مجتبی طهماسبی آشتیانی اظهار داشت: پیش از این گروهی از زنان سرپرست خانوار برای دریافت حق عائلهمندی باید احکام قضایی مبنی بر کفالت فرزند یا فرزندانشان را به شعب تأمیناجتماعی ارائه میدادند که با توجه به مقررات قضایی در مورد کفالت فرزندان و این که شرعاً کفالت فرزندان با پدر و در صورت فوت پدر با پدربزرگ پدری است، بعضاً این گروه از زنان مستمریبگیر بهرغم اینکه متکفل هزینههای فرزندانشان بودند، برای دریافت حق عائلهمندی با مشکلاتی مواجه میشدند.
وی افزود: با بخشنامه جدیدی که از سوی مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی در مورد فرایند بررسی و اثبات کفالت فرزندان از سوی زنان صادر شده، در کنار احکام قضایی راهکارهای دیگری نیز برای تأیید سرپرستی این افراد پیشبینی شده است.
طهماسبی گفت: در صورت عدم امکان ارائه حکم مراجع قضایی یا گواهی اداره سرپرستی دادگستری مبنی بر تحت تکفل بودن فرزندان از سوی مستمریبگیر زن؛ احراز تکفل و برقراری حق عائلهمندی با ارائه گواهی مقامات محلی، گزارش بازرس تأمیناجتماعی و اخذ تعهد رسمی مبنی بر تحت تکفل بودن فرزندان نیز امکانپذیر خواهد بود.
وی با بیان اینکه بانوان سرپرست خانوار مستمریبگیر تأمیناجتماعی اعم از بانوان بازنشسته مطلقه و بانوانی که همسرشان فوت کرده است، مشمول دریافت حق عائلهمندی هستند، گفت: درحال حاضر مبلغ ریالی حق عائلهمندی مبلغ 4073895 ریال (407 هزار و 389 تومان) است.
روابطعمومی سازمان تأمیناجتماعی