اینستاگرام فیلتر شد. اینستاگرام قطع شد. اینستاگرام لحظاتی قبل قطع شد. زمان وصل شدن اینستاگرام مشخص نیست. اینستاگرام چرا قطع شد. اظهارنظر مدیرعامل شرکت پست در فیلترینگ اینستاگرام خبرساز شده است.
محمود لیائی:
(با اشاره به دردسر فیلترینگ اینستاگرام برای کسبوکارها): اشتباه از سوی مردم بوده و نباید از ابتدا از ابزاری همچون اینستاگرام استفاده میکردند.
مردم بایستی به هشدار مسئولان برای کوچ به پلتفرمهای داخلی توجه میکردند.
چند سالی است مسئولان تأکید میکنند که کسبوکارها بهجای استفاده از ابزاری خارجی نظیر اینستاگرام از پلتفرمهای رسمی که حاکمیت آماده کرده استفاده کنند و آنجا را رونق دهند. متأسفانه مردم عادی به این صحبتها توجهی نداشتند و کسبوکار خود را در پلتفرمهای حاکمیتی توسعه ندادند. الان به دلیل شرایط کشور اینستاگرام فیلتر شده و همه مردم نمیتوانند دسترسی داشته باشند. اگر اینستاگرام خودش ایرانیها را محدود میکرد چه جوابی میخواستند بدهند؟
مشکل ایجاد شده برای کسبوکارها به دلیل بیتوجهی آنها به صحبتهای مسئولان درخصوص استفاده از پلتفرمهای داخلی است.
(با اشاره به بازدید خود از مناطقی در استان مازندران به انتقاد کسبوکارهای روستایی از فیلتر اینستاگرام): «متوجه شدم که حتی در مناطق روستایی فروش محصولات از طریق اینستاگرام صورت میگرفته است. در حین بازدید مردم با دیدن من نسبت به شرایط اینترنت و فیلترینگ اینستاگرام ابراز شکایت کرد که من به آنها گفتم شما خودتان از قبل به این فکر بودید که احیاناً اگر روزی اینستاگرام بسته شود چه اتفاقی میافتد؟ خودتان باید به فکر میبودید و از ابتدا از ابزاری نظیر اینستاگرام استفاده نمیکردید.»
(در پاسخ به این سوال که آیا در حال حاضر ظرفیت استفاده از پلتفرمهای داخلی وجود دارد یا خیر): «بله. ظرفیت انتقال همه کسبوکارها به پلتفرمهای داخلی وجود دارد و اصلا فلسفه وجودی شبکه ملی اطلاعات، رفع نیازهای داخلی تجارت الکترونیک و پرداختن به همین موضوعات است.»
بررسی وضعیت اینترنت همراه و ثابت نشان میدهد که از دقایقی پیش دسترسی به پلتفرم اینستاگرام با آیپی ایران امکانپذیر نیست.
در حالی که دسترسی به پلتفرم اینستاگرام با آیپی ایران امکانپذیر نیست، مشخص نیست که این مشکل موقتی است یا این شبکه اجتماعی نیز به سرنوشت تلگرام دچار شده است.
بر اساس خبری که در کانال تلگرامی دیجیاتو منتشر شده از دقایقی پیش دسترسی به این پلتفرم با آیپی ایران امکانپذیر نیست.
اگرچه این خبر در مناطقی از شهر تهران به سرعت وایرال می شود اما دسترسی به این شبکه اجتماعی به رغم کاهش سرعت اینترنت در بخش های زیادی از شهر همچنان مقدور است و خبری رسمی درباره فیلتر این شبکه اجتماعی منتشر نشده است.
گفتنی است که نتبلاکس هم در توییتر خبر از مسدود شدن دسترسی به اینستاگرام در ایران داده است.
نتبلاکس که وضعیت ارتباطات اینترنت در جهان را رصد میکند خبر از مسدود شدن دسترسی به اینستاگرام در ایران داده است.
نتبلاکس در توییتر خبر از مسدود شدن دسترسی به اینستاگرام در ایران داده است. پیش از این نیز خبرهایی درباره از دسترس خارج شدن این شبکه اجتماعی در کشور منتشر شده بود.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه «وضعیت محدودیت دسترسی به اینترنت با دوام نیست»، گفت: بررسیها نشان میدهد که نقش فضای مجازی در شعله ور شدن اغتشاشات بالاست؛ پس باید مدیریت شود تا به یک ساحل آرامش برسیم و به حالت عادی بازگردیم.
غلامرضا منتظری در پاسخ به پرسشی درباره زمان پایان محدودیتهای اعمالی در دسترسی به اینترنت اظهار کرد: تمام کشورها برای فضای مجازی چارچوب دارند و آنجایی که با مصالح ملیشان در تضاد باشد، حتماً محدودیت ایجاد میکنند ولی این محدودیتها عمومیت ندارد؛ محدودیتها در جاهایی بر اساس مصالح کشور اتخاذ میشود تا وضعیت بدتر نشود و به ساحل آرامش برسند.
وی با تاکید بر اینکه «در تصمیمات باید حواسمان باشد که امروز بخش قابل توجهی از حوزه اقتصاد و معیشت در فضای مجازی است و این مجموعه الان آسیب دیده است»، گفت: اگر به این موضوع بیتوجه باشیم، واقعاً مرتکب جرمی نابخشودنی شدیم و خیلی از زندگیها مختل خواهد شد.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «این وضعیت محدودیت با دوام نیست و بطور طبیعی تغییر میکند»، تاکید کرد: بررسیها نشان میدهد که نقش فضای مجازی در شعله ور شدن اغتشاشات بالاست؛ پس باید مدیریت شود تا به یک ساحل آرامش برسیم و به حالت عادی بازگردیم؛ هیچ عقل سلیمی نمیپسندد که فضای مجازی محدود شود و از آن استفاده نکنیم؛ لکن مصالح ملی ما اقتضا میکند که به این موضوع توجه جدیتری داشته باشیم.
منتظری در ادامه با بیان اینکه «اگر به فکر حفظ حریم خود نباشیم و از آن دفاع نکنیم، دشمن از ما محافظت نخواهد کرد»، اظهار کرد: بهترین اقدامی که در این زمینه باید انجام شود تقویت شبکه ملی اطلاعات است؛ در این بخش در کشور گامهایی برداشته شد ولی هنوز تا نقطه مطلوب فاصله داریم. یکسال قبل کمیسیون فرهنگی نیز به موضوع مدیریت فضای مجازی ورود کرد اما به هر دلیل نیمه تمام باقی ماند؛ بنابراین لازم است وزارت ارتباطات، شورای امنیت ملی و دستگاههای مسئول بنشینند و ساز و کارها و استانداردهایی طراحی کنند که مورد احترام همه قرار بگیرید.
وی گفت: همانطور که چنانچه در فضای حقیقی چارچوب نداشته باشیم آسایش و امنیتمان مختل خواهد شد، در فضای مجازی نیز شرایط اینگونه است؛ در فضای حقیقی ما مرزهایی داریم و مرزبانی داریم ولی در فضای مجازی این محدودیتها نیست؛ بر همین اساس نیازمند این هستیم که یک تصمیم راهبردی گرفته شود.