پرویز پرستویی یکی از بهترین بازیگران ایرانی است که در سال 1334 چشم به جهان گشود. پرویز پرستویی علاوه بر مشهور بودن بین مردم از محبوبیت بالایی نیز برخوردار است. پرویز پرستویی با دریافت چهار سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره فیلم فجر، در بین بازیگران ایرانی رکورددار است. پرویز پرستویی برای نقشآفرینی در فیلم دیار عاشقان (۱۳۶۲) و لیلی با من است (۱۳۷۴) دیپلم افتخار جشنوارهٔ فجر را دریافت کردهاست. او همچنین برای نقشآفرینی در فیلمهای آژانس شیشهای (۱۳۷۶)، بید مجنون (۱۳۸۳)، به نام پدر (۱۳۸۴) و بادیگارد (۱۳۹۴) سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد را از جشنوارهٔ فجر دریافت کرد.
وضعیت باور نکردنی بازیگر پیشکسوت پرویز پرستویی را عصبانی کرد و باعث واکنش این هنرمند در فضای مجازی شد.
پرویز پرستویی با انتشار این عکس نوشت:.
عزیزان هنرمند
خانواده محترم سینما
مردم سینما دوست
این عکس کیست؟
شک ندارم خیلی هایتان اورا نمی شناسید!
این عزیز هنرمند ،یکی از فارغ التحصیلان دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است!
یکی از بازیگران خوب تئاتر است!
یکی از بازیگران خوب تلویزیون است!
یکی از بازیگران خوب سینماست!
ایشان کارگردان فیلم سینمایی (طعمه) است!
ایشان با کارگردانهای خوب سینما کار کرده است؟
با آقای خسرو هریتاش(برهنه تاظهر با سرعت) علی حاتمی (دلشد گان) مسعود کیمیایی (دندان مار) و...
او کسی نیست جز هنرمند با سواد و خوش اخلاق و خوش تیپ،
آقای فرامرز صدیقی
بنده کوچکترین حداقل در این چند ساله اخیر دوبار پست گذاشتم که از فرامرز صدیقی چه خبر ؟
در فیلم قاتل اهلی آقای کیمیایی ،به دنبالش رفتند،حتی حاضر نشد درب خانه را بروی عوامل تولید باز کند!
حالا خوب او را تماشا کنید ،خوب خوب خوب!
اینه سینمای ما
تا هستی، هستی
وقتی نیستی، انگار که اصلا وجود نداشتی!
دیگه نمیدونم و نمیتونم چیزی بنویسم...
دیگه خود دانید...
نام: پرویز
نام خانوادگی: پرستویی
متولد: 2 تیر 1334 (66 سال)
محل تولد: چالو، کبودرآهنگ، ایران
پیشه: بازیگر
سالهای فعالیت: 1348–اکنون
فرزندان: 2
پرویز پرستویی در روستای چالو، از توابع شهرستان کبودرآهنگ به دنیا آمد. پدر وی کشاورز بود و زمانی که وی 3 ساله بود به تهران مهاجرت کرد. دوران کودکی و نوجوانی را در یک خانه اجارهای کوچک در محله دروازه غار سپری کرد. او در مدرسه صادقیه اسلامی در کوچه گمرک تحصیلات ابتدایی خود را به پایان رساند. پرستویی با پسانداز کردن یازده هزار تومان خانهای در حوالی ترمینال جنوب خرید.
مدتی به ورزش علاقهمند شده و دروازهبان تیم کارگران بود. پس از این زمان به مرکز رفاه نازیآباد رفت و شروع به آموختن تئاتر کرد. پرویز پرستویی در سال ۱۳۶۰ و زمانی که ۲۶ سال سن داشت، مدتی به عنوان منشی در دادگستری تهران مشغول به کار شد (مدت دو سال در دادگاه خانواده و هشت سال در دادگاه کیفری (جنایی سابق)) در نهایت با ویدئویی که از پرویز پرستویی پخش شد که او در حال بحث پشت تلفن باسید علیرضا قاسمی پطرودی سیاستمدار مازندرانی بود خودش را هنرمند دور از سیاست دانست و بیان کرد که یک فرد بشر دوستانه است. البته با حضور در مناطق محروم این را اثبات کرد. امّا پس از مدتی به خاطر علاقهٔ زیاد به تئاتر رفت و تا پایان در آنجا مشغول به کار شد.
وی در سال ۱۳۴۸ به گروه بهرام بیضایی پیوست و در همان سال سرانجام اولین نقشش در تئاتر ماجرای یک محل را بازی کرد. پرستویی فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۴۸ با اجرای نمایش در مراکز رفاه، کاخ جوانان و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز کرد. در سال ۱۳۵۳ برای بازی در نمایش دکه و یک سال بعد برای بازی در نمایش تسلیم شدگان جایزه «کاخ جوانان» را گرفت. آشنایی او با بهزاد فراهانی او را به گروه کوچ کشاند تا به دنبال کسب تجربه باشد.
اوج دوران کاری وی در سال ۱۳۵۲ در نمایشهای چشم برابر چشم، شبی در حلبیآباد، پتک و خانه روشن بود که در آن به بازی پرداخت. بازی او در نمایش پرطرفدار میلاد در نقش یک دلال زمین، خیلی زود اسم او را در بین طرفداران تئاتر بر سر زبانها انداخت. پرستویی در سال ۱۳۶۲ اولین فعالیت خود را در سینما با دیار عاشقان آغاز کرد و در همان ابتدا مورد تحسین قرار گرفته و موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد. وی در سال ۱۳۶۶ در فیلم شکار با خسرو شکیبایی هم بازی شد. بازی او در آدمبرفی (۱۳۷۳) و لیلی با من است (۱۳۷۴) در نقشهای متفاوت، باعث شهرت بیشتر وی شد و نیز برای ایفای نقش صادق مشکینی دیپلم افتخار جشنواره فجر را به دست آورد.
نقطه اوج وی در سال ۱۳۷۶ برای بازی در فیلم آژانس شیشهای در نقش حاج کاظم بود. وی برای بازی در این نقش سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره فیلم فجر و دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم یوگسلاوی را در سال ۲۰۰۰ م. به دست آورد.