به گزارش رصد ورزشی: لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۲۱ چهلمین دورهٔ سطح اول جام باشگاه های فوتبال آسیا و نوزدهمین مسابقات با عنوان لیگ قهرمانان آسیا است که توسط ای اف سی برگزار میشود. در : لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۲۱ به جای ۳۲ تیم، ۴۰ تیم در این رقابتها حضور دارند و به هر منطقه یک گروه ۴ تیمی اضافه شدهاست. مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا 2021 در منطقه شرق و غرب برگزار می شود. کنفدراسیون فوتبال آسیا برنامه زمانبندی کامل مرحله یک چهارم تا فینال لیگ قهرمانان آسیا 2021 را اعلام کرد.
برنامه دیدارهای مرحله یک چهارم نهایی تا فینال لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۲۱ در منطقه غرب و شرق آسیا از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا به شرح زیر اعلام شد:
غرب آسیا: شنبه ۲۴ مهر
الوحده امارات - النصر عربستان / ساعت ۱۸ / ورزشگاه ملک سعود ریاض
پرسپولیس ایران - الهلال عربستان / ساعت ۲۱ / ورزشگاه ملک فهد ریاض (۲۱:۳۰ دقیقه به وقت تهران)
دیدار نیمه نهایی روز سهشنبه ۲۷ مهرماه در ورزشگاه دانشگاه ملک سعود ساعت ۲۱ به وقت محلی برگزار میشود.
شرق آسیا: یکشنبه ۲۵ مهر
پوهانگ استیلرز کرهجنوبی - ناگویا ژاپن / ساعت ۱۹ ورزشگاه جامجهانی ججو
چونبوک موتورز کرهجنوبی - اولسان هیواندی کرهجنوبی/ ساعت ۱۹ ورزشگاه جامجهانی ججو
دیدار نیمهنهایی روز چهارشنبه ۲۸ مهرماه در ورزشگاه جام جهانی ججو ساعت ۱۹ به وقت محلی برگزار میشود.
دیدار فینال لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۲۱ روز سهشنبه دوم آذرماه برگزار میشود.
کمیته مسابقات ایافسی پیشنهاد اصلاح مسابقات باشگاههای ایافسی را در ۲۵ ژانویه ۲۰۱۴، که توسط کمیته اجرایی ایافسی در تاریخ ۱۶ آوریل ۲۰۱۵ تصویب شد ارائه داد. این دو کمیته سهمیههای در نظر گرفته شده ۴۶ فدراسیون عضو ایافسی (به استثنای اعضای وابسته جزایر ماریانای شمالی) بر اساس عملکرد تیم ملی و باشگاههای خود در چهار سال گذشته در مسابقات ایافسی و همچنین با توجه به رتبهبندی ایافسی در سال ۲۰۱۷، را برای فدراسیونها برای حضور در لیگ قهرمانان آسیا در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ با شرایط زیر تعیین کردند:
این فدراسیونها به دو منطقه تقسیم میشوند:
منطقه غرب تشکیل شده از فدراسیون فوتبال غرب آسیا (WAFF)، فدراسیون فوتبال آسیای مرکزی (CAFA) و فدراسیون فوتبال جنوب آسیا (SAFF).
منطقه شرق تشکیل شده از فدراسیون فوتبال آسهآن (AFF)، و فدراسیون فوتبال شرق آسیا (EAFF).
هر منطقه، پنج گروه چهار تیمه در مرحله گروهی را که ۱۶ سهمیه مستقیم و چهار سهمیه دیگر آن به صورت پلی-آف انتخاب میشوند، شامل میشوند.
۱۲ کنفدراسیون برتر در هر منطقه به ترتیب رتبهبندی ایافسی، تا زمانیکه معیارهای صدور مجوز توسط ایافسی را رعایت کنند واجد شرایط برای ورود به لیگ قهرمانان آسیا میباشند.
فدراسیونهایی که در مکان نخست و دوم رتبهبندی قرار دارند، سه سهمیه مستقیم و یک سهمیه پلی-آف را کسب میکنند (در پلی-آف اصلی): چین (یک نماینده چین منحل شد) - قطر - ژاپن - عربستان - ایران (با توجه به شرکتنکردن نماینده ترکمنستان) - کره جنوبی (با توجه به منحلشدن نماینده چین) - تایلند (با توجه به حضور مستقیم نماینده کره جنوبی)
فدراسیونهایی که در مکان سوم و چهارم رتبهبندی قرار دارند، دو سهمیه مستقیم و دو سهمیه پلی-آف را کسب میکنند: امارات
فدراسیونهایی که در مکان پنجم هستند یک سهمیه مستقیم و دو سهمیه پلی-آف دریافت میکنند: عراق - استرالیا (نمایندگان استرالیا انصراف دادند)
فدراسیونهایی که در مکان ششم رتبهبندی قرار دارند، یک سهمیه مستقیم و یک سهمیه پلی-آف را کسب میکنند: ازبکستان - فیلیپین
فدراسیونهایی که در مکان هفتم، هشتم، نهم و دهم رتبهبندی قرار دارند، یک سهمیه مستقیم را کسب میکنند: اردن - هند - تاجیکستان - ویتنام - مالزی - سنگاپور - هنگ کنگ (با توجه به حضور مستقیم نمایندگان بالاتر)
فدراسیونهایی که در مکان یازدهم و دوازدهم رتبهبندی قرار دارند، یک سهمیه پلی-آف را کسب میکنند:
در صورتیکه فدراسیونی به هر دلیلی سهمیههای مستقیم خود را از دست دهد، سهمیههای آن فدراسیون بین فدراسیونهای بالاتر با در نظر گرفتن اینکه هر کشوری حداکثر سه سهمیه مستقیم خواهد داشت، تقسیم میشود: ترکمنستان
در صورتیکه فدراسیونی به هر دلیلی سهمیههای پلی-آف خود را از دست دهد، سهمیههای آن فدراسیون حذف شده و بین هیچ فدراسیونی تقسیم نخواهد شد: سوریه - لبنان - کره شمالی - میانمار
برای لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۲۰، فدراسیونها بر اساس رتبهبندی فدراسیون خود که در تاریخ ۲۰ اکتبر ۲۰۱۹ منتشره شده بود شرایط سهمیههای اختصاصیافته به خود را دریافت کردند،
که به عملکرد آنها در لیگ قهرمانان آسیا، ایافسی کاپ و همچنین تیم ملی فوتبال خود در رتبهبندی جهانی فیفا، طی سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ بستگی داشتهاست.