-
تاریخ انتشار: 1401/11/17 06:08
دیابت | بیماران دیابت | دیابت و راه کار آن
کد خبر: 36555

بیماران دارای دیابت بخوانند | نوشیدنی های مجاز بیماران دیابتی

بیماری قندخون یا دیابت بیماری است که برخلاف اسم شیرینی که دارد کام بسیاری از مبتلایان خود را تلخ کرده است. نوشیدنی‌های حاوی قند به طور ناگهانی قند خون را بالا می‌برد. این افزایش ناگهانی می‌تواند برای مبتلایان به دیابت خطرناک باشد

بیماری قندخون یا دیابت بیماری است که برخلاف اسم شیرینی که دارد کام بسیاری از مبتلایان خود را تلخ کرده است. میزان قند خون در افراد دیابتی رابطه مستقیمی با تغذیه آنها دارد. به طوری که از نظر علمی حتی نگاه کردن به خوراکی‌ها و شیرینی‌جات می‌تواند قندخون را در بدن این افراد افزایش دهد. هنگامی که فرد مبتلا به دیابت است ، بدن نمی‌تواند به درستی از انسولین برای جذب گلوکز وانرژی استفاده کند. این موضوع می‌تواند منجر به قند خون بالا و برخی از عوارض جدی شود. نوشیدنی‌های حاوی قند به طور ناگهانی قند خون را بالا می‌برد. این افزایش ناگهانی می‌تواند برای مبتلایان به دیابت خطرناک باشد. اما برخی نوشیدنی‌ه، می‌تواند آنان را از این خطرات دور نگه دارد:

آب

قند خون بالا موجب کم شدن آب بدن می‌شود. زمانی که فرد دیابتی احساس گرسنگی و تشنگی دارد می‌تواند در انتخاب نوشیدنی اشتباه کند. این باعث می‌شود برخی از افراد به نوشابه و آب میوه‌ها دسترسی پیدا کنند. در صورت تشنگی آب بهترین گزینه برای افراد دیابتی است زیرا باعث افزایش قند خون شما نمی‌شود. هیدراتاسیون مناسب بر سلامت جسمی و روانی تأثیر می‌گذارد و هر سیستم بدن نیاز به آب دارد. نوشیدن آب کافی می‌تواند به بدن کمک کند تا گلوکز اضافی موجود در ادرار را از بین ببرد. متخصصان توصیه می‌کنند که مردان روزانه حدوداً 13 لیوان و زنان 9 لیوان آب بنوشند.

 آب طعم‌دار

بعضی از افراد دیابتی آب میوه یا نوشیدنی‌های شیرین را جایگزین آب می‌کنند. زیرا طعم آب را کسل کننده یا ناراحت کننده می‌دانند. اگر آب به تنهایی جذاب نباشد، می‌توان مرکباتی مانند لیمو ، لیمو سبز یا لیموترش و برش‌های پرتقال را به آب اضافه کرد. توت فرنگی تازه یا یخ زده خرد شده و تمشک نیز برای افزودن طعم به آب، سالم است. شاخه‌های گیاهان خوشمزه مانند نعنا و ریحان را نیز می‌توان به آب اضافه کرد. یک مطالعه نشان می‌دهد که افزودن عصاره آلوئه ورا به آب می‌تواندبه نفع افراد دیابتی باشد.

چای

تحقیقات نشان داده‌اند که چای سبز بر سلامت کلی تأثیر مثبت دارد. همچنین می‌تواند به کاهش فشار خون و کاهش سطح کلسترول LDL مضر کمک کند. برخی مطالعات نشان می‌دهد که نوشیدن چای سبز تا شش لیوان در روز می‌تواند خطرابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد.

چای‌های گیاهی

چای‌های گیاهی یا دم نوش گیاهان دارویی راه دیگری برای طعم دارکردن آب است. جوشاندن برگ برخی گیاهان در آب می‌تواند هم عطروطعم و هم سلامتی به همراه داشته باشد. به عنوان مثال، شیرین بیان بدون افزایش سطح قندخون طعم بی‌نظیری به آب می‌بخشد. یک مطالعه حیوانی در سال 2007 نشان داده که سطح گلوکز در موش‌های دیابتی پس ازمصرف عصاره شیرین بیان کاهش یافته است. این نشان می‌دهد که شیرین بیان ممکن است پتانسیل کمک به کاهش قند خون در مبتلایان به دیابت را داشته باشد.

قهوه

در مورد مصرف قهوه مبتلایان به دیابت بحث وجود دارد. در سال 2004 دانشمندان به این نتیجه رسیدند که مصرف قهوه می‌تواند در کوتاه مدت اثرات نامطلوب داشته باشد ، اما نوشیدن قهوه طولانی مدت مزایایی دارد. یک مطالعه در سال 2012 نشان داد که نوشیدن قهوه می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کمک کند. این همچنین در مورد افرادی که روزانه چهار فنجان یا بیشتر قهوه کافئین‌دار یا بدون کافئین می‌نوشند، صدق می‌کند. مانند چای، نوشیدن قهوه بدون قند مهم است. افزودن شیر، خامه یا قند به قهوه باعث افزایش کل کالری می‌شود و می‌تواند بر قند خون تأثیر بگذارد.

آب میوه خالص

آب میوه‌های خالص مناسب هستند، اما آب میوه نیزحاوی قند میوه است. به عنوان مثال یک فنجان آب پرتقال تازه و فرآوری نشده به وزن ۲۴۸ گرم حاوی حدود ۲۶ گرم کربوهیدرات است که تقریباً ۲۱ گرم آن قند است. اندازه آن یک عامل مهم برای مدیریت مصرف کربوهیدرات هنگام نوشیدن آب میوه با وعده غذایی است. نوشیدن آب میوه به تنهایی می‌تواند منجر به افزایش قند خون شود ، اما مصرف آن با سایرغذاها به ویژه پروتئین یا چربی سالم می‌تواند به جلوگیری از آن کمک کند. خوردن میوه می‌تواند روشی مناسب برای رفع عطش و تأمین فواید غذایی بیشتر از آب میوه باشد. اگرچه آب میوه های خالص فاقد قند است اما آنها باید به مقدار کمی توسط افراد دیابتی مصرف شوند زیرا در آن فیبر وجود ندارد.

آب سبزیجات

از آنجا که بیشتر آب میوه‌ها قند زیادی دارند ، بنابراین آب گوجه فرنگی یا آب سبزیجات جایگزین مناسبی است. می‌توان سبزیجات برگ سبز که منبع ویتامین‌ها و مواد معدنی است را با کرفس یا خیار و یک مشت توت فرنگی مخلوط کرد.

شیر کم چرب

گاهی اوقات بدن فرد به ماده‌ای بیش‌تراز آب نیاز دارد. شیر می‌تواند گزینه خوبی باشد. شیر گاو ، شیر سویا ، شیر برنج یا شیر بادام می‌تواند کالری، ویتامین‌ها و مواد معدنی را تأمین کند، اما کربوهیدرات‌ها را نیز به رژیم غذایی اضافه می‌کند. همیشه شیر مورد نیاز بدون قند، کم چربی یا بدون چربی باید انتخاب شوند. نوشیدن شیر باید در روز به یک یا دو لیوان محدود شود. علاوه بر این ، گزینه‌های کم قند مانند شیر نارگیل را می‌توان امتحان کرد. لازم به ذکر است که شیر سویا و برنج حاوی کربوهیدرات هستند. حتی شیر بادام بدون قند مقدار کمی کربوهیدرات دارد ، اما فرد مبتلا به دیابت باید ارزش غذایی شیر خود را بررسی کند و از میزان کربوهیدرات موجود در یک وعده خود اطمینان حاصل کند.


کپی لینک کوتاه خبر: https://rasadvarzeshi.com/d/4d9mdj