ایران خودرو یک شرکت تولید کنندهی خودرو در ایران است .ایران خودرو سالها است با هدف تولید و توسعهی خودروهای ایرانی بنیانگذاری شد. ایران خودرو در زمینه ساخت انواع خودروهای سواری، تجاری و صنعتی فعالیت میکند. در حال حاضر، ایران خودرو بزرگترین شرکت تولیدکنندهی خودرو در ایران و یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکنندهی خودرو در منطقهی خاورمیانه است. ایران خودرو به عنوان یک شرکت پیشگام در صنعت خودروسازی ایران، از تکنولوژیهای جدید و نوین استفاده میکند و محصولات با کیفیت و قابل اطمینان تولید میکند.
دور دوم فروش خودرو در سامانه یکپارچه آغاز شده و خودروسازان دولتی و خصوصی برخی از محصولات خود را برای فروش به این سامانه آورده اند. اما سوال اینجاست که کدام خودرو سود بیشتری دارد.
دومین طرح فروش یکپارچه خودرو از روز بیستم اردیبهشت ماه آغاز شده و تا ۲۹ اردیبهشت ادامه دارد. در این طرح ۲۱ خودرو برای فروش عرضه شدهاند که هنوز تهگعدادی از خودرو ها نظیر ام وی ام X22 pro دنده ای و یا شاهین اتومات، قیمت نهایی ندارند. گرچه خودروسازان اعلام کردهاند که قصد دارند به قیمت روز با مشتریان خود تسویه حساب کنند؛ اما با محاسبه قیمت روز این محصولات میتوان دریافت که از لحاظ سرمایهگذاری ثبتنامکنندگان در این طرح بین ۱۰۰ تا ۷۰۰ میلیون سود خواهند کرد.
هنوز سه محصول از خودروهای سایپا در سامانه یکپارچه یعنی کوییک GX، ساینا GX و شاهین اتومات قیمت قطعی در کارخانه ندارند؛ علاوه بر این سه مدل، ساینا S اتومات از سایپا و سوبا M4 از فردا موتورز نیز هنوز در بازار آزاد قیمت گذاری نشده اند. همچنین دو محصول مدیران یعنی آریزو ۵S و ام وی ام X22 پرو دنده ای هم قیمت کارخانه ندارند. به این ترتیب خودروهای مورد اشاره در محاسبات این مطلب قرار ندارند.
این خودرو هم اکنون در بازار و کارخانه اختلاف قیمتی در حدود ۶۸۰ میلیون تومان دارد و از این حیث، تیگو ۸ پرو را می توان از لحاظ ارزش ریالی سود ده ترین خودروی سامانه یکپارچه دانست. سود این خودرو به صورت درصدی در حدود ۲۹ درصد برآورد می شود.
آریزو ۶ پرو
آریزو ۶ پرو نیز از نظر ریالی در حدود ۳۹۰ میلیون تومان سود دارد که با تبدیل آن به درصد، به عدد ۲۷ درصد می رسیم.
ام وی ام X22 پرو اتوماتیک
این خودرو هم از نظر ارزش ریالی، ۳۳۰ میلیون تومان سود دارد.این عدد می شود در حدود ۳۷ درصد سود.
ام وی ام X55 پرو
این کراس اوور مدیران خودرو دارای اختلاف قیمتی در حدود ۴۱۰ میلیون تومان بین کارخانه و بازار است. این میزان سود با تبدیل به درصد، عدد ۳۲ درصد را نشان می دهد.
FMC T5
این خودرو هم اکنون در بازار و کارخانه اختلاف قیمتی در حدود ۵۹۰ میلیون تومان دارد. سود این خودرو به صورت درصدی در حدود ۴۵ درصد برآورد می شود.
FMC SX5
فردا SX5 نیز از نظر ریالی در حدود ۴۰۰ میلیون تومان سود دارد که با تبدیل آن به درصد، به عدد ۳۵ درصد می رسیم.
جک J4
جک J4 در بازار و کارخانه اختلاف قیمتی ۱۷۰ میلیون تومانی را دارد که می شود حدود ۲۱ درصد سود دهی برای خریدار.
جک S3
کراس اوور جک S3 کرمان وتور نیز در بازار و کارخانه اختلافی در حدود ۲۹۰ میلیون تومان دارد. با تبدیل این عدد به درصد، در می یابیم که جک S3 نیز حدود ۳۰ درصد سود دهی دارد.
KMC J7
دیگر سدان کرمان موتور در طرح فروش یکپارچه خودروی J7 است. سدان بزرگی که حدود ۲۵۰ میلیون تومان در بازار نسبت به کارخانه گران تر است. سدان KMC J7 برای مشتریان حدود ۱۴ درصد سود رسانی دارد.
کوییک اتوماتیک
هاچبک کراس کوییک اتومات هم اکنون در بازار قیمتی معادل با ۴۶۰ میلیون تومان دارد که با محاسبه اختلاف آن با کارخانه به عدد حدودی ۱۸۰ میلیون تومان می رسیم. این عدد یعنی کوییک اتومات برای مشتریانش در سامانه یکپارچه حدود ۶۵ درصد سود دارد.
سدان سایپا شاهین در بازار و کارخانه اختلافی در حدود ۲۱۵ میلیون تومان دارد. این عدد یعنی سایپا شاهین در سامانه یکپارچه سود دهی ۵۰ درصدی را دارد.
ساینا S
ساینا S نیز از دیگر محصولات سایپا در سامانه فروش یکپارچه است. این خودرو در بازار و کارخانه حدود ۱۳۲ میلیون تومان اختلاف دارد. ساینا S برای مشتریان سود ۵۳ درصدی در پی دارد.