مهاجم گلزن ژرمنها در دهه 90 میلادی یورگن کلیزمن در حالی این صحبتها را انجام داده که در 30 سال گذشته برخوردهای مختلفی با فوتبال ایران داشته و با فرهنگ احترام آمیز مردم و بازیکنان ایران کاملاً آشناست اما با این حال یورگن کلیزمن حرفهای غیرمنصفانهای را بر زبان رانده که با واکنش سرمربی پرتغالی تیم ملی و فدراسیون فوتبال نیز مواجه شد.نکته جالب درباره یورگن کلینزمن این است که او در مربیگری دستیار ایرانی هم داشته است. البته یورگن کلینزمن در مربیگری مانند دوران بازیاش موفق نبوده و از سال 2004 تاکنون، تنها در 4 تیم به مربیگری پرداخته است. او در جام جهانی 2006 تیم کشورش را در سکوی سوم نشاند که با توجه به میزبانی آلمان و انتظار قهرمانی از این تیم در آن دوره یک ناکامی محسوب میشد و پس از آن هم از این تیم جدا شد. او در فصل 9-2008 سرمربی بایرن مونیخ بود ولی عنوانی با این تیم به دست نیاورد.
احمدعابدزاده دستیار یورگن کلیزمن درتیم ملی آمریکا
کلینزمن از سال 2011 تا 2016 سرمربی امریکا بود و تنها یک قهرمانی در جام کونکاکاف 2013 با این تیم به دست آورد. جالب اینکه در سال 2012 و زمانی که عابدزاده مربی گلرهای آکادمی لسآنجلس بلوز بود، فرزند کلینزمن شاگردش بود و پس از آن شایع شد که عابدزاده قرار است دستیار او در تیم ملی امریکا شود اما عابدزاده با رد این خبر گفته بود کلینزمن تنها چند دقیقه با او درباره فرزندش حرف زده است. با این حال، این مربی آلمانی در فصل 20- 2019 و زمانی که سرمربی هرتابرلین شد، الکساندر نوری، مربی ایرانی – آلمانی را به عنوان دستیار خود در این تیم انتخاب کرد. با این حال، کلینزمن پس از 10 بازی و کسب 3 برد، 3 تساوی و 4 باخت از این تیم هم جدا شد تا نوری سرمربی موقت هرتا شود. به این ترتیب باز هم عجیب بود که کلینزمن با این همه خاطره از ایرانیها چنین صحبتهایی را درباره تیم ملی و فرهنگ ایران مطرح کرد که البته در نهایت آنها را پس گرفت.
یورگن کلیزمن همدردی با زلزله زدگان رودبار
همدردی با زلزله زدگان و تحسین مردم جام جهانی ۱۹۹۰ ایتالیا که کلینزمن در آن به همراه تیم پرستاره آلمان به قهرمانی رسید، اولین جایی بود که کلینزمن در خلال برگزاری آن با ایران ارتباط برقرار کرد. او بعد از زلزله رودبار و منجیل در سال 1369، با مردم مصیبت زده این شهرها ابراز همدردی کرد و برای کمک به مردم این منطقه گام برداشت. او از همان زمان به ستارهای محبوب برای هواداران فوتبال ایران تبدیل شد که بازیهای او را در تیمهای مختلف دنبال میکردند و با دید احترام به او نگاه میکردند. شادی عجیب پس از گلزنی به ایران پس از گذشت 8 سال و در جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه، فدراسیون فوتبال ایران، پیش از بازی ایران و آلمان که در آن مسابقات همگروه بودند، با اهدای یک تابلو فرش به کلینزمن کاپیتان ژرمنها در آن مسابقات توسط احمدرضا عابدزاده دروازهبان و کاپیتان ایران، از حرکت انسان دوستانه او در حمایت از زلزله زدگان تقدیر کرد. با اینهمه، آنهایی که جام جهانی ۱۹۹۸ را به یاد دارند، حتماً به خاطر میآورند که در آن مسابقه، کلینزمن وقتی دقیقه ۵۷ در یک ریباند توپ را وارد دروازه عابدزاده کرد، چه خوشحالی عجیبی داشت. یورگن از شدت خوشحالی، تور دروازه را طوری تکان میداد که نزدیک بود پاره شود و این حرکت او با انتقادهای زیادی در همان جام جهانی مواجه شد. این در شرایطی است که در تصاویری که از بازی تیمهای آلمان و ایران در جام جهانی ۹۸ در آرشیو موجود است، بازیکنان ایرانی به اندازه کافی به کلینزمن و سایر آلمانیها احترام گذاشتند و عجیب بود که این مدل شادی را انجام داد. جلال طالبی، سرمربی وقت ایران در جام جهانی درباره آن گل به خبرآنلاین گفت: «واقعاً گل عجیبی بود. برای من خیلی باعث تعجب بود که چطور آن توپ به تیرک دروازه برخورد کرد و در برگشت، کلینزمن با ضربه سر گلش کرد. به نظرم ۱۰ بار دیگر هم آن صحنه در فوتبال رقم بخورد، آن توپ گل نمیشود ولی با بدشانسی وارد دروازه ایران شد.» تمجید از بازی مقابل 100 هزار تماشاگر ایرانی ۱۸ مهر ۱۳۸۳ تیم ملی فوتبال کشورمان که خود را برای حضور در جام جهانی 2006 آلمان آماده میکرد، در دیداری دوستانه که با هدف حمایت از زلزله زدگان بم در ورزشگاه آزادی تهران برگزار شد، مقابل آلمان قرار گرفت که آن دیدار با پیروزی 2-0 تیم میهمان به پایان رسید. دیداری که در آن، تماشاگران همراه با تشویق تیم ملی کشورمان، بشدت به تشویق آلمانیها پرداختند. کلینزمن که در آن مسابقه سرمربى آلمان بود، به اعتراف خود با بعد دیگری از فرهنگ و شخصیت مردم ایران آشنا شد. او در کنفرانس پس از آن بازی گفت: «هر بازى 2 تجربه بسیار ارزنده براى تیمها در بردارد. یکى تجربه ورزشى و دیگرى تجربه شخصیتى که بازى در برابر۱۰۰ هزار تماشاگر مشتاق ایرانى و استقبال گرمى که آنان از تیم ملى آلمان انجام دادند، بازیکنان ما را از لحاظ شخصیتى داراى تجربه ارزندهاى کرد که کمتر بازیکنى در دنیا به آن دست مییابد.