"حبیب احمدی" در مراسم رونمایی از سامانه بازرسی و نظارت غیرحضوری در سخنانی درباره سامانه نظارت غیر حضوری، اظهارداشت: بر اساس تاکید دستگاه های نظارتی بالادستی و نیز مدیرعامل محترم بانک، تسریع در راه اندازی این سامانه در اولویت برنامه های معاونت نظارت و کنترل داخلی بانک توسعه صادرات ایران قرار گرفت.
عضو هیات عامل بانک توسعه صادرات ایران اذعان داشت: با استفاده از تجربه بازرسان بانک و براساس مقررات و قوانین مرتبط با عملیات بانکی، بیش از 200 پروفایل و سناریو در سامانه مذکر تعریف و بارگذاری شده که با استفاده از انبار داده های بانک، هرگونه عدم تطابق را به صورت سیستمی و بدون دخالت عامل انسانی شناسایی کرده و در کارتابل بازرس مربوطه در شعبه قرار می دهد.
احمدی افزود: به این ترتیب بازرسان هرروز به صورت اتوماتیک، مغایرت های پروفایل ها را به صورت اتوماتیک از سامانه دریافت و مورد بررسی قرار می دهند.
وی با تاکید برویژگی پویایی سامانه نظارت غیرحضوری گفت: این سامانه به طور مداوم در حال به روزرسانی است و در صورت ارائه خدمات برخط، خدمات آنلاین نیز به کابران ارائه می دهد.
احمدی اعلام کرد: در حال حاضر تمرکز سامانه بر بخش های ریالی ،عملیاتی، سامانه ها، سیستم ها،سرفصل های حساس بانکی و همچنین تسهیلات بانک است.
معاون نظارت و کنترل داخلی بانک توسعه صادرات ایران در ادامه مزایای استقرار سامانه نظارت در بانک را برشمرد و گفت: افزایش سرعت، نظارت به موقع، موثر و کارآمد، نگاه پیشگیرانه و کشف به موقع انحراف و اقدامات اصلاحی و کاهش هزینه های پرسنلی از اهم مزایای استفاده از این سامانه هستند.
حبیب احمدی یادآور شد: با استفاده ازخروجی های این سامانه، نظارت مبتنی بر ریسک از جمله شناسایی شعب،کارکنان و مشتریان پرریسک، محصولات و خدمات پرریسک بانک نیزاحصامی شوند.
عضو هیات عامل بانک توسعه صادرات ایران بیان کرد: تاکید این سامانه پیش از نظارت و کنترل سازمان، پیشگیری است و این تغییر رویکرد از کشف به پیگیری، به بالندگی و چابکی بانک کمک خواهد کرد.
در ادامه این مراسم معاون مرکز بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به مشکلات وزارت امور اقتصادی و دارایی مزیت مهم امکان به روزرسانی بخشنامهها و قوانین و مقررات در سامانه بازرسی غیرحضوری بانک توسعه صادرات را تحقق نظارت هوشمند برشمرد.
علی دوستدار گفت: برنامه ششم توسعه تمامی دستگاهها را مکلف به سامانهای کردن فرایندها تا پایان سال سوم خود کرده بود و ما نیز در وزارت اقتصاد بحث نظارت هوشمند را در دستور کار قرار دادهایم.
وی با بیان اینکه وزارت اقتصاد نظارت هوشمند از دستگاههای تابعه و به ویژه بانکها را در اولویت خود قرار داده است، اظهار داشت: بانک توسعه صادرات طراحی و اجرای سامانه بازرسی غیرحضوری خود را از سال ۱۳۹۹ در دستور کار قرار داده و اقدامات خوبی نیز در این راستا انجام شده که جای تشکر و قدردانی ویژه دارد.
معاون مرکز بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به مشکلات وزارت امور اقتصادی و دارایی، تصریح کرد: در صورتی که سامانه بازرسی غیرحضوری بانک توسعه صادرات ایران آنلاین و همزمان تمامی فعالیتها را تحت نظارت داشته باشد، اقدام خوبی خواهد بود.
دوستدار با اشاره به افزایش روزافزون تراکنشهای بانکی، یکی از مزیتهای نظارت هوشمند را جلوگیری از اتلاف وقت در بازرسی عنوان کرد و گفت: در حال حاضر و با استفاده از سامانه غیرحضوری، تمامی فرایندهای ریالی و اعتباری تحت بازرسی قرار گرفته و امیدواریم که بحث ارزی نیز به سرعت به آن اضافه شود.
وی تصریح کرد: در بازرسی سنتی، هر زمانی تخلفی رخ میداد باید تیمی از بازرسی چندین ماه در شعبه حضور می یافت تا مواردی را رصد کند ولی با نظارت هوشمند و سیستمی، این زمان به شدت کاهش پیدا خواهد کرد.
این مقام مسئول مزیت سامانه غیرحضوری بازرسی بانک توسعه صادرات را امکان اضافه کردن بخشنامههای جدید برشمرد و گفت: در صورتی که در سیستم بانکی و سایر دستگاههای اقتصادی بخشنامهها به روز شود و نظارت بر بخشنامهها را به روزرسانی کنیم، نظارت هوشمند رخ خواهد داد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: یکی از برنامههای راهبردی ما ایجاد سامانه جامع بازرسی در تمامی دستگاههای دولتی و سامانه ریسک فساد بر مبنای اطلاعاتی است که دستگاههای زیرمجموعه به طور آنلاین در اختیار ما قرار میدهند.