زهرا شمس احسان عضو شورای شهر تهران در نشست برگزاری دومین همایش ملی سیاستگذاری اجتماعی در ایران، سخنرانی خود را به موضوع مدیریت شهری و مسئولیت اجتماعی اختصاص داد.
او گفت: بیش از ۲ سده از آغاز انتخاب تهران بهعنوان مرکز سیاسی اداری کشور میگذرد و این شهر از لحاظ افزایش جمعیت، گسترش افقی و عمودی وهمچنین تنوع فعالیتها و خدمات همواره روند رو به رشدی را طی کرد، بهگونه ای که مدتها است جمعیت این شهر به حد اشباع رسیده و خدمات شهری پاسخگوی نیازهای شهروندان نیست.
بخشی از صحبتهای زهرا شمس احسان را در ادامه بخوانید:
*مخاطرات طبیعی و انسانی نیز موجودیت شهر، زندگی شهروندان و آرامش و رفاه آنان را با تهدید مواجه کرده است.
*افزایش بیش از حد جمعیت، رشد بیکاری، تمرکز بیش از حد فعالیتها، آسیبهای اجتماعی، ترافیک سنگین، ناکافی بودن زیرساختهای حملونقل، بافتهای فرسوده، حاشیهنشینی و اسکان غیررسمی، کمبود منابع آب، آلودگیهای زیستمحیطی را از جمله چالشهایی دانست که شهروندان و مدیران شهری با آن مواجهاند.
* توسعه شهر تهران طی چند دهه اخیر، تابع سیاست و برنامه جامع و همه جانبهای نبوده است. در سطح «منطقه کلانشهری» (مجموعه شهری تهران و شهرهای اطراف آن)، عدم توجه به ساماندهی اسکان جمعیت و استقرار فعالیتها و توسعه و عمران شهرها و آبادی ها، ضمن تشدید آسیبها و مخاطرات گسترده زیستمحیطی و اجتماعی در منطقه، موجب فشار بیش از اندازه بر حکمرانی شهر تهران شده است.
* مدیریت شهری درگیر مسائل و چالشهای روزمره و جاری شده و تجمیع و انباشت مسائل حلنشده تهران، موضوعی است که جز با اتکا به تحقیقات و پژوهشهای راهبردی تدبیر آن ممکن نخواهد بود.
*مسئولیت اجتماعی مدیریت شهری، یک چارچوب و محدوده اخلاقی است که مدیریت شهری در برابر شهر و شهروندان دارد تا منافع و انتظارات اخلاقی، اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی همه ذینفعان را برآورده کند.این مسئولیت را در حوزه قانونی، اصلاح قوانین شهری منطبق با نیازهای جامعه و رفع موانع قانونی است، در حوزه اجتماعی این مسئولیت برنامه ریزی برای بهبود رفاه اجتماعی، و اقدامات پیشگیرانه در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی خواهد بود.