-
تاریخ انتشار: 1398/11/07 14:32
کد خبر: 5485

عبور از بحران تجارت دریایی با بومی‌سازی

همزمان با آغاز اجرای قانون جدیدی که برای سوخت کشتی‌ها اجرایی شده است، یک شرکت دانش بنیان موفق به طراحی و پیاده‌سازی طرحی شده است که بر اساس آن، هیچ مشکلی برای تجارت دریایی جمهوری اسلامی ایران به وجود نخواهد آمد.

به گزارش خبرنگار رصد ورزشی و به نقل از میزان: از سال گذشته بود که نگرانی‌هایی درباره سولفور نفت کوره ایران به وجود آمد که می‌توانست تجارت دریایی ایران را متوقف کند آن هم با توجه به تمرکز ویژه آمریکا بر حمل و نقل دریایی ایران.

 

دو سال پیش بود که سازمان بین‌المللی دریانوردی اعلام کرد از آغاز سال ۲۰۲۰ میلادی، میزان سولفور نفت کوره و سوختی که برای کشتی‌ها استفاده می‌شود نباید به بیشتر از نیم درصد برسد، این استاندارد که مشکلات بسیاری را می‌توانست به وجود بیاورد، اما از سوی یک شرکت دانش بنیان برطرف شد.

 

به استناد آمار‌های موجود، تنها بخش کوچکی از نفت کوره ایران، این استاندارد را دارد و میلیون‌ها لیتر نفت کوره‌ای که در پالایشگاه‌های ایران تولید می‌شود میزان سولفورشان بسیار بیشتر از رقم نیم درصد است.

البته در این میان راهکار‌هایی پیشنهاد شد از جمله نصب اسکرابر‌ها روی عرشه کشتی‌ها تا با استفاده از آن، سولفور نفت کوره کاهش یابد، اما به علت گران بودن این دستگاه‌ها، عملا این راهکار کنار رفت.

جمهوری اسلامی ایران بیش از ۱۸۰ فروند کشتی تجاری در اختیار دارد که چنانچه نتوانند این سوخت را تأمین کنند، حق پهلوگیری در هیچ بندری را ندارند. با توجه به اینکه بین۳۰ تا ۳۵ درصد از تولیدات پالایشگا‌ه‌های کشور به علت قدیمی بودن الگوی پالایشی به نفت کوره تعلق دارد، برای تبدیل این فرآورده به فرآورده‌های استاندارد باید سرمایه‌گذاری سنگینی در پالایشگاه‌ها رخ دهد که با توجه شرایط کشور و همچنین زمان‌بر بودن آن، این راهکار نیز از دسترس خارج است.

این شرایط سخت موجب شد تا در یک همکاری میان شرکت ملی نفتکش و یک شرکت دانش بنیان، دانش سولفورزدایی از نفت کوره بومی‌سازی شود. شرکت اکسیر فرآیند نوین آسیا با بومی کردن روش ODS و روش‌های مکمل آن، این دانش را بومی کرد و هم‌اکنون در مسیر تولید انبوه برای تولید سوخت نیم درصد گوگرد و یک دهم درصد قرار دارد.

جلیل سبحانی؛ رئیس هیئت مدیره این شرکت در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری میزان با تائید این موضوع گفت: هم‌اکنون این پروژه در حال انجام است و همه توان این شرکت و سایر نهاد‌ها برای تداوم تجارت دریایی ایران وجود دارد.

وی با بیان اینکه کشور‌هایی مثل روسیه و دیگر کشور‌های بزرگ جهان، تعویق برنامه اعلامی از سوی سازمان بین‌المللی دریانوردی را خواستار بودند، بیان کرد: از سال گذشته تحقیقات گسترده‌ای را با دانشمندان ایرانی آغاز کردیم که بسیار حساس بود و باید با سرعت پیش می‌رفت. به‌صورت شبانه‌روزی کار را آغاز کردیم و چند ماه پیش نخستین محموله نفت کوره با استاندارد‌های جدید را تحویل دادیم که موفقیت‌آمیز بود.

مدیرعامل هلدینگ HNT که در حوزه دانش بنیان فعالیت می‌کند، افزود: طبق بررسی‌های صورت گرفته نیاز کشتی‌های ایرانی به نفت کوره کم سولفور، حدود ۶ میلیون لیتر در روز است که با کوشش‌های انجام شده در صدد افزایش میزان تولید سوخت کم سولفور هستیم تا هم نیاز داخل را برطرف کنیم و هم به صادرات آن روی بیاوریم که ارزآوری مناسبی برای کشور دارد.

وی ادامه داد: همزمان با این پروژه، طراحی و تولید کک سوزنی مورد نیاز صنایع فولاد و همچنین تولید مونولیت مورد نیاز کاتالیست‌های خودروسازی را نیز به پیش بردیم که این پروژه‌ها نیز با موفقیت همراه بود به‌ویژه در حوزه کک سوزنی که جزئیات آن در طول ماه‌های آینده تشریح خواهد شد.

سبحانی با تأکید بر اینکه همه این اقدام‌ها از سوی جوانان دانشمند ایرانی انجام شده است، یادآور شد: معتقدیم توان داخلی می‌تواند بسیاری از بن‌بست‌های کشور را بشکند، کما اینکه در حوزه تولید کاتالیست‌های پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها، توانستیم نیاز کشور را با بهترین کیفیت تأمین کنیم و به واسطه این اقدام‌ها، هم‌اکنون بیش از ۶هزار و ۴۰۰ نفر در شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ HNT مشغول کار هستند.

 


کپی لینک کوتاه خبر: https://rasadvarzeshi.com/d/4mj7y4