-
تاریخ انتشار: 1401/09/05 04:30
سینوزیت | انواع سینوزیت | سینوزیت عفونی
کد خبر: 32178

علائم و عوامل زمینه‌ساز سینوزیت

متخصص گوش، حلق و بینی با اشاره به تاثیر عفونت ویروسی در بروزسینوزیت گفت: فردی که مبتلا به آسم است، امکان دارد مبتلا به سینوزیت شود. پولیپ بینی و قارچ‌ها، مصرف سیگار و دخانیات موجب سینوزیت می‌شود و آلودگی هوا را در این زمینه دست کم نگیریم.

دکترعلی اصغر عربی درباره تعریف سینوزیت گفت: سینوس حفره و سلول هوایی است و سینوزیت در واقع التهاب و عفونت سینوس است و سینوزیت چند نوع ویروسی، باکتریال و قارچی دارد؛ آنچه در اصطلاح و جامعه عرف است منظور از سینوزیت اغلب سینوزیت باکتریال عفونی است.وی افزود: سینوس‌ها حفره‌هایی هستند که در زیر چشم و گونه، بین دو چشم، پیشانی، انتهای بینی و مرکز جمجمه قرار دارند که هواگیری آنها ‌متفاوت است.

سینوزیت و وظیفه سینوس‌ها 

سینوزیت

عربی درباره وظیفه سینوس‌ها بیان کرد: با هوادار شدن جمجمه سر حالت سبک‌تری پیدا می‌کند و همچنین زمانی که به سر ضربه وارد می‌شود، جدار سینوس می‌شکند و قدرت ضربه گرفته شده و مثل سپر عمل می‌کرد.این متخصص گوش، حلق و بینی گفت: از لحاظ علائم زمان‌بندی، سینوزیت اگر سه هفته طول بکشد، حاد و اگر بیش از سه ماه طول بکشد، مزمن است و در اغلب موارد سینوزیت باکتریال یا عفونی از سرماخوردگی آغاز می‌شود.

وی با بیان اینکه صرفا با یک سردرد تشخیص سینوزیت نمی‌دهیم و مجموعه علائم را لحاظ می‌کنیم، افزود: عطسه، آبریزش بینی، سردرد و گرفتگی بینی، ترشحات، درد و تورم در بینی و چشم و گرفتگی بینی و کاهش یافتن بویایی فرد را در سرماخوردگی و سینوزیت ویروسی داریم و با تشدید علائم تبدیل به سینوزیت عفونی می‌شود لذا نباید مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک داشته باشند زیرا سینوزیت عفونی هم خود به خود دو تا سه هفته خوب می‌شود.عربی با اشاره به مصرف بی‌رویه آنتی بیوتیک هشدار داد: مصرف آنتی بیوتیک نه تنها به فرد ضرر می زند و بدن را در برابر این داروها مقاوم می‌کند، به اقتصاد کشور نیز ضرر می‌زند زیرا پولی که با یارانه به تولید آنتی بیوتیک اختصاص می‌یابد با مصرف بی‌رویه، هدر می‌رود.

این متخصص گوش، حلق و بینی در ادامه اظهار کرد: میگرن سردرد عصبی است که توسط متخصصان داخلی و نورولوژی تشخیص داده می‌شود و سردرد عفونی نیست و کاملا با سینوزیت متفاوت است.

زمینه اولیه سینوزیت عفونی

سینوزیت

وی گفت: زمینه اولیه سینوزیت عفونی، عفونت ویروسی است و برای جلوگیری از این مسئله باید در زمان ابتلای به ویروس استراحت، مصرف مایعات، شست و شوی بینی، بخور و مصرف مایعات را داشته باشند.عربی تصریح کرد: فردی که مبتلا به آسم است، ممکن است مبتلا به سینوزیت بشود. پولیپ بینی و قارچ‌ها، مصرف سیگار و دخانیات موجب سینوزیت می‌شود و آلودگی هوا را در این زمینه دست کم نگیریم.وی بیان کرد: مصرف مایعات را نباید فراموش کنیم تا مخاط مرطوب باشد و بهتر است در فصل سرد در منزل به ویژه در کرمان که هوا خشک است، از بخور استفاده کنیم.

 درمان قطعی سینوزیت

سینوزیت

این متخصص گوش، حلق و بینی در پاسخ به اینکه آیا سینوزیت درمان قطعی دارد؟ اظهار کرد: کسانی که مبتلا به آلرژی هستند، درمانشان سخت است. در برخی موارد سینوزیت با جراحی درمان می‌شود و در مجموع زمانی که عامل زمینه درمان بشود، مشکل سینوزیت حل می‌شود.وی درباره استفاده از اسپری بینی گفت: اسپری نفازولین در طول سرماخوردگی یا آلرژی نباید بیش از سه یا چهار روز استفاده شود زیرا مصرف طولانی مدت موجب عادت می‌شود و بعد از قطع کردن، گرفتگی بینی دو برابر می‌شود و می‌توان از اعتیاد دارویی نیز نام برد و توصیه می‌کنیم مصرف خودسرانه نداشته باشند.


کپی لینک کوتاه خبر: https://rasadvarzeshi.com/d/4benr8