-
تاریخ انتشار: 1400/08/23 13:30
بیت کوین | قیمت بیت کوین
کد خبر: 17436

منتظر رکورد جدید بیت کوین باشید | بیت کوین در مدار صعود

به‌روزرسانی تپروت بیت کوین سرانجام با موفقیت اجرا شد. این ارتقا به معنی آغاز عصری جدید برای بیت کوین خواهد بود و قابلیت‌های ویژه‌ای را به شبکه این ارز دیجیتال اضافه خواهد کرد.

بیت کوین توسط شخصی با نام مستعار “Satoshi Nakamoto” ساخته شد. بیت کوین را می‌توان با پول نقد خریداری کرد.قیمت بیت کوین در ایران به متغیر های زیادی وابسته است .در روزهای اخیر قیمت بیت کوین رشد قابل قبولی داشته است . در ادامه پیش بینی قیمت بیت کوین را مشاهده می کنید.

به‌روزرسانی تپروت پس از موافقت ۹۰ درصدی ماینرها و استخرا‌های استخراج بیت کوین بین بلاک‌های شماره ۷۰۹,۴۸۸ و ۷۰۹,۶۳۲ شبکه این ارز دیجیتال با موفقیت انجام شد. تپروت اولین به‌روزرسانی بزرگ شبکه بیت کوین از اوت سال ۲۰۱۷ (مرداد ۹۶) است. در آن زمان طرح بهبود سگویت (SegWit) و راهکار لایه دوم بیت کوین، یعنی شبکه لایتنینگ، به‌طور هم‌زمان راه‌اندازی شدند.

هدف از انجام به‌روزرسانی تپروت بهبود قابلیت اسکریپت‌نویسی و حریم خصوصی در شبکه بیت کوین است و به همین منظور سافت فورک تپروت مفهومی را با‌ عنوان «چکیده اطلاعات ساختاریافته در درخت مرکل» یا به اختصار «MAST» ارائه می‌کند.

هامپوس شوبرگ (Hampus Sjöberg)، یکی از توسعه‌دهندگان برجسته بیت کوین، گفته است:

MAST به این خاطر که تنها بخش‌های ضروری قرارداد را هنگام پرداخت نمایش می‌دهد، می‌تواند قراردادهای هوشمند را کارآمدتر و امن‌تر کند.

شوبرگ می‌گوید به‌روزرسانی تپروت نشان می‌دهد که بیت کوین می‌تواند بلاک چین خود را مجدداً ارتقا دهد؛ مسئله‌ای که برای طول عمر شبکه بیت کوین اهمیت زیادی دارد. شوبرگ معتقد است که افزایش طول عمر شبکه «بزرگترین پیروزی» برای بیت کوین است.

شوبرگ که یکی از توسعه‌دهندگان کیف پول شبکه لایتنینگ بیت کوین، یعنی بلیکست والت (Blixt Wallet) است، می‌گوید تپروت امکان استفاده بیشتر از قابلیت‌های برون‌زنجیره‌ای بیت کوین را فراهم می‌کند تا فشار زیادی به نودهای شبکه وارد نشود.

علاوه بر این، شوبرگ معتقد است اگر لایتنینگ پشتیبانی از تپروت را آغاز کند، MAST می‌تواند امنیت ساختار قدیمی این شبکه لایه دوم را بیشتر کند. توسعه‌دهندگان نود‌های مختلف شبکه لایتنینگ چند هفته پیش در زوریخ سوئیس و در جریان رویداد ال‌ان سومیت (LN Summit) با یکدیگر ملاقات کرده بودند تا درباره به‌روزرسانی‌های احتمالی آینده صحبت کنند.

قیمت بیت کوین

شوبرگ در این باره گفته است:

یکی از چیزهایی که در این دیدار درباره آن بحث شد این بود که آیا بهتر است لایتنینگ را در بخش‌های کوچک به‌روزرسانی کنیم یا اینکه ارتقای این شبکه را به‌صورت یک بسته بزرگ انجام دهیم.

به‌روزرسانی تپروت این امکان را فراهم می‌کند تا تراکنش‌های شبکه لایتنینگ ظاهری مانند دیگر تراکنش‌های عادی درون‌زنجیره‌ای داشته باشد.

شوبرگ درباره اینکه چگونه ممکن است یک کانال پرداختی لایتنینگ با استفاده از تپروت در شرایط عادی تراکنشی مانند تراکنش‌های درون‌زنجیره‌ای ایجاد کند، گفته است:

درباره تراکنش‌هایی که با استفاده از تپروت انجام می‌شوند نمی‌توان شخیص داد که آن تراکنش یک پرداخت عادی بوده یا اینکه متعلق به یک کانال لایتنینگ است. این برای تعویض‌پذیری و مقاومت بیت کوین در برابر سانسور مهم است.

انجام موفقیت‌آمیز ارتقای تپروت به «دوره آزمایش سریع» (Speedy Trial) نسبت داده می‌شود. دوره آزمایش سریع یک روش انجام سافت فورک است که برای تأیید به موافقت ۹۰ درصد از ماینرهای شبکه نیاز دارد.

شوبرگ می‌گوید:

روش رأی‌گیری [یا همان سیگنالینگ] در دوره‌های بلاک ۲,۰۱۶‌تایی کار می‌کند، به این معنی که در یک دوره بلاک ۲۰۱۶تایی، ۹۰ درصد یا به عبارتی ۱,۸۱۵ مورد از ۲,۰۱۶ بلاک باید اعلام آمادگی کنند.

گفتنی است که در ژوئن (خرداد) سال جاری ماینرهای بیت کوین برای اولین بار به اجماع ۹۰ درصدی دست یافتند.

همچنین بخوانید: فورک چیست؟ تعریف ساده هارد فورک، سافت فورک و تأثیر آن‌ها بر قیمت

ارتقای تپروت همچنین به معنی پایان فرصت استفاده از روش دوره آزمایش سریع است و به‌روزرسانی‌های بعدی بیت کوین باید از روش‌های دیگری برای استقرار سافت فورک در شبکه استفاده کنند.

شوبرگ با ارائه توصیه‌هایی خطاب به توسعه‌دهندگان بیت کوین گفته است:

تپروت دری را به سوی دنیایی از قابلیت‌های جدید باز می‌کند، اما اولین چیزی که شخصاً دوست دارم آن را ببینم، تراکنش‌های «MuSig2» است. با اینکه نباید هیچ‌چیز را درباره بیت کوین تضمین‌شده بدانیم، شخصاً دوست دارم در سافت فورک بعدی بیت کوین شاهد «تجمیع ورودی متقابل امضای تراکنش‌ها» باشم.

MuSig۲ یک طرح چندامضایی ارائه‌شده توسط محققان شرکت بلاک استریم (Blockstream) است که در آن برای تأیید یک تراکنش به بیش از یک امضا نیاز است.

بیت کوین در تاریخ ۱۳ ساله خود شاهد چندین هاردفورک و سافت فورک جامعه‌محور بوده است. در حالی که تپروت باید ارزش خود را در ادامه ثابت کند، لایتنینگ به فتح قله‌های جدید ادامه می‌دهد.

در ۲۸ سپتامبر (۶ مهر) شبکه لایتنینگ شاهد رشد ۱۶۰ درصدی تعداد نودها در یک بازه زمانی ۱۲ ماه بود و علاوه بر آن تعداد کانال‌های پرداختی این شبکه هم از ابتدای سال جاری میلادی ۱۷۰ درصد رشد داشته است.

در ۱۱ نوامبر (۲۰ آبان) و پیش از انجام به‌روزرسانی تپروت، ظرفیت شبکه لایتنینگ بیت کوین به بالاترین سطح خود در ۳,۲۲۰ واحد، معادل ۲۱۰ میلیون دلار رسیده بود.

بیت کوین چیست؟

بیت کوین

بیت کوین یک ارز جذاب، پیچیده و نسبتا با کارایی جدید است که فقط به صورت آنلاین وجود دارد. این ارز دیجیتال به کاربر اجازه می دهد تا حد نسبتا زیادی در معاملات ناشناس باقی بماند.

بیت کویین ارزی است که برای پرداخت کالا و خدمات درست مانند یورو یا دلار آمریکا طراحی شده است. اما این ارز دیجیتال تفاوت‌های زیادی با ارز سنتی دارد. بیت کوین در سال ۲۰۰۸ توسط شخصی با نام مستعار “Satoshi Nakamoto” ساخته شد. این شخص مقاله‌ای را منتشر کرد که در آن در مورد چگونگی کار بیت کوین توضیحاتی را ارائه داد. او تنها یک سال بعداز آن شروع به معامله با این ارز و استخراج آن نمود.

دلیل جذب افراد به ارزهای دیجیتال، نبود واسطه ها و بانک ها با هزینه‌های سنگین است. از آنجا که این ارز کاملاً آنلاین است؛ شناسه کیف پول شما همان چیزی است که در معاملات استفاده می شود.

چگونه بیت کوین بخریم؟

بیت کوین

می‌توانید بیت کوین را با پول نقد خریداری کنید یا می توانید آن را با کارت های نقدی، اعتباری و نقل و انتقال سیم خریداری کنید. اما ابتدا باید حساب کاربری برای خود ایجاد کنید. این حساب فقط مکانی برای ذخیره بیت کوین های شماست، دقیقاً مانند کیف پول کارت های اعتباری و اعتباری خود را نگه می دارد.

بسیاری از افراد از ارز دیجیتال برای خرید چیزهایی در Dark web استفاده می کنند. اما دور از انتظار نیست که دنیای دیجیتال این ارزها را در زندگی عادی افراد به عنوان مثال خرید بیمه‌های اتومبیل، خرید بلیط و ... عادی سازد. بعید نیست که به زودی با پیشرفت تکنولوژی، هنگام خرید اینترنتی بیمه بدنه خودرو  از یک سامانه خرید آنلاین بیمه، حق بیمه خود را با ارزهای دیجیتال بپردازید.

«Bitcoin» نخستین ارز دیجیتالی است. هیچ‌کس نمی‌داند که چه کسی آن را ساخته است. البته این موضوع تازه‌ای نیست. چون بیشتر ارزهای دیجیتالی در سکوت تولید می‌شوند.

گفته می‌شود که سازنده بیت کوین، فردی به نام «ساتوشی ناکوموتو» (Satoshi Nakomoto) است. دقیقا مشخص نیست که ساتوشی ناکوموتو واقعا یک فرد است یا گروهی از افراد تحت این نام، اقدام به تولید «Bitcoin» کرده‌اند.

بعد از تولد این رمزارز، دیگر خبری از ساتوشی ناکوموتو به گوش نرسید. مدتی بعد، رمزارزهای متفاوت دیگری مانند «لایت‌کوین»، «اتریوم» و… هم به دنیا معرفی شده‌اند.

چه کسی بیت کوین را کنترل می‌کند؟

بیت کوین

بیت کوین بر خلاف پول‌های امروزی که عرضه و توزیع آن‌ها در اختیار دولت‌هاست، در کنترل هیچ فرد، گروه و یا سازمان خاصی نیست. افرادی که وارد شبکه این ارز دیجیتال می‌شوند، باید قوانین مربوط به شبکه را بپذیرند. این قوانین به صورت کدهای برنامه‌نویسی‌ است که در اینترنت توسط همه قابل مشاهده است.

بیت کوین توسط هیچ فرد یا گروه خاصی کنترل نمی‌شود.

گروه‌های مختلفی در شبکه بیت کوین حضور دارند که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به استخراج‌کنندگان (همان افرادی که احتمالا عکس آن‌ها را با بیل و کلنگ دیده باشید که در اصل هیچ شباهتی هم به این عکس‌ها ندارند!)، توسعه‌دهندگان (برنامه‌نویسانی که مسئولیت بهبود نرم‌افزار بیت کوین را به صورت داوطلبانه بر عهده گرفته‌اند) و نودهای شبکه (دستگاه‌هایی که به شبکه متصل شده‌اند) اشاره کرد.

هر یک از این گروه‌ها وظیفه خاصی در شبکه بر عهده دارد؛ برای مثال استخراج‌کنندگان یا ماینرها کار تایید انتقال‌ بیت کوین‌ها که به آن تراکنش هم گفته می‌شود، را در شبکه انجام می‌دهند. یا توسعه‌دهندگان به صورت داوطلبانه مسئول ارتقای نرم افزار بیت کوین و قابلیت‌های آن هستند. نودها هم تاریخچه تراکنش‌هایی که در شبکه انجام می‌شوند را در هاردهای خود ذخیره و نگهداری می‌کنند.

بیت کوین در واقع تحت کنترل هیچ یک از این گروه‌ها، دولت‌ها یا افراد خاص دیگر نیست و همکاری گروه‌های مختلف حاضر در شبکه‌ بیت کوین، موجب تداوم حیات و رشد آن می‌شوند. اما چرا باید چنین سیستم پیچیده‌ای وجود داشته باشد؟ بانک‌ها و سیستم‌های مالی سنتی چه مشکلی دارند که ما را به سمت استفاده از بیت کوین سوق می‌دهند؟

یکی از مزایای اصلی «Bitcoin» این است که می‌توان آن را در حالت آفلاین هم در یک سخت‌افزار امن ذخیره کرد. به این حالت، «ذخیره سرد» گفته می‌شود. با وجود ذخیره سرد، امکان به سرقت رفتن رمزارزها به صفر می‌رسد.

بیت کوین

ذخیره سرد، در مقابل «ذخیره گرم» قرار دارد. ذخیره گرم، نوعی ذخیره‌سازی است که طی آن، داده‌ها روی سطح اینترنت ذخیره می‌شوند و در نتیجه، امکان به سرقت رفتن آن به وجود می‌آید.

«Bitcoin» یک ارز کاملا مجازی است که معادل فیزیکی ندارد. به همین دلیل برای ذخیره‌ آن به فضای خاصی نیاز ندارید.

تمام تراکنش‌های این رمزارز در دفترکلی که همه به اطلاعات آن دسترسی دارند ثبت می‌شود. هر کیف‌ پول یک کلید خصوصی و یک کلید عمومی دارد. کلید عمومی در تراکنش‌های ثبت شده قابل مشاهده است. با مراجعه به دفترکل مرکزی می‌توان میزان دارایی را مشاهده کرد.

این رمزارز روی شبکه بلاکچین که با استفاده از پروتکل‌هایی خاص، امنیت آن تضمین می‌شود کار می‌کند. نودها (چه نودهای معمولی و چه ماینرها) با پیروی از یک سری دستورات خاص به تایید یا رد تراکنش می‌پردازند. همچنین نودهای استخراج‌کننده یا ماینر، نقش اساسی در امنیت شبکه‌ دارند.

بیت کوین

بر خلاف ارزهای فیات رایج در کشورها، ارز دیجیتال، تحت نظارت هیچ سازمان یا دولتی نیست. می‌توان این ویژگی را به طور همزمان، نقطه قوت و ضعف آن به شمار آورد. چون به دلیل نبود نظارت بر این سیستم، گزینه‌ای مناسب برای کلاه‌برداری به شمار می‌رود؛ کما اینکه تا به امروز بارها این اتفاق افتاده است.

نقل و انتقال دارایی توسط این رمزارز در مدت زمان کوتاهی انجام می‌شود. این در حالی است که اگر تجار بخواهند به صورت بین‌المللی نقل و انتقالات مالی داشته باشند باید چند روز منتظر بمانند.

گذشته از این، کارمزد انتقال ارزهای دیجیتال، بسیار کمتر از انتقال ارزهای فیات است. البته با افزایش سختی شبکه، کارمزد ارزهای رمزنگاری شده هم روندی صعودی به خود گرفته است.

تراکنش‌های صورت گرفته در شبکه‌ بیت‌ کوین به هیچ عنوان لغو نمی‌شوند. به همین دلیل اگر شما رمزارز خود را اشتباها به شخصی که نمی‌شناسید بفرستید دیگر امکان برگشت ارزهای دیجیتالی شما وجود ندارد. ولی اگر فرد را بشناسید تنها با ارسال مجدد فرد، ارزهای شما بازگردانده می‌شوند.

این ویژگی برای تضمین انجام تراکنش به شبکه اضافه شده است. به این ترتیب، گیرنده به هیچ عنوان نمی‌تواند ادعا کند که رمزارزها را دریافت نکرده است.


کپی لینک کوتاه خبر: https://rasadvarzeshi.com/d/2l5zz6