به گزارش رصد ورزشی: پیشیبینی میشود منابع موسسه اعتباری ملل در سالجاری ۶۰ درصد رشد داشته باشد. این خبر را محمدرضا مروجی، قائممقام موسسه اعتباری ملل اعلام کرد. وی میزان رشد مصارف را به نسبت رشد منابع دانست و گفت: در سال گذشته نیز ۵۱ درصد رشد در جذب منابع داشتیم، اما این رقم در تسهیلات ۲۶درصد بوده است. وی میزان افزایش درآمد موسسه اعتباری ملل در سالجاری را نیز ۲۰ درصد عنوان کرد.
موسسه اعتباری ملل به عنوان یکی از موسسات قدیمی با پیشینهای بیش از 30 سال در پی اخذ مجوز و تبدیل شدن به بانک است. در این راستا یکی از اقدامات این موسسه افزایش سرمایه و به تناسب آن بهبود کفایت سرمایه است.
سرمایه موسسه در سال گذشته نیز به 10هزار میلیارد ریال افزایش یافت. در این اطلاعیهای که در پایان فروردین ماه سال گذشته منتشر شد، اعلام شده با توجه به ماده ۳ دستورالعمل مراحل زمانی افزایش سرمایه شرکتهای ثبتشده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار، گزارش توجیهی پیشنهاد افزایش سرمایه از مبلغ 6هزارمیلیارد ریال به مبلغ دههزار میلیارد ریال از محل آورده نقدی سهامداران ارائه شده است.
سرمایه ثبتی این موسسه دههزار میلیارد ریال است که قصد دارد این سرمایه را چهاربرابر افزایش دهد و از محل تجدیدارزیابی داراییها و سود انباشته و آورده نقدی به چهلهزار میلیارد ریال برساند. با این رقم کفایت سرمایه موسسه نیز بهبود مییابد.
این افزایش سرمایه برای دستیابی به اهداف توسعهای موسسه، افزایش توان رقابتپذیری، افزایش نسبت کفایت سرمایه و همچنین کاهش ریسک ناشی از آن است که در تاریخ ۱۹ اسفند ماه ۱۳۹۸به تصویب هیاتمدیره رسیده است. جمع درآمد اعطایی از ابتدا تا پایان اسفند ماه سال 1399 به میزان 39هزار میلیارد ریال بوده که با احتساب 28هزار میلیارد ریال جمع سود سپردههای سرمایهگذاری این موسسه، تراز مثبت موسسه اعتباری ملل در سال 99 به 11هزار میلیارد ریال میرسد.
درآمد تسهیلاتی موسسه اعتباری ملل تا پایان بهمن ماه سال گذشته به 35هزار میلیارد ریال رسید که در مقایسه با سود سپردههای سرمایهگذاری 22هزار میلیارد ریالی توانست تراز مثبتی بیش از 12هزار میلیارد ریال را ثبت کند. سود سپردههای سرمایهگذاری در مدت یک ماه اسفند ماه نیز به 5هزار میلیارد ریال ودرآمد تسهیلات اعطایی نیز 4هزار میلیارد ریال بوده است.
مانده سپردههای سرمایهگذاری موسسه اعتباری ملل در دوماه ابتدای سالجاری نیز به رقم 250هزار میلیارد ریال رسید. این در حالی است که این میزان در پایان اسفندماه سال گذشته 229هزار میلیارد ریال بوده است. این رقم در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته بیش از 65درصد رشد داشته است.
علاوه بر آن این موسسه این دوره 83هزار و 961 میلیارد ریال سپرده بلندمدت دو ساله جذب کرد، در حالیکه در دوره مشابه سال گذشته این رقم صفر بود و در بخش قرضالحسنه با جذب 13هزار و 476 میلیارد ریال شاهد رشد 102 درصد است.
مانده سپردههای بلند مدت یکساله با رقم 126هزار میلیارد ریال بیشترین سهم را در سبد سپردههای این موسسه دارد. در مقابل مانده تسهیلات مشارکت مدنی نیز با 153هزار میلیارد ریال بیشترین سهم در سبد تسهیلات را داراست.
مانده تسهیلات اعطایی نیز رقم 207هزار میلیارد ریال برای پایان اردیبهشت ماه ثبتشده که در مقابل 188هزار میلیارد ریال در پایان اسفندماه از رشد منابع ومصارف موسسه در دو ماه گذشته حکایت دارد.همچنین این رقم در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته 30درصد رشد داشته است. در این دوره تسهیلات قرضالحسنه با رشد 83 درصدی به رقم 5هزار و 664 میلیارد ریال رسید.
همچنین بررسی آمارها در دو ماه اردیبهشت ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد منابع سپردهای 65 درصد افزایش داشته است . موسسه اعتباری ملل در دوره یک ماه اردیبهشت 1400 در مجموع 3هزار و 216میلیارد ریال درآمد از محل تسهیلات اعطایی کسب کرد و در مقابل 3هزار و 767 میلیارد ریال سود به سپردههای سرمایهگذاری اختصاص داد.
براین اساس موسسه اعتباری ملل در دو ماه نخست امسال 6هزار و 795 میلیارد ریال درآمد تسهیلاتی کسب کرده و 7هزار و 104 میلیارد ریال سود به سپردههای سرمایهگذاری اختصاص داده است. موسسه اعتباری ملل یکی از آخرین موسسات اعتباری با قدمتی بیش از 30 سال است.
این موسسه در سال ۱۳۶۶ با نام صندوق قرضالحسنه عسکریه و در شب ولادت امامحسن عسکری(ع) فعالیت خود را آغاز کرد (بعدها با توجه به نام عسکریه به معنای ارتش، این شائبه پیش میآمد که موسسه مربوط به نیروهای نظامیکشور است و با الزام بانکمرکزی برای تغییر اسامیائمه و مقدسات روی موسسات پولی، نام آن در فراخوانی و با رای مردم به ملل تغییر یافت.) موسسه ملل در سال ۱۳۷۳ با شکل گرفتن وزارت تعاون بهعنوان اولین تعاونی اعتبار آزاد در سطح کشور مجوز فعالیت خود را از وزارت تعاون گرفت.
در سال 1385 توافقنامهای بین هیاتمدیره موسسه و بانک مرکزی برای تبدیل تعاونی اعتبار عسکریه به موسسه مالی و اعتباری امضا شد که در نهایت این توافق نامه منجر به صدور موافقت اصولی بانک مرکزی شد و سپس موسسه با فراهم آوردن اسناد و مدارک مورد نیاز و اخذ مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار در ابتدای سال 1390 برای تامین سرمایه موردنیاز و تبدیلشدن به سهامی عام، اقدام به پذیرهنویسی سهام کرد که پس از اتمام مراحل پذیرهنویسی و بررسی و تایید بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار در مورخه تیرماه 1390 نزد ادارهکل ثبت شرکتها به عنوان موسسه مالی و اعتباری سهامی عام به شماره 360747 ثبت و تغییرات آن در روزنامه رسمی درج شد و سهام موسسه نیز در شرکت فرابورس ایران مورد معامله قرار گرفته و در حالحاضر نیز معاملات آن در حال انجام است.
انتهای پیام