لیلا اوتادی یکی از بازیگران مطرح سینمای ایران است که طرفداران زیادی دارد. لیلا اوتادی با فیلم چشمان سیاه وارد سینما شد. لیلا اوتادی در فضای مجازی حضور فعالی دارد و اخیرا نیز عکسی از خود درکنار دوستش منتشر کرده است. اخرین فیلم سینمایی که لیلا اوتادی در سینما نقش آفرینی کرد فیلم پسر کشی است. لیلا اوتادی در بهمن ۱۳۹۳ نخستین کتاب خود را در قالب مجموعه شعری با عنوان در بهشتی که کلاغی نیست مترسک هم نیست به دو زبان فارسی و انگلیسی از طریق انتشارات مروارید منتشر کرد.
لیلا اوتادی هنرپیشه سینما، تلویزیون و تئاتر ایرانی متولد ۱۴ مرداد ۱۳۶۲ در تهران است که از سال ۱۳۸۱ فعالیت خود را آغاز نمود.
لیلا اوتادی دانشآموخته کارشناسی معماری داخلی در دانشگاه هنر تهران است. او کار خود را با فیلم سینمایی چشمان سیاه، ساخته ایرج قادری آغاز کرد، اما برای اولین بار با سریال مهر و ماه به کارگردانی سید فیاض موسوی دیده شد.
از نمونه آثار او می توان به سه بیگانه، مالیخولیا، آشوب، عالیجناب، آزاد به قید شرط، بید مجنون، نازلی، آدم کش، به دنبال خوشبختی و هوس اشاره کرد.
تحصیلات لیلا اوتادی دانشآموخته رشته ی معماری داخلی از دانشگاه تهران است . در کودکی برای بازی در یک فیلم سینمای «کیمیا» به کارگردانی احمد رضا درویش به او پیشنهاد شد اما خانوادهاش بخاطر رسیدگی به امور تحصیلی مانع این امر شدند.
اوتادی در خصوص کشف استعداد بازیگری در خود گفت:حدود پنج یا شش سالم بود که جلوی آینه می ایستادم و بازی می کردم؛ و از همان زمان دوست داشتم بازیگر شوم.
او ادامه داد:وقتی هفت سالم بود، خسرو شکیبایی برای انتخاب بازیگر در فیلم «کیمیا» به مدرسه ما آمد و من را برای این نقش انتخاب کرد اما پدرم اجازه نداد. تا دوره دیپلم چند بار این اتفاق برای من افتاد، ولی پدرم راضی نمی شد. تا اینکه بعد از اخذ مدرک دیپلم پدرم را راضی کردم.
اولین فیلم هایت «بید مجنون» و «چشمان سیاه» بود. آیا همان مسیر این فیلم ها را ادامه دادی؟ اوتادی پاسخ داد:بعد از بید مجنون تا دو سال هر پیشنهادی را رد کردم. بعد یکی دو نفر از دوستان گفتند، بازی کن تا دیده شوی. شاید بعضی فیلم هایی که بازی کردم را دوست نداشتم، ولی همه را با عشق بازی کردم.
چرا حاشیه شما زیاد است؟ خودم زیاد دنبالش نیستم. شاید به این دلیل که کارهای مختلفی انجام دادم.
شایعات زیادی راجع به ازدواج درباره شما بوده؟ بله؛ من به همراه هر کسی که مصاحبه کردم، گفتند ازدواج کردیم!
خودت به این شایعات دامن نزدی؟ به شایعه ازدواج نه!
در مورد شما شایعه شد که گران قیمت ترین بازیگر سینما هستید؟ بله
و تکذیب کردید؟ بله، چون حقیقت نداشت. در واقع من تکذیب نکردم، تکذیب شد.
– سینما مافیا دارد؟ همه چیز مافیا دارد. طبیعی است. اینکه یک کارگردان در یک فیلمی از پسرش استفاده کند، طبیعی است. من با مافیای بد مخالفم. مثلا اینکه استاد کیمیایی از پسرش برای بازی استفاده کرد، خیلی خوب است. اما بعضی وقت ها مافیا خیانت در حق استعدادهایی است که پشت در تئاتر این کشور می مانند، است.
اوتادی درباره صحبت های خود درباره مافیای سینما در برنامه «هفت» گفت:در برنامه «هفت» شخص خاصی منظورم نبود. البته زیاد هستند. منظورم این بود که سیاست ها باید عوض بشود، نه اینکه شخص خاصی.
اوتادی در پاسخ گفت:بله، شاید کسانی که دوست داشتند، در جایگاه من باشند.
اوتادی درباره ازدواج گفت:ازدواج یعنی خودم و طرف مقابلم خوشبخت شویم. هر وقت شعور و توانایی این مسئله را داشتم، باید ازدواج کنم. صرفا عاشق زندگی کردنم.
مهران مدیری در ادامه دستمزد لیلا اوتادی را پرسید. او نیز در مقابل، دستمزد بازی مهران مدیری را سوال کرد. در ادامه اما، اصرار مدیری و تماشاگران، باعث جواب دادن اوتادی نشد. او به این جمله بسنده کرد:«سال 80 برای اولین فیلمم یک میلیون تومان گرفتم.»
این بازیگر در پاسخ به این سوال که آیا در بین 5 خانم بازیگر در حال حاضر، جزو پنج نفر اول هستید، پاسخ داد؟ بین 5 یا ده نفر اول. چون در سینمای ما، برای رنج سنی 40 نقش های خوبی پیشنهاد می شود. مثل مریلا زارعی و خیلی دوستان دیگر.
مدیری در ادامه از اوتادی پرسید:حاضرید 30 درصد به هوش شما اضافه بشود، ولی برای صورت شما اتفاقی بیفتد؟ اوتادی در ابتدا گفت:هوش از این بیشتر آقای مدیری؟! مدیری به شوخی ادامه داد و گفت:حاضرید به فروتنی شما اضافه شود؟ اوتادی پاسخ داد:بله حاضرم. شوخی کردم.
اوتادی با بیان اینکه آدم درونگرایی است و دوستان زیادی ندارد، گفت:دوست دارم، نعیمه نظام دوست همکار خوب من به برنامه شما بیاید.
مدیری در ادامه با این سوال ها گفتگوی خود با خانم بازیگر را به پایان برد:
بزرگترین ترس شما چیست؟ از شرایطی که در اختیار و کنترل نباشد مثل جنگ، می ترسم.
آزاردهنده ترین خصلت شما چیست؟ اینکه خیلی فکر می کنم تا تصمیم بگیرم.
هترین خصلت؟ بنا به گفته دیگران اینکه بیش از حد مهربانم.
آیا عمیقا احساس خوشبختی دارید؟ من، چون زیاد کتاب های روانشناسی می خوانم، جوابم به این سوال طولانی است. هر انسانی تا 7 سالگی احساس خوشبختی می کند. اگر انسان خوب تربیت شود، این احساس با او رشد می کند. برای رسیدن به احساس خوشبختی بخصوص در جامعه ما باید تلاش کرد.
پس از آن او در فیلمهای بسیاری در سینمای ایران بازی کرد و به ورزش علاقه دارد و فعالیتهای ورزشی را در رشتههای تنیس و سوار کاری و فیتس دنبال می کند وی به زبانهای انگلیسی و ترکی مسلط کامل میباشد.
چشمان سیاه : ایرج قادری 1381
بید مجنون : مجید مجیدی 1383
چپ دست : آرش معیریان 1384
قصه دلها : هوشنگ درویش پور 1385
چهار انگشتی : سعید سهیلی1385
زن ها فرشته اند : شهرام شاه حسینی 1386
دعوت : ابراهیم حاتمی کیا 1387
حرکت اول : فرهاد نجفی 1387
پسر آدم دختر حوا : رامبد جوان 1387
عروسک : ابراهیم وحیدزاده 1388
آدم کش : رضا کریمی 1388
باغ قرمز : امیر سماواتی 1388
پیتزا مخلوط : حسین قاسمی جامی 1389
دردسر بزرگ : مهدی گلستانه 1389
اخراجی ها3 : مسعود ده نمکی 1389
شیر تو شیر : ابراهیم فروزش 1390
زن مرد زندگی : مهدی ودادی 1390
صفحه ۱۱۳ : رضا توکلی 1390
آقای الف : علی عطشانی 1390
کبریت سوخته : کاظم معصومی 1391
لاله : اسی نیک نژاد 1392
دور زدن ممنوع :بصیری 1392
یک شام خوب : مهدی مظلومی
نود درجه؛رحمانی
آزاد به قید شرط (1395)
هوس: محمد خراط زاده 1396
پیشونی سفید ۳: سید جواد هاشمی 1396
کاتیوشا: علی عطشانی 1396
تختهگاز: محمد آهنگرانی 1397
پسرکشی: محمدهادی کریمی 1398