شاید تصور کنید بدگویی از همسر جلوی فرزندان به نفع شما است و باعث می شود همسرتان از چشم فرزندانتان بیوفتد ولی در واقع شما هم از چشم آنها می افتید و آینده فرزندتان دچار تغییرات و ناملایمات روحی و رفتاری متعدد می شود.
یکی از اشتباهات سمی والدین که آسیب زیادی به فرزندان وارد میکند بدگویی از همسر در حضور بچه ها است. شاید تصور میکنید این کار به نفعتان است و باعث می شود همسرتان از چشم بچه ها بیوفتد و جانب شما را بگیرند ولی در واقع باعث می شوید آسیب های روحی زیادی به فرزندتان وارد شود که در آینده او را مستعد افسردگی ، اختلالات رفتاری و روانی میکند و حتی باعث کاهش صمیمیت بین شما و کاهش احترامتان بین فرزندان خواهد شد.
اگر تصور میکنید بدگویی از همسر جلوی فرزندان فقط به همسرتان آسیب می زند ، کاملا در اشتباهید ، گاهی اوقات والدین با فرزندشان درد دل می کنند و به دنبال یار کشی در دعواها و کشمکش های زناشویی هستند ،غافل از این که چقدر این رفتار به فرزندشان آسیب می زند و جایگاه خودشان را در چشم فرزندان تنزل می دهد.
درد دل کردن با بچه ها و بدگویی از همسر جلوی فرزندان اشتباه بسیار بزرگی است. کوچکترین آسیب آن، کاهش صمیمت و احترام شما بین فرزندانتان است. اگر نیاز به درد دل دارید باید به سراغ مشاور، دوستان یا خانواده بروید و بچه ها را درگیر مشکلات خودتان نکنید و آرامش روانی آنها را به هم نزنید.
اشتباهات سمی والدین, بدگویی از همسر جلوی فرزندان, بدگویی از همسر
مضرات بدگویی از همسر جلوی فرزندان
آسیب های بدگویی از همسر جلوی فرزندان
بر اساس نظریه روان شناسان فرزندان باید احترام خاصی برای والدینشان قائل باشند و رفتار شما است که این احترام گذاشتن در هر شرایطی را به آن ها آموزش می دهد ولی زمانی که یکی از والدین شروع به بدگویی می کند ، جایگاه خودش را نزد کودکانش پایین می آورد و در نتیجه با بزرگتر شدن کودکان ، روابطش با فرزندان دشوار تر خواهد شد و احترامش نزد آن ها از بین خواهد رفت.
سایر عوارض بدگویی از همسر جلوی فرزندان عبارتند از :
از بین رفتن صمیمیت
وجود صمیمیت ، شیرازه هر رابطه سالم است. والدین باید همواره تلاش کنند رابطه عاطفی ایمنی با فرزندانشان برقرار کنند. وجود صمیمیت بین اعضای خانواده ، کودکان را از آسیب های زیادی در امان نگه می دارد چون فرزندان همیشه در اولین قدم از والدین خود کمک میخواهند و با آن ها مشورت می کنند و خواسته ها و نیازهایشان را به راحتی با والدین در میان می گذارند.
ولی اگر صمیمیت و محبت بی قید و شرط والدین از فرزندان گرفته شود ، فرزندان از آن ها دور می شوند. زمانی که ولادین شروع به بدگویی از همسر جلوی فرزندان می کنند ، کودک دیگر نمی تواند رابطه ای مناسب با والدینش برقرار کند و صمیمت لازم را احساس کند در نتیجه امنیت عاطفی اش به خطر افتاده و دیگر احساس صمیمیتی بینتان وجود نخواهد داشت.
عواقب بدگویی از همسر جلوی فرزندان
درگیری با مسائل بزرگترها
زمانی که والدین از همسرشان جلوی فرزندان بدگویی می کنند ، اورا درگیر مسائلی میکنند که با سنش سازگاری ندارد و نمیتواند به درک درستی از آنها برسد و در بزرگسالی تبدیل به فردی ناراحت و افسرده می شود که با بیماری ها و اختلالات روانی و رفتاری متعددی درگیر می شود. در واقع بدگویی از همسر جلوی فرزندان میتواند آینده آنها را به خطر بیندازد.
کاهش عزت نفس
بدگویی کردن و بی احترامی در یک رابطه باعث کاهش عزت نفس و کاهش اعتماد طرفی به یکدیگر می شود. والدینی که در مقابل فرزندان از دیگری بدگویی میکنند باعث می شوند فرزندشان از آن ها دور شود و باعث شد احساس بی کفایتی کنند. همین مساله به تدریج عرت نفس شما را پایین می آورد چون مدام از فرزندانتان سرزنش می شنوید و شاهد دوری آنها از خودتان خواهید شد.
روشهای ترک بدگویی از همسر جلوی فرزندان
والدین باید الگوی مناسبی برای فرزندان باشند. شما میتوانید با برخی راهکارها به ترک این عادت زشت خود نزدیک تر شوید و خوبی های همسرتان را بهتر ببینید و سازگاری بیشتری در زندگی داشته باشید.
عدم تمرکز روی اشتباهات جزئی : بسیاری از ناراحتی ها در زندگی زناشویی به خاطر تمرکز بیش از حد روی اشتباهات جرئی است. از اشتباهات جزئی چشم پوشی کنید تا این بخشش و گذشت به همسر و فرزندانتان سرایت کند و خوشی های زندگیتان تباه نشود.
اختلافات را در فضای خصوصی حل کنید : اگر در مورد موضوعی اختلاف نظر دارید، مشکلاتتان را دور از چشم بچه ها و در محیط خصوصی بررسی کنید تا احترامتان به عنوان یک زوج واحد نزد فرزندان حفظ شود. اجاره ندهید فرزندان متوجه مشکلات بین شما شوند.
مثبت اندیش باشید : ریشه بسیاری از مشکلات در بدبینی است . اگر به یکدیگر اعتماد کامل داشته باشید و جنبه مثبت زندگی را بزرگتر نشان دهید ، کمتر از هم ناراحت می شوید.
تحسین همسر : برای بهبود رفتار همسرتان به جای ایراد گرفتن از او جنبه های مثبتش را ببینید و تحسین کنید. از رفتارهای خوب همسرتان تعریف کنید تا تمایل بیشتری به تکرار آن ها پیدا کند.
درک تفاوت ها : باید بدانید که زن و مرد یا حتی دو انسان تفاوت های زیادی با هم دارند ، اگر بتوانید تفاوت های هم را درک کنید و به تفاوت هایتان احترام بگذارید و بدور از خشونت و تحقیر و بدگویی با هم تعامل داشته باشید به تفاهم بهتری می رسید.
هنگام عصبانیت سکوت کنید : سکوت هنگام عصبانیت کار سختی است ولی با تمرین امکان پذیر است ، سکوت باعث می شود که خشمتان فروکش کرده و به هم پرخاش نکنید و بتوانید زمانی که به اعصابتان مسلط شدید ، شرایط را کنترل کنید.