پژمان جمشیدی بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران و باشگاه پرسپولیس تهران است. پژمان جمشیدی مدت زیادی است که از فوتبال خداحافظی کرده. وی بعد از خداحافظی از فوتبال به سمت هنر کشیده شد و وارد عرصه بازیگری شد. پژمان جمشیدی با درخشش غیر قابل باور خود در سینما به شهرتی بیشتر از زمان ورزشی دست پیدا کرد. پژمان جمشیدی ازدواج نکرده و مجرد است.
نام :پژمان
نام خانوادگی :جمشیدی
تاریخ تولد: 1356/6/20
پیشه سابق :فوتبالیست
زمینه فعالیت هنری :بازیگری
بازیکن :پرسپولیس
وضعیت تاهل :مجرد
زندگی شخصی پژمان جمشیدی
پژمان جمشیدی بازیگر و فوتبالیست سابق کشورمان متولد 20 شهریور 1356 در تهران است. او دانشجوی انصرافی رشته مهندسی عمران می باشد.
خانواده پژمان جمشیدی
پژمان جمشیدی در خانواده ای کم جمعیت در تهران به دنیا آمد. او فرزند دوم خانواده است و یک برادر بزرگتر از خود و یک خواهر کوچکتر به نام مامک دارد، پدرش دبیر زمین شناسی و زیست شناسی و مادر مرحوم اش معلم اول دبستان بود.
پژمان خانواده ای نسبتا ورزشی داشته و پدرش پیش از انقلاب سال ها رئیس هیات کشتی کرج و بعد از انقلاب رئیس هیات کوه نوردی کرج شد، او از بهترین کوهنوردهای تاریخ ایران است. مادر پژمان جمشیدی نیز زمانی والیبال بازی می کرد.
برادر پژمان جمشیدی سال 70 مهندسی دانشگاه شریف قبول شد و خواهر او نیز معلم بود.
ازدواج و همسر پژمان جمشیدی
پژمان هنوز مجرد است و ازدواج نکرده است ، خواهر و برادر پژمان ازدواج کرده و دارای فرزند هستند.
پژمان جمشیدی درباره ازدواج می گوید:
ازدواج اتفاقیه که هنوز برای من رخ نداده به نظر من ملاک و معیار برای ازدواج تعیین کردن اشتباهه مهم اینه که یه نفر به دلت بشینه و دوسش داشته باشی.
طبیعتاً آدم هایی که با آن ها اشنا می شویم و باهاشون رفت و آمد میکنیم از نظر شخصیتی و رفتار مورد قبول مون هستند اینکه قلاب دلمون کجا گیر کنه معلوم نیست.
ماجرای سقوط هواپیمای پژمان جمشیدی
ماجرای سقوط هواپیمای پژمان جمشیدی از جایی شروع می شود که او از خودش یک استوری منتشر کرده که سوار بر هواپیما شده است (پژمان جمشیدی دوره خلبانی را گذرانده است) و با اینکه خلبان اصرار میکند که پژمان این کار رو نکن، او پرواز کرده و بعد از چند دقیقه سقوط می کند و خلبان با گفتن یا ابوالفضل به سمت هواپیمای سقوط کرده می دود.
به گفته پژمان جمشیدی این فیلم فقط یه شوخی بوده که پژمان جمشیدی با خلبانش ترتیب داده بود. این شوخی منجر به ممنوع پرواز شدن خلبان شد.
دوران فوتبالی پژمان جمشیدی
پژمان جمشیدی از همان کودکی عاشق فوتبال بوده و در کنار فوتبال ورزش های دیگر را نیز دنبال می کرد، او دیپلم رشته سنگ نوردی را دارد.
بازیکن سابق تیم ملی بعد از رفتن به مدرسه فوتبال عضو تیم نوجوانان دارایی تهران شد. در سال 1371 و درحالیکه 15 سال داشت به باشگاه کشاورز تهران پیوست و در 67 بازی 7 گل به ثمر رساند.
او در سال 1374 به تیم ملی نوجوانان ایران دعوت شد.
پژمان جمشیدی به مدت شش سال در باشگاههای کشاورز و سایپا تهران بازی کرد و از باشگاه سایپا تهران به تیم ملی جوانان و تیم ملی امید ایران ملحق شد.
حضور در پرسپولیس
پژمان جمشیدی از سال 1379 و در زمان مربیگری علی پروین به پرسپولیس تهران پیوست و پست او در این تیم در دفاع راست بود. او برای این تیم نزدیک به 100 بازی انجام داد و در فصل 81–1380 اولین مقام قهرمانی پرسپولیس در لیگ برتر را تجربه کرد.
پژمان جمشیدی برای پرسپولیس در مسابقات آسیایی هم به میدان رفت. او 8 دربی را تجربه کرد که با 1 برد ، 2 باخت و 5 مساوی همراه بود.
بازی های ملی پژمان جمشیدی
جمشیدی در زمان حضور توسط میروسلاو بلاژویچ در پرسپولیس به تیم ملی ایران دعوت شد. او در مسابقات مقدماتی جام جهانی 2002 آسیا حضور داشت و در 14 بازی برای تیم ملی به میدان رفت.
پژمان جمشیدی در مصاحبه ای در مورد تعداد بازی های ملی می گوید:
من می گویم بیست و یکی ، عادل فردوسی پور می گوید 14 و فدراسیون هم می گوید 19 (با خنده) اما خیلی هم فرق نمی کند، یک بازی ملی هم افتخار کردن دارد.
خداحافظی پژمان جمشیدی از فوتبال
او در سال 1384 دو فصل به تیم پاس تهران به دلیل خدمت سربازی پیوست و با پاس به نائب قهرمانی لیگ برتر در فصل 85–1384رسید. سپس یک فصل به استیل آذین تهران پیوست وبا پیشنهاد مجید جلالی به فولاد خوزستان رفت.
پژمان جمشیدی در دهه 1390 پس از دو دهه حضور در مستطیل سبز، برای همیشه از آن خارج شد و به سراغ پرده سینما و جعبه جادویی رفت تا در یک فضای جدید، ستاره شود.
ورود پژمان جمشیدی به عرصه هنر
پژمان جمشیدی در سال 1381 در مراسمی با خانم بهاره رهنما آشنا شد و خانم رهنما به دلیل علاقه پژمان به همسر سابقش پیمان قاسم خانی او را به منزل خود دعوت کرد. او بعد از دیدار با پیمان قاسمخانی با وی دوست شد و با هم به فوتبال می رفتند.
پژمان جمشیدی از زندگی خود و برخورد مردم با او از دوران فوتبالییست بودن خود و زمان خداحافظی اش از فوتبال برای قاسمخانی تعریف کرد و قاسمخانی از همین صحبت ها فیلمنامه سریال پژمان را نوشت.
پژمان جمشیدی در این سریال ایفاگر نقش خود در دوران فوتبالی اش بود و سام درخشانی به عنوان مدیر برنامه در کنار او ایفای نقش کرد.
او قبل از سریال پژمان در سریال ساختمان پزشکان سروش صحت هم بعنوان بازیگر میهمان دریک قسمت بازی کرده بود اما با نقش آفرینی در سریال پژمان بیش از پیش به شهرت و محبوبیت رسید.
تجربه پژمان جمشیدی در سینما
پژمان جمشیدی سال 1393 با فیلم «آتش بس 2» در سینما حضور یافت.
او پس از آن در آثار مختلفی مانند 50 کیلو آلبالو، خوب، بد، جلف، آذر، من دیوانه نیستم، لونه زنبور و تگزاس و...ایفای نقش نمود و با هشتمین تجربه خود سال 96 در سوء تفاهم نامزد نقش مکمل سیمرغ فجر شد که واکنش های عجیبی و تمسخراتی را در پی داشت اما جمشیدی با سختکوشی بی نظیرش در سال 98 با حضور در 5 فیلم سینمایی به یکی از بازیگران پرفروش سال بدل شد که در مجموع فیلم هایش بیش از 62/8 میلیارد در گیشه فروش داشت.
پژمان جمشیدی در سریال زیرخاکی
زیرخاکی سریالی به کارگردانی و نویسندگی جلیل سامان است که در سه فصل ساخته شده است. فصل اول و دوم این سریال از شبکه یک سیما پخش شده و فصل سوم این سریال نوروز و رمضان 1401 روی آنتن می رود.
داستان این مجموعه تلویزیونی درباره مردی است که در دهههای 1350 و 1360 خورشیدی به دنبال زیرخاکی میگردد و درگیر مسائلی همچون؛ دستگیری به جرم پخش اعلامیه ضد شاه، کمک به برادرش در تعمیر موشک ارتش و… میشود.
پژمان جمشیدی، ژاله صامتی، نادر فلاح، گیتی قاسمی، مریم سرمدی، خسرو احمدی، اکبر رحمتی، مهری آلآقا، اصغر نقیزاده، رایان سرلک و ستاره پسیانی، هومن برقنورد و نسرین نصرتی از بازیگران این سریال هستند.
پژمان جمشیدی در این سریال نقش اصلی به نام «فریبرز باغ بیشه» را بازی می کند، نقش آفرینی عالی او در این سریال و نوع گریم، لباس، لحن صحبت و حتی طرز راه رفتن جمشیدی، تیپ جدیدی را از او خلق کرده است که مخاطب را به خود جذب می کند.
ژاله صامتی به عنوان بهترین بازیگر زن کمدی و پژمان جمشیدی به عنوان بهترین بازیگر مرد کمدی در بیست و یکمین دوره از جشن حافظ، به خاطر بازی در فصلهای اول و دوم سریال «زیرخاکی» انتخاب شدند.
پژمان جمشیدی در علفزار
علفزار فیلمی به تهیهکنندگی بهرام رادان، نویسندگی و کارگردانی کاظم دانشی محصول سال 1400 است که در چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر در چندین رشته نامزد و در نهایت برنده 4 جایزه بهترین صداگذاری، بهترین تدوین، بهترین نقش مکمل زن و بهترین فیلمنامه شد.
پژمان جمشیدی ، صدف اسپهبدی، ستاره پسیانی، ترلان پروانه، مهدی زمین پرداز، عرفان ناصری، یسنا میرطهماسب، مایٔده طهماسبی، رویا جاویدنیا، الهه اذکاری، ستایش رجایینیا، متین حیدری نیا، محمد معتضدی در این فیلم ایفای نقش نموده اند.
علفزار فیلمی اجتماعی و دادگاهی درباره یکی از پروندههای قضایی چند سال اخیر بوده و داستان یک بازپرس که در آستانه انتقالی اش، دچار کشمکشهایی در چند پرونده میشود را به تصویر می کشد.
پژمان جمشیدی با ایفای نقشی متفاوت و به عنوان بازپرس قوه قضاییه توجه منتقدان و هیئت داوران را به خود جلب کرد. او بار دیگر با حضور موثر و روانش در «علفزار» ثابت کرد که هر بار میتواند با نمایش هنر بازیگری خود مخاطب را میخکوب کند.
پژمان جمشیدی در بی مادر
فیلم سینمایی «بیمادر» به کارگردانی سیدمرتضی فاطمی و تهیه کنندگی محمدرضا مصباح و علی اوجی است که در چهلمین جشنواره فجر به نمایش در آمد. امیر آقایی، میترا حجار، پژمان جمشیدی، پردیس پورعابدینی، علی اوجی، سارا محمدی، بیتا عزیزاوقلو، شیرین ضابطیان و فاطمه میرزایی از بازیگران این فیلم هستند.
این فیلم سینمایی روایتگر داستان متفاوتی در ژانر اجتماعی می باشد و پژمان جمشیدی نیز کاراکتر متفاوتی را در آن ایفا میکند که با تمام آثاری که تا به امروز در سینما داشته متفاوت است.
او نقش برادری را بازی می کند که به دلیل شرایط بسیار سخت مالی برای امرار معاش خانوادهاش اقدام به نگهداری و خرید و فروش سگ های خانگی میکند.
پژمان جمشیدی در دینامیت
فیلم سینمایی دینامیت به کارگردانی مسعود اطیابی و تهیه کنندگی سید ابراهیم عامریان در سال 1400 است که با فروش بالای خود رکورد پرفروشترین فیلم تاریخ سینمای ایران را به دست آورد.
این فیلم در آپارتمانی روایت می شود که افرادی از اقشار مختلف جامعه چون ساقی و طلبه در آنجا زندگی می کنند.
پژمان جمشیدی در نقش طلبه به همراه احمد مهران فر و ساقی با بازی محسن کیایی در همسایگی دو دختر با نقش آفرینی نازنین بیاتی و زیبا کرمعلی حضور دارند که تضادهای فکری این افراد موقعیت های کمدی را ایجاد می کند.
خوب، بد، جلف فیلمی در ژانر کمدی به کارگردانی پیمان قاسم خانی و تهیهکنندگی محسن چگینی و عبدالله اسکندری محصول سال 1394 است که در سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجربهنمایش درآمد.
در این فیلم سینمایی بازیگران مطرحی همچون پژمان جمشیدی، سام درخشانی، حمید فرخنژاد، ویشکا آسایش ، امیرمهدی ژوله و ... به ایفای نقش پرداخته اند.
این فیلم در ابتدا قرار بود دنباله برای مجموعه تلویزیونی پژمان باشد اما سپس با تغییراتی به صورت یک فیلم سینمایی مستقل درآمد. در ادامه این فیلم سینمایی خوب، بد، جلف 2:ارتش سری و خوب، بد، جلف:رادیواکتیو ساخته شد.
خوب، بد، جلف روایت گر ماجراجویی های پژمان و سام می باشد. سام درخشانی و پژمان جمشیدی، به دلیل بازیهای مشترک و حضور در فیلمهای سینمایی و سریالهای تلویزیونی در کنار یکدیگر، تبدیل به یکی از زوجهای هنری سینما و تلویزیون شدهاند.
پژمان جمشیدی در تگزاس
تگزاس فیلمی به کارگردانی مسعود اطیابی، تهیهکنندگی سید ابراهیم عامریان و نویسندگی بابک کایدان و میثم کایدان محصول سال 1396 است که دنباله آن نیز با نام تگزاس 2 در سال 1398 اکران شده است.
پژمان جمشیدی، حمید فرخ نژاد، سام درخشانی، گابریلا پتری، تی آگو متوس، آدریانو تولوزا و... از بازیگران تگزاس یک هستند.
پژمان جمشیدی در این فیلم نقش بهرام را ایفا می کند که برای اینکه مقیم برزیل شود، تصمیم میگیرد سرپرستی یک کودک برزیلی که نام مادر آن لارا است را به عهده بگیرد و... .
در ادامه مروری بر کارنامه هنری پژمان جمشیدی در سینما، تلویزیون و تئاتر خواهیم داشت.
فیلم های سینمایی پژمان جمشیدی
بی مادر :مرتضی فاطمی، 14٠٠
علفزار :کاظم دانشی، 14٠٠
مجوز خروج:کیارش اسدیزاده، 1399
شیشلیک :محمدحسین مهدویان ، 1399
کوسه :علی عطشانی، 1399
هفته ای یک بار آدم باش:شهرام شاهحسینی،1399
خط فرضی:فرنوش صمدی ، 139٨
خوب، بد، جلف 2:ارتش سری:پیمان قاسمخانی، 139٨
دوزیست:برزو نیکنژاد ، 139٨
جهان با من برقص:سروش صحت ،139٧
ایده اصلی:آزیتا موگویی، 139٧
تگزاس 2:مسعود اطیابی، 139٧
دینامیت:مسعود اطیابی، 139٧
هزارتو:امیرحسین ترابی ، 139٧
ما همه با هم هستیم:کمال تبریزی، 139٧
سوءتفاهم :احمدرضا معتمدی، 1396
تگزاس :مسعود اطیابی، 1396
لونه زنبور:برزو نیکنژاد ، 1396
من دیوانه نیستم :علیرضا امینی ، 1395
آذر :محمد حمزهای ، 1395
خوب، بد، جلف :پیمان قاسمخانی،1394
50 کیلو آلبالو :مانی حقیقی ، 1394
من ناصر حجازی هستم… :نیما طباطبایی ،1394
آتش بس ٢ :تهمینه میلانی، 139٢
سریال های تلویزیونی پژمان جمشیدی
زیر خاکی 3:جلیل سامان، 1400
زیرخاکی 2 :جلیل سامان، ١399
زیرخاکی ١ :جلیل سامان، 1398
دیوار به دیوار 2:سامان مقدم، 1396
نفس :جلیل سامان، 1395
دیوار به دیوار 1:سامان مقدم، 1395
سال های ابری:مهدی کرمپور، ١٣٩٣
پژمان :سروش صحت، ١٣٩٢
ساختمان پزشکان:سروش صحت، ١٣89
پژمان جمشیدی در نمایش خانگی
خوب، بد، جلف:رادیواکتیو:محسن چگینی، ١٣٩٩
شرف خانواده فاضل:پوریا جاویدپور، 1392
نمایشهای تئاتر پژمان جمشیدی
بادی که تو را خشک کرد مرا برد :علی نرگسنژاد، آذر و دی 1392
آرسنیک و تور کهنه :حسین پارسایی، مرداد و شهریور 1393
آرامسایش :محمد حاتمی، مهر و آبان 1393
وقتی ما برگردیم دو پای آویزان باقی ماندهاست :ابراهیم پشتکوهی، آبان و آذر 1393
گنجفه :نوشین تبریزی، بهمن 1393
پلیس :شایان افکاری، فروردین و اردیبهشت 1394
پپرونی برای دیکتاتور :خسرو احمدی،مرداد و شهریور 1394
بی نوایان :سروش طاهری، فروردین و اردیبهشت 1395
نمایش خوانی الد سیبروک:مرتضی برزگر زادهگان، 1395
یادم تو را فراموش :ژاله صامتی، تیر و مرداد 1395
دوباره اون آهنگ رو بزن سَم :داوود بنیاردلان، تیر و مرداد 1395
حکومت نظامی :تینو صالحی، مهر و آبان 1395
پوست انداختن :آرش سنجابی، آبان و آذر 1395
پپرونی برای دیکتاتور :علی احمدی، فروردین و اردیبهشت 1396
آنسوی آینه :علی سرابی، دی و بهمن 1396، فروردین و اردیبهشت 1397 ، فروردین 1401
مادر :علی احمدی، خرداد و تیر 1398
فرانکنشتاین:ایمان افشاریان، آذر و دی 1398
اجراهای پژمان جمشیدی
کلاسیکو :عادل فردوسیپور، 1398
پیشگو :رضا بهاروند، امین انتظاری، 1400