافرتی می‌باشد. اگر قصد خرید بیمه مسافرتی دارید به صفحه محصولات سایت بیمه دات کام بروید. اگر سوالی در این باره دارید برای ما کامنت بگذارید. کارشناسان ما در اولین فرصت پاسخگوی شما هستند. / مجله بیمه


کپی لینک کوتاه خبر: https://rasadvarzeshi.com/d/45a85m