شیری در این جلسه با اشاره به اینکه پست بانک ایران رویای ارائه خدمات به روز بانکی در نقاط دوردست کشور را محقق کرده است، گفت: فاصله ارائه خدمات بانکی بین شهر و روستا را به حداقل رسانده است و اینکه افرادی از خدمات پست بانک ایران رضایت قلبی داشته باشند برکت فراوانی به زندگی تک تک کارکنان بانک، جاری میکند.
شیری با تاکید بر اینکه در طی چند سال گذشته چالش عدم تعادل درآمد و هزینه در بانک از بین رفته است، ادامه داد: این چالش بانک با هماهنگی، کار تیمی، تلاش، صبر و بردباری حل شده و صورت مسئله را با ماهیت آن حل کردهایم.
وی با اشاره به اینکه دومین چالش بانک در سالهای گذشته عدم تعادل دارایی و بدهیها بوده است، تصریح کرد: شاخص تراز بدهی و داراییها در سطح کلان بانک بسیار مهم است. در گذشته کمتر از 70 درصد بدهیهای بانک، سپردههای بانکی بوده است و باقی بدهی بانک، استقراض از صنعت بانکداری کشور اضافه برداشت از منابع بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بوده است ولی امروز بیش از 90 درصد بدهیهای بانک سپردههایی با ماندگاری بالا و مطلوب است و این همان رسالت بانکداری است که از محل مطئن منابع را بدست آوریم.
مدیر عامل بانک با بیان اینکه در طرف داراییها نیز همین امر حاکم بوده است و در گذشته نزدیک به 50 درصد داراییهای بانک از تسهیلات تشکیل میشده است، گفت: امروز بیش از 65 درصد داراییهای بانک از تسهیلات بدست آمده است و اگر محدودیتهای بانک مرکزی ج.ا.ا در رشد مقداری دو یا 1.65 درصدی ترازنامه وجود نداشت میتوانستیم 80 درصد داراییها را از تسهیلات ایجاد کنیم و در این شرایط برای اینکه پرتفوی مد نظر بانک مرکزی ج.ا.ا را حفظ کنیم، اوراق با درآمد ثابت یا اخزا میخریم.
شیری با تاکید بر عدم نقدینگی کافی بانک در سالهای گذشته به عنوان چالش سوم، اظهار کرد: امروز وقتی مصوبهای برای پرداخت تسهیلات یا افزایش حقوق کارکنان تصویب میشود، با وجود نقدینگی کافی به سرعت پرداخت میشود.
وی با اشاره به پرداخت تسهیلات مسکن کارکنان طبق ضوابط پیشین گفت: همه بانکها به دنبال تغییر مبلغ این تسهیلات هستند و ما نیز منتظر جمعبندی و ابلاغ آن هستیم و مشکل نقدینگی برای پرداخت آن را نداریم.
بالاترین مقام اجرایی بانک با بیان اینکه پست بانک ایران طی سه سال گذشته در شبکه بانکی هیچگاه گیرنده نبوده و همیشه پرداخت کننده بوده است، تصریح کرد: پست بانک ایران در همه ارکان یک برنامه منظم و منسجم دارد و هیچگاه در بین بانکهای بینظم، قرار نداشته است.
شیری چالش بعدی بانک را عدم سرمایه کافی اعلام کرد و گفت: زمانی کفایت سرمایه بانک منفی 7.6 – بود و در پایان سال 1400 کفایت سرمایه بانک به 4.41 رسیده و این یعنی بالای 10 واحد رشد در این حوزه داشتهایم و از محل فعالیت خود بانک، آورده سهام داران و سود انباشته ای که ایجاد میشود، افزایش سرمایه در بانک اتفاق میافتد و کفایت سرمایه را به بالای هشت درصد در پایان سال جاری، میرساند.
مدیرعامل بانک نسبت مطالبات غیر جاری را یکی دیگر از بزرگترین چالشهای بانک در سالهای گذشته دانست و ادامه داد: از نسبت مطالبات غیر جاری 17 درصدی در طی سه سال گذشته به کمتر از سه درصد رسیدهایم و این بیانگر کیفیت داراییها، دقت کارکنان در پرداخت تسهیلات و رعایت بهداشت اعتباری است.
وی با اشاره به اینکه پست بانک ایران امروز به عنوان یکی از بانکهای برتر در سیستم بانکی شناخته میشود، افزود: این ارزیابی داخلی نیست بلکه در خارج از شبکه پست بانک ایران نیز در ارزیابیها به عنوان بانک برتر دولتی شناخته میشویم که معیارهای سختی در بخش تخصصی و عمومی دارد که برای همه آنها باید مدارک و مستندات لازم را ارائه کرد و پست بانک ایران در این سنجشها نسبت به رقبا به عنوان بانک برتر شناخته شده است و در سال 1399 نیز این مقام را کسب کرده بودیم و رمز و راز کسب این عنوان هماهنگی، برنامهریزی مسنجم و همکاری همه کارکنان است.
بالاترین مقام اجرایی بانک با بیان اینکه مدیریت منسجم و هماهنگ هر یک از واحدها توسط مدیریت شعب استانها بر اساس سیاستها و برنامههای بانک، موجب این شد که معاون وزیر به دنبال حل مشکل اساسنامه بانک باشد، گفت: این پیگیری به دلیل این است که پست بانک ایران شاخص دولت در عدالت محوری است زیرا در مناطق محروم و روستاها خدمات نوین بانکی ارائه میکند و به مفهوم عدالت جامه عمل پوشانده است.
شیری با تاکید بر اینکه باید منابع بانک را در خدمت مردم و کمک به آنها قرار دهیم نه اینکه از آن به دنبال منفعت اقتصادی در کلان شهرها باشیم، خاطرنشان کرد: کارکنان بانک سفیران خدمات هستند و باید با همت و پشتکار خدمات بانکی را در مناطق محروم کشور توسعه دهیم و بنده نیز در کنار شما هستم تا بتوانیم برنامههای بانک را عملیاتی کنیم.
مدیرعامل بانک با اشاره به اینکه خدمات پست بانک ایران در روستاهای کشور منحصر به فرد است و باید از این ظرفیت نهایت بهرهبرداری را داشته باشیم، اظهار کرد: باجههای بانکی روستایی در بدنه بانک ارزش ویژهای دارند و تاکنون برای بیش از 2000 باجه بانکی روستایی مجوز و تایید بانک مرکزی ج.ا.ا را گرفتهایم و با برگزاری جلسات متعدد دوباره توانستهایم مجوز توسعه این باجهها را از معاونت نظارت بانک مرکزی، بگیریم.
وی در ادامه با اشاره به گزارش مدیریت شعب استان، دستورات و راهنماییهای لازم را برای بهبود شاخصهای بانکی ارائه کرد و توجه به بانکداری شرکتی را یکی از برنامههای آتی بانک دانست و افزود: دنیا در حال تغییر است و باید به استقبال این تغییرات برویم و همانطور که چالش را با برنامهریزی هضم کردیم، برای تغییر در ساختار بانک نیز باید برنامهریزی داشته باشیم و رویکردهای جدید را در بانک پیاده سازی کنیم.
شیری در پایان با اعلام برگزاری جلسه فوق العاده هیات امنای موسسه صندوق رفاه و تامین آتیه کارکنان پست بانک ایران در روز چهارشنبه 25 آبان ماه گفت: قرار بر این بوده است که امروز به هیات امنای صندوق پسوردی داده شود که بدانند ارزش واحدهای سرمایه گذاری هر فرد چه اندازه است و از ابتدای آذر این پسورد در اختیار همه همکاران عضو صندوق قرار میگیرد تا تعداد و ارزش سرمایهگذاری خود را داشته باشند.
بر اساس این گزارش، در ابتدای این جلسه محمد جعفری مدیر شعب استان کرمان گزارشی از عملکرد شاخصهای مختلف استان اعلام و در ادامه جلسه، همکاران ستادی و شعب استان، مشکلات، پیشنهادها و موضوعات مختلف حوزه اجرا را با مدیر عامل و اعضای هیات مدیره بانک در میان گذاشتند.
همچنین در این جلسه سید اصغر جلیلی نیا رئیس هیات مدیره، حسین ملک معاون توسعه سرمایه انسانی و پشتیبانی، علیرضا واحد پور سرپرست معاونت سازمان و برنامه ریزی و مدیر امور استانها و بازاریابی، جمال مقصودی مدیر امور نظارت و حقوقی و حمید قیطاسوند رئیس اداره کل بازاریابی و توسعه بازار و معین استان به سوالات همکاران، پاسخ دادند.
اداره کل روابط عمومی پست بانک ایران