با توجه به این که فاصله ی بین سن بلوغ تا ازدواج روز به روز بیش تر می شود، اشخاص بیشتری برای براوردهکردن نیازهای جنسی خود به رابطه جنسی اتفاقی روی می آورند. بر اساس مطالعه ای که در دانشگاه بینگهمتون در این ارتباط انجام گرفت، مشخص شد که روابط جنسی تصادفی قسمتی از یک تغییر فرهنگی به حساب می آید که به زندگی اشخاص بزرگ سال در دنیا غرب به شدت رخنه نموده است . با این حال این رابطه تهدید چشمگیر برای سلامت جسمی و روانی این اشخاص به حساب می آید .
علاوه بر خطراتی مانند ابتلا به بیماری های مقاربتی، حاملگی های ناخواسته، تجاوز یا آزارهای جنسی دیگر. افرادی که چنین روابطی در زندگی دارند دچار پیامدهای احساسی میشوند که مدتی طولانی پس از پایان رابطه هم در فرد باقی میماند. برقراری چنین روابطی در حین دانشگاه میتواند بر آینده تحصیلی و کاری جوانان تأثیر بگذارد و در محل کار هم میتواند تا همین میزان فاجعه آمیز باشد. انجام تحقیقات روی رفتارهای جنسی به اندازه ی کافی سخت است. ولی هنگامی که مسئله رابطه جنسی تصادفی و یک شبه و بیرون از رابطه جدّی و طولانی مدت باشد، کار دشوار تر هم خواهد شد. افسوس، حیا، خجالت و خاطره ها بد ناشی از این روابط جنسی روی اعتماد به نفس فرد تأثیر می گذارد.
و در عین حال اشخاص دیگری در این ارتباطات خود از جهت متضاد بزرگنمایی میکنند . با وجود این که اکنون در قرن بیست ویکم هستیم ولی خیلی از هنجارهای اجتماعی ما هنوز به قرن بیستم وصل است. استاندارد دوگانه قدیم هنوز هم نگاهی تحقیرآمیز به زن ها دارد و از مردهایی که به رابطه موقتی عادت نموده اند یا تجلیل میکند و یا سرزنش کردنشان را فراموش میکند . طبق آنچه پژوهشگران این تحقیق دریافتند، قبول بیش تر رابطه جنسی موقتی از جانب مردان حتما پایه و مبنای بیولوژیکی دارد ولی راهی برای تفکیک بیولوژی از اثرات اجتماعی- فرهنگی نیست برای این که هر دو آن ها عمیقاً به هم وابسته هستند و مدام هم همین طور خواهند ماند.
درصورتی که مسأله ی اختلاف جنسیتی را کنار بگذاریم، درباره پیامدهای احساسی غیر عمدی رابطه جنسی موقتی چه می دانیم؟
پژوهشگران این پیامدها را بیشمار میدانند . نخست عامل آسانی را عنوان میکنند . باوجود سیل پیام هایی که در رسانه های درباره بی اشکال بودن روابط جنسی موقتی می خوانید، این رابطه درصورتی که مطابق میل شما نباشند این حس را ایجاد خواهند کرد که استانداردهای درونی خودتان را نقض نموده اید . این که برای وارد شدن به چنین روابطی خودتان را تحت فشار حس کنید، صرفا بدین دلیل که سایر ی اشخاص جامعه هم این کار را میکنند ، امکان دارد دچار استرس عملکردی شوید و خودتان را در معرض نارسایی جنسی در آینده بگذارید .
عکس العمل های رایج دیگر حاوی افسوس، ناامیدی، سراسیمگی، خجالت، گناه و پائین امدن اعتماد به نفس میشود و اشخاص دیگری هم مشکلاتی مانند احساس تکبر، احساس استرس، هیجان و حس دوست داشته شدن را گزارش نموده اند .( معمولاً احساسات قبل و حین این رابطه مناسب تر هستند و پس از رابطه منفی میشوند .) محققانی که رابطه سلامت روانی و رابطه جنسی موقتی را بررسی میکنند گزارش نموده اند که شرکت کننده های این تحقیق که پیشتر افسرده نبودند پس از وارد شدن به چنین ارتباطاتی علایم بیشتری از بیماری افسردگی و تنهایی از خودشان نشان داده اند.