-
تاریخ انتشار: 1401/03/02 02:02
جوکر | سریال جوکر
کد خبر: 19975

فصل آخر برنامه جوکر | جوکر تمام می شود

مجموعه نمایشی «جوکر» پس از پخش فینال دوم یا فصل هفتم خود با پخش مستند سه قسمتی به بررسی روند تولید هفت فصل خود می‌پردازد.

به گزارش رصد ورزشی، مجموعه نمایشی «جوکر» که از شنبه ۶ آذر ۱۴۰۰ با پخش اولین قسمت از فصل اول خود در پلتفرم فیلمو با مخاطبان همراه شد، حالا با گذشت ۶ ماه از انتشار این رئالیتی‌شو دوشنبه ۲ خرداد ۱۴۰۱ آخرین قسمت از فینال اول یا همان فصل ششم «جوکر» پخش می‌شود تا تکلیف نخندترین عضو این فصل هم مشخص شود.

 جوکر

اگر بخواهیم خلاصه و مختصر پنج فصل گذشته را مرور کنیم، بدین شرح است که فصل اول با تساوی بین هومن حاجی عبداللهی و سهیل مستجابیان که با امین حیایی، سام درخشان، بیژن بنفشه خواه، رضا نیک‌خواه، امیرمهدی ژوله و امیر کاظمی هم گروه بودند به پایان رسید.

فصل دوم با چهره‌هایی آغاز شد که محبوبیت کمتری در مقایسه با شرکت کننده‌های فصل اول داشتند اما خنداندن‌ها و نخندیدن‌های خود، جزو یکی از فصل‌های مخاطب «جوکر» شدند و در نهایت از بین هومن برق نورد، شهرام قائدی، ایمان صفا، عباس جمشیدی، بهنام تشکر، وحید آقاپور، سپند امیرسلیمانی، آرش نوذری، شهرام قائدی و هومن برق نورد در نخندترین حالت ممکن نفری برنده ۵۰ میلیون تومان شدند.

«جوکر» فصل‌های جدید خود را پشت سر هم روانه آنتن فیلیمو می‌کرد و فصل سوم این رئالیتی‌شو با حضور افرادی چون علیرضا استادی، حمید لولایی، سروش جمشیدی، امیر غفارمنش، میرطاهر مظلومی، سیاوش چراغی‌پور و بابک پخش شد و در نهایت علیرضا استادی برنده این فصل از جوکر شد و در فینال این فصل، میرطاهر مظلومی را شکست داد.

فصل چهارم را یوسف صیادی در رقابت با بوسف تیموری برنده شد و رقیبانی چون پوریا پورسرخ، مهران رجبی، یوسف تیموری، شهاب عباسی، سیاوش مفیدی، سیدعلی صالحی و بهزاد محمدی را به ترتیب خنداند.

همزمان با فرارسیدن فصل بهار و نوروز ۱۴۰۱ رئالیتی‌شوی «جوکر» با حضور چهره‌هایی چون مهران غفوریان، امیرحسین صدیق، حامد آهنگی، مجید واشقانی، علیرضا مسعودی، علی اوجی، محمدرضا علیمردانی و سیروس میمنت ویژه برنامه‌ای را برای مخاطبان خود آماده کرده بود که نخندترین مهمانان را در خود جای داده بود، به شکلی که تا قسمت سوم این فصل هیچ کدام از مهمان‌ها از گردانه «جوکر» حذف نشدند و در نهایت سیروس میمنت برنده فصل پنجم یا فصل آخر مرحله مقدماتی این برنامه شد.

«جوکر» پس از فصل پنجم خود، با حضور جمعی از بهترین‌ها و بامزه‌ترین‌های پنج فصل خود، فینال اول یا همان قسمت ششم را با حضور بیژن بنفشه خواه‌، رضا شفیعی جم، یوسف تیموری، سهیل مستجابیان، ایمان صفا، شهرام قائدی، محمدرضا علیمردانی، هومن حاجی عبداللهی و عباس جمشیدی‌فر آغاز کرد.

تاکنون چهار قسمت از پنج قسمت فصل ششم «جوکر» پخش شده است و فردا ۲ خرداد ۱۴۰۱ آخرین قسمت فینال اول آن از فیلمو پخش خواهد شد تا تکلیف قهرمان فینالیست‌ها مشخص شود.

یکی از تفاوت‌هایی که فینال این مجموعه با پنج فصل اول خود داشت، اضافه شدن شخصیت جوکر به بازی است، فردی که بدون اطلاع باقی شرکت کننده‌ها با انتخاب سیامک انصاری مجری مجموعه اجازه دارد تا پایان زمان بندی برنامه در اتاق باشد، بخندد و به هیچ وجه حذف نشود.

قرار است پس از این فصل، آخرین فصل «جوکر» که با حضور فینالیست‌ها و بهترین‌های این برنامه آماده شده است، در پنج قسمت پخش شود تا پرونده این برنامه احسان علیخانی هم پیش از آغاز ماه محرم و صفر بسته شود.

البته پس از پخش کامل هفت فصل از «جوکر» قرار است مستندی سه قسمتی از روند تولید این مجموعه، ناگفته‌های عوامل آن مانند احسان علیخانی، سیامک انصاری و ایمان قیاسی و گفتگو با ۴۰ شرکت کننده‌ این رئالیتی‌شو برای مخاطبان پخش شود.

احسان علیخانی

مستند سه قسمتی «جوکر» ساخته می‌شود

این مستند سه قسمتی که شامل سوالات مخاطبان درباره دلیل انتخاب این سوژه برای برنامه‌سازی توسط احسان علیخانی، دلیل همکاری با شبکه نمایش خانگی، خاطره‌ها و بهترین اتفاق‌ها و داستان‌های جالب توجه شرکت کننده‌ها است که حدودا پس از عید قربان و عید غدیر به مخاطبان عرضه می‌شود.

مجموعه نمایشی «جوکر» که آخرین قسمت‌های خود را سپری می‌کند با کارگردانی احسان علیخانی و سیدحامد میرفتاحی «جوکر» و با اجرا و میزبانی سیامک انصاری در استدیو «قرن جدید» تولید شده‌ است.

برخی از عوامل این مجموعه شامل گروه نویسندگان ایمان قیاسی، علی رضازاده، عمادالدین کریمیان، مهرداد نعیمی، مریم آقایی و فاطمه خوش خلق، دستیاران کارگردان امیر طهرانی و حامد زحمتکش، مدیر فیلمبرداری مسعود رجبیان، مدیر تولید مرتضی محمدی چیرانی، تدوینگران شانا شهیدی، سارا معلم، نگار بختیاری، کسری شمس، صداپیشه‌ها ژاله صامتی و ناصر طهماسب، خواننده سینا حجازی و تهیه کنندگان اجرایی امیرحسین بزرگ زادگان و محسن نجفی است.

جوکر

برنامه «جوکر»  یکی از اتفاقات برنامه سازی در سال گذشته و امسال بود که نمی توان از کنار آن به راحتی گذشت . برنامه ای با فرمول مشخص که قاعدتا در طیف برنامه سازی های مرسوم در رسانه های مختلف سبک و سیاق خودش را دارد و به دلایلی که در ذیل به آن خواهیم پرداخت نمونه ای منحصر به فرد است.

شاید در نگاه اول برگ برنده این برنامه در انتخاب مهمانانی ببینیم که هر یک برای خود وزنه ای قوی در حوزه آثار نمایشی هستند و به خصوص کمدین هایی که هر کدام برای موفقیت یک سریال هم می توانند کافی باشند.

تجربه نشان داده است که ستاره ها همیشه ناجی آثار نمایشی و حتی برنامه های ترکیبی و گاهی مسابقات رسانه ای هستند اما بسیار دیده شده است که آثار مختلف چه در مدیوم نمایش و چه در مسابقات و چه در آثار ترکیبی با حضور ستاره ها هم شکست خوردند و نتوانستند نظر مخاطب را جلب کنند.

اگر از موضوع سناریو و کمبود ژانر در سریال سازی عبور کنیم و در ژانر طنز و کمدی هم محدودیت ها و ممیزی ها را بهانه سازندگان قلمداد نکنیم باید اذعان داشته باشیم که حلقه مفقوده بسیاری از آثار نمایشی قصه گوئی است که  در واقع قلاب موثر در جذب تماشاگردر هر جای دنیا و البته  مخاطب ایرانی که در دنبال کردن یک اثر نمایشی بیش از فرم و ساختار برای داستان دل دل می کند ، می باشد.

اما مگر برنامه «جوکر»  قصه می گوید ؟

اگر نه پس چرا مخاطب آن را در هفته های متمادی دنبال می کند و هر هفته درگیر دیدن این برنامه می شود؟

طبیعی است که قصه مخاطب را به هفته های آتی می برد و تجربه نشان داده است که سریال های موفق بر اساس داستان های پر تعلیق و پرکشش و گره تماشاگرشان را با خود همراه می کنند و تا مدتها شخصیت های قصه ها با مخاطب رابطه تنگاتنگ دارند.

«جوکر»  یک سریال قصه گو نیست اما ماجرایی را برای کشاندن مخاطب به هفته های بعد دستمایه قرار داده و در واقع پیگیری رخدادی که در بن مایه طرح جانمایی شده است تماشاگر را درگیر کرده تا در پی ماجرا برود.

خندیدن فرمول جذابی است تا بتوانیم مخاطب خسته و کم حوصله امروز را که شاید علاقمند نباشد در هفته های بعدی یک برنامه رادنبال کند درگیر خود سازد اما برنامه «جوکر»  بسیار هوشمندانه با کارگردانی فکورانه به دنبال این بوده است که از آزمون و خطائی که شاید در روزهای اول می توانست کار را زمین بزند سود برده و امروز به یکی از اتفاقات جذاب در پلتفرمهای شبکه نمایش خانگی تبدیل شود.

«جوکر» قبل از اینکه یک برنامه تلویزیونی باشد یک لیگ یا رقابت هنری محسوب می شود که مخاطب پیگیر نتیجه این رقابت است در حالیکه با کلی اتفاق نمایشی و سرگرم کننده به دور از هر گونه تنش قصه همراه می شود و در این شرایط تماشاگر جدا از اینکه خودش را در دل ماجرا مدام  تست می کند به دنبال حدس وگمان های خودش برای رسیدن به فرد پیروز ماجراست که در حقیقت این بخش را می توان تعلیق و گمانه زنی مخاطب دانست.

برنامه «جوکر»  برای موفقیت همه متریال گران لازم را دارد اما بسیار کم خرج با کمترین هزینه زمانی و البته بیشترین هزینه تولید در زمان ضبط با پخش 5 تا 6 قسمت یک اثر تولیدی به صرفه با حجم وسیع مخاطب محسوب می شود که شاید به مراتب کمتر از ساخت یک سریال 5 تا 6 قسمتی هزینه بر باشد اما بیش از یک مینی سریال می تواند مخاطبش را نه تنها همراه که درگیر ماجرا سازد.

در اصل برنامه سازی به خصوص برای پلتفرم پر واضح است که این استاندارد نه تنها به صرفه است که می توان گفت یک اتفاق دو سر برد محسوب می شود.


کپی لینک کوتاه خبر: https://rasadvarzeshi.com/d/4887da