امروز (پنجشنبه، ۲۲ تیر) سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به همراه مهیار عسگریان، مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی و سعید ابواالفتحی معاون فنی و عمرانی شرکت توسعه با حضور در ورزشگاه آزادی در جریان روند آماده سازی ورزشگاه قرار گرفتند. در این بازدید علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور در بازدید از ورزشگاه آزادی اظهار کرد: سازهای مثل آزادی که ۵۰ سال قدمت دارد، از نظر فنی دستکاری آن شجاعت میخواهد.
وی گفت: با توجه به فضای ایجاد شده یکصدهزار نفر جوان با حضور در ورزشگاه آزادی به دنبال تخلیه انرژی خود هستند، دست زدن به این مجموعه از نظر فنی بعد از ۵۰ سال کار شجاعتمندانهای است و دولت حتما پشت این قضیه خواهد بود. چون جوانان ما باید یک فضایی را تجربه کنند.
وی گفت: من که بارها شاهد روند بازسازی سازهها بودم، برایم جای تعجب دارد این سازه در ورزشگاه آزادی از نظر استحکام بسیاری قوی است و طراحی اصولی دارد. از جنبه محیط زیست آن چیزی که دارد اتفاق میافتد، این است که وقتی مساحتی در حدود ۴۵ هزار متر مربع به روزرسانی می شود، با توجه به وضعیت آب کشور و شرایط اقلیمی و مباحث خشکسالی، آب یکی از موضوعات اصلی کشور است. از همین الان در کنار ورزش هستیم تا این میزان حجم در زمان بارش آب را جمع آوری و استفاده کنیم.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط جدیدی که در طراحی سازههای بزرگی همچون ورزشگاهها وجود دارد، خود میتوانند منبع تامینکننده آب باشند.
سلاجقه گفت: آبروهای این جا به شکلی طراحی شده که کل آب این مجموعه جمع آوری و در مخزن نگهداری میشود که قابلیت بازیافت برای فضای سبز و جلوگیری از سیلاب زمان بارش باران خواهد داشت.
وی تصریح کرد: سازه ورزشگاه براساس اصول مهندسی سیراب طراحی می شود. از جنبه دیگر که حائز اهمیت است بحث فاضلاب مجموعه است. جمعیتی که ورزشگاه میآیند اگر هر کدام یک لیتر آب مصرف کنند در حقیقت ۱۰۰ هزار لیتر آب مصرف میشود که خود سبب ایجاد فاضلاب میشود.
معاون رییس جمهور تاکید کرد: راه اندازی تصفیه خانه مجموعه مدنظر است که در این زمینه حتما از صندوق حمایت از سازمان محیط زیست استفاده خواهیم کرد، از نظر فنی که به دید خریدار نگاه میکردم کار قشنگ و از نظر زیرساختی دقیق و از لحاظ تغییراتی و زیر ساخت مهندسی، کار جالبی است و قطعا زمان میبرد و نیاز به اعتبارات دارد.
وی خاطرنشان کرد: برای مجموعه ۴۰۰ هکتاری، حداکثر ۲۵ هزار متر فضای سبز باید داشته باشیم. دنبال این هستیم که از ظرفیتهای جهاد کشاورزی استفاده کنیم تا کل آبیاری فضای سبز مجموعه قطرهای شود.
سلاجقه افزود: بحث بعدی پسماند است. اگر قرار باشد صد هزار نفر از بطری استفاده کنند حجم زیادی پسماند ایجاد میکند، ما اعتقاد داریم مجموعهای مثل آزادی که جوانان ما آموزش میبینند و تجربه کسی میکنند زیباترین مکان از نظر محیط زیستی برای آنها فراهم شود و در بحث فرهنگ سازی الگوی مناسبی برای جوانان باشد. مجموعههایی این چنینی میتوانند محیط زیست را به خوبی تعریف کنند.
وی را پایان گفت: امیدوارم طی بازدیدی که امروز از آزادی داشتیم، کنار سازمان محیط زیست و ورزش قرار بگیریم و مجموعه صندوق ملی محیط زیست در کنار کار قرار میگیرد. امیدوارم این مجموعه الگویی هم از جهت زیرساختی، فنی و زیست محیطی باشد و آموزش خوب زیست محیطی برای جوانان کشورمان باشد.