وحید عباسیون با اشاره به نوسانات قیمتی ایجاد شده در بازار ، اظهارکرد: گفته میشود از لحاظ تئوری و نظری بازارهای سهام باید در حالت تعادل باشند، یعنی قیمت با ارزش برابر یا نزدیک به ارزش باشد اما در کوتاهمدت ممکن است قیمتها دارای انحراف باشند، یعنی قیمت خیلی بیشتر یا خیلی کمتر از ارزش باشد.
وی با اشاره به منطقی نبودن رفتار سرمایهگذاران اضافه کرد: به خصوص در امسال ما بیشتر شاهد رفتارهای هیجانی تا رفتارهای منطقی بودهایم. این دو عامل سبب شده است که همچنان با انحراف قیمت نسبت به ارزش در چند ماه اخیر رو به رو باشیم. درنظر داشته باشید که اکنون سهام بسیاری از شرکتها دارای ارزندگی زیادی هستند اما کارایی پایین عملیاتی و رفتار هیجانی سرمایهگذاران باعث شده است که ما قیمتهای سهام را بسیار پایینتر از ارزشهایشان ببینیم.
عباسیون با اشاره به اهمیت نقش بازارگردانها در بازارسرمایه گفت: در همه بازارهای دنیا بازارگردانها بازیگران اصلی به شمار میروند، به طوری که عمده سرمایهگذاران طرفِ معاملات آنها بازارگردانها هستند. بازارگردانها بیشتر با هسته معاملات در ارتباط هستند و مبادرت به خرید و فروش سهام میکنند. به طور قطع بازار ما هم نیاز به بازارگردانهای حرفهای دارد، نه بازارگردانی که اسمی باشد. به نظر من بحث بازارگردانی حتما باید توسعه پیدا کند.
این کارشناس بازارسرمایه افزود: بازار سرمایه، بازاری است که از لحاظ زمانی بیش از یک سال باید در آن سرمایهگذاری انجام شود. به همین دلیل این رفتار کوتاه تغییرات قیمت در کوتاه مدت قابل پیشبینی و توجیه است و باید با دید میان مدت و بلند مدت به این بازار نگاه شود.
وی با بررسی صنایع و گروههای بورسی بیان کرد: به نظر من قیمتها در همه صنایع و گروهها پایین آمده است و اکنون بسیاری از شرکتها در صنایع مختلف بودجه سرمایهگذاری دارند، ولی برای سرمایهگذاری در صنایع، ابتدا باید طبقه بندی صنایع مان را در بازار بررسی کنیم.
این کارشناس بازار سرمایه پیشنهاد کرد: در راستای بحث تنوعبخشی سرمایه گذاریها، بهتر است سرمایهگذاران در سبد سهام خود از هر کدام از صنایع بهترین شرکتها را داشته باشند. به این ترتیب که شرکت هایی که درآمد دلاری در گروه فلزی و پتروشیمی دارند و شرکت هایی که مشمول قیمتگذاری با نرخ ارز ترجیحی محصولات شان فروخته میشوند، در این سبد گنجانده شوند.
وی تاکید کرد: نکته دیگری که در حوزه اقتصادی باید به آن توجه داشته باشیم، این است که باید تصمیمات اقتصادی در سطح کلان، متناسب با انتظاراتمان از بازار سرمایه و سرمایهگذاران باشند.
عباسیون موضوع «ثبات» را از مهمترین عوامل موثر بر اعتماد سرمایهگذاران دانست و افزود: وجود ثبات عاملی با اهمیت در تصمیمگیریهای کلان و تعادل بازارهاست. به نظر من تصمیمات جدید باید در دوره ثبات و تعادل بازار گرفته شوند، نه در دوره هایی که بازار در حالت هیجانی است و بازار در حالت نزول یا صعود است. همچنین، نبود نوسانات زیاد در بازارهای ارز یا بازار نرخ بهره از دیگر عوامل موثر بر ایجاد ثبات در بازارها به شمار میرود. نکته دیگری که در بحث اعتمادسازی مطرح است، اینکه مسئولان به وعدههای خود به موقع عمل کنند.