-
تاریخ انتشار: 1400/12/02 06:23
سود بانکی
کد خبر: 19053

بیشترین سود متعلق به کدام بانک‌هاست؟ | جزییات سود بانکی در سال 1401

بانک‌ها برای سرمایه‌گذاری در محدوده ۱۰۰ میلیون تومان شرایط ویژه دارند.

میزان سود بانکی همیشه مورد توجه سپرده گذاران بوده است. برخی که توانایی کسب درآمد ندارند بیشتر مشتاق سود بانکی با درصد بالا هستند. اما سود بانکی تا چه حد می تواند افزایش یابد؟ کدام بانک ها سود بانکی بیشتری می دهند و اصولا مبنای محاسبه سود بانکی چیست؟

میزان سود برخی بانک ها

آینده: متقاضی سرمایه‌گذاری در این بانک با سرمایه ۱۰۰ میلیون تومان ماهانه یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان سود دریافت می‌کند. نرخ سود ماهانه ۲۱ درصد محاسبه می‌شود.

همچنین برای سرمایه‌گذاری بیش از یک میلیارد تومان با مدت زمانی دوسال این میزان سود تا حدود ۲۳ درصد می‌رسد. در پایان سال نیز می‌توان ۲۱ میلیون تومان سود می‌توان دریافت کرد.

گردشگری: سود سپرده در این بانک ۲۰٫۵ درصد است. سود ۱۰۰ میلیون ماهانه یک میلیون و ۶۸۴ هزار تومان بوده. حداقل مدت زمان سپرده‌گذاری یک سال است.

ملت: سود سپرده در این بانک ۲۰ درصد است. میزان سود پرداختی برای متقاضی ماهانه یک میلیون و ۶۴۰ هزار تومان است.

اقتصاد نوین: این بانک با نرخ سود ۱۹ درصد ماهانه یک میلیون و ۵۶۱ هزارتومان به متقاضی پرداخت می‌شود.

سرمایه: با سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیون تومان در سال با نرخ سود ۱۸٫۵ درصد می‌توان ماهانه  یک میلیون و ۵۲۰ هزارتومان دریافت کرد.

مهر اقتصاد: سود سپرده در این بانک ۱۸٫۴ درصد است و ماهانه می‌توان یک میلیون و ۵۱۲ هزار تومان سود دریافت کرد.

مسکن: ماهانه ۱۸ درصد سود به متقاضیان سپرده‌گذاری می‌دهد و پایان هر ماه یک میلیون و ۴۷۹ هزار تومان سود به فرد تعلق می‌گیرد.

تجارت: سود ماهانه بانک تجارت ۱۷٫۴ درصد است و ماهانه یک میلیون و۴۳۰ هزارتومان به سپرده گذار پرداخت می‌شود.

کشاورزی: نرخ سود معقولی دارد و برای سپرده یک ساله ماهانه ۱۷ درصد سود پرداخت می‌کند. سود ماهانه نیز یک میلیون و ۴۰۰ هزارتومان است.

صادرات: کمترین سود بانکی برای سپرده یک ساله ۱۶ درصد است و با سرمایه‌گذاری در این بانک ماهانه یک میلیون و ۳۱۵ هزارتومان به متقاضی پرداخت می‌شود.

آخرین وضعیت سود بانکی در سال ۱۴۰۱

به گفته رئیس پیشین شورای پول و اعتبار بر اساس قانون بانکداری بدون ربا بانک ها وکیل سپرده گذار هستند و در پرداخت تسهیلات به فعالان اقتصادی به وکالت از سپرده گذار در پروژه مشارکت می کنند.

او اعتقاد دارد به دلیل عدول از این مدل یک سوتفاهم در بازار پول شکل گرفته است که در آن دولت، سپرده گذار، بانک و حتی تسهیلات گیرنده احساس زیان می کند.

به گفته این صاحب نظر اقتصادی دولت تصور می کند با معاف کردندسود سپرده های بانکی از یک درآمد کلان محروم است،سپرده گذار به دلیل دریافت سود کمتر از تورم احساس غبن می کند و بانک بواسطه تکالیف تسهیلاتی و‌الزام به پرداخت تسهیلات با نرخ سود ثابت.تسهیلات گیرندگان هم به دلیل اجبار به پرداخت اصل و سود پول به بانک فارغ از سود یا زیان احساس نارضایتی دارند.

او راهکار خروج از این چرخه نارضایتی را اجرای قانون بانکداری بدون ربا می داند که در آن سپرده بانکی درآمد نیست و از طرف دیگر بانک در اجرای پروژه به وقت تسهیلات شریک می شود.

به گفته او در این حالت دولت به مالیات خود می رسد زیرا وقتی بانک و فعال اقتصادی شریک باشند سود را پس از کسر مالیات محاسبه می کنند.

مظاهری سپرده گذار را هم برنده می داند زیرا به جای یک نرخ ثابت، سود واقعی دریافت می کنند که گذار می تواند بالاتر از تورم باشد. در مدل پیشنهادی تسهیلات گیرنده نیز زمانی ملزم به پرداخت سود تسهیلات است که واقعا این اتفاق رخ داده باشد.

وزیر پیشین اقتصاد معتقد است: بانک ها در این حالت با ارزیابی توجیه فنی و اقتصادی پروژه ها در طرح های مشارکت می کنند که از برگشت اصل و سود تسهیلات اطمینان دارند.

او تصور می کند در این مدل به دلیل رقابت ایجاد شده در بازار اعتبارات ریسک وام های رانتی و سفارشی بالا می رود و مدیران بانکی به دلیل تعهد مستقیم به سپرده گذاران زیر بار تسهیلات تکلیفی نمی روند.

مظاهری تاکید دارد اجرای این مدل نیازمند حذف قیمت گذاری و تعیین نرخ سود از سوی دولت است.

بر اساس پیشنهاد مظاهری برای اینکه دولت بتواند از چرخه باخت باخت کنونی در بازار پول خارج شود به جای اجرای یکطرفه اخذ مالیات از سود سپرده کنونی باید به تغییر روش در قانون بانکی تن دهد.

در این تغییر روش رابطه بانک و سپرده گذار و تسهیلات گیرنده باز تعریف شود

ترازنامه و حساب های بانک ها بر اساس اصل وکالت در سپرده گیری و مشارکت در تسهیلات دهی تنظیم شود.

نرخ سود بانکی شناور شود و دولت به جای قیمت گذاری ناظر باشد.

در غیر این صورت اگر در محیط کنونی مالیات ستانی از سپرده به اجرا درآید به دلیل برقراری چرخه نارضایتی توفیقی حاصل نمی شود.

براساس آخرین مصوبه شورای پول و اعتبار نرخ‌های سود بین ۱۰ تا ۱۸ درصد است. سود سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه مدت عادی ۱۰ درصد، سپرده سرمایه‌ کوتاه‌مدت ویژه سه ماهه ۱۲ درصد، سود سپرده سرمایه کوتاه مدت ویژه شش ماهه ۱۴ درصد، سود سپرده با سررسید یک سال ۱۶ درصد و سود سپرده سرمایه‌ با سررسید دو سال ۱۸ درصد اعلام شد.

برخی از بانک‌های خصوصی با توجه به افزایش میزان مطالبات خود از مجموعه‌های دولتی و افزایش تورم ناگریز برای جذب سرمایه‌های بیشتر میزان سود خود را افزایش داده‌اند./نوداد برتر


کپی لینک کوتاه خبر: https://rasadvarzeshi.com/d/2aylye