یک‌شنبه 30 اردیبهشت 1403 - 19 May 2024
تاریخ انتشار: 1402/01/19 06:33
ریزش مو | درمان ریزش مو | ریزش مو آقایان
کد خبر: 38217

درمان قطعی ریزش مو را بدانید | برای درمان ریزش مو بخوانید

برای ریزش مو، دسته‌بندی‌های مختلفی وجود دارند که به طور کلی می‌توان آن‌ها را به چهار دسته مزمن، حاد، التهابی و غیرالتهابی تقسیم کرد. شناسایی سریع ریزش مو امری بسیار حائز اهمیت است، زیرا با درمان صحیح می‌توان جلوی ریزش مو را گرفت و از بین رفتن دائمی موها جلوگیری کرد.

ریزش مو یکی از مشکلات شایع در زنان و مردان است که ممکن است به دلایل مختلفی از جمله عوامل ژنتیکی، تغذیه نامناسب، تنش روحی، استفاده از مواد شیمیایی و غیره رخ بدهد. این مشکل می‌تواند باعث کاهش ظرافت و حجم موی فرد شود و در برخی موارد می‌تواند به رقم چشمگیری رشد مو را کند کند کند. برای رفع این مشکل، باید ابتدا دلیل ریزش مو را شناسایی کرد و سپس با درمان مناسب آن را متوقف کرد.

یکی از دغدغه‌ها و مشکلات اکثر افراد در هر سنی، ریزش مو می‌باشد. ریزش مو مشکل بزرگی نیست که نتوان آن را درمان کرد، البته برای درمان مناسب، ابتدا نیاز به شناخت صحیح علت ریزش مو دارید. از دست‌دادن مو و ریزش آن تا حدودی طبیعی است. اقتصاد آنلاین در این راستا با خانم دکتر عاطفه فرامرزی، متخصص پوست و مو به مصاحبه پرداخته است.

دکتر فرامرزی درمورد انواع ریزش موها توضیح داد: دسته‌بندی‌های مختلفی برای ریزش مو وجود دارد. بطور کلی آن‌ها را می‌توان به انواع مزمن، حاد، التهابی و غیرالتهابی تقسیم‌ کرد. در ریزش موهای مزمن، شایع ترین نوع، ریزش موی ارثی یا هورمونی یا آندوژنتیک است که تحت تاثیر ژنتیک، هورمون‌های مردانه بر کف سر تاثیر می‌گذارند و به تدریج باعث نازک شدن و کم شدن و تغییر حالت موها و وز شدن آن‌ها می‌شوند.

وی ادامه داد: در ریزش موی حاد یکی از شایع ترین انواع آن‌ها، ریزش موی استرسی است که معمولا به فاصله ۲ الی ۳ ماه از استرسی که به بدن وارد می‌شود و می‌تواند فیزیکی یا روانی باشد، اتفاق می‌افتد. یکی از موضوعاتی که این روزها درگیر آن هستیم، ریزش موی ناشی از کرونا است که در این دسته از ریزش مو قرار می‌گیرد و معمولا به طور خود به خود بعد از چند ماه برطرف می‌شوند مگر این که یک عامل زمینه‌ای ریزش مو در برخی افراد وجود داشته باشد مثلا کسی که ریزش موی ارثی دارد و دچار ریزش موی استرسی هم‌ می‌شود و به علت زمینه‌ای که داشته است ممکن است ریزش موی او طولانی‌تر از حالت عادی شود. در دسته ریزش‌ موهای حاد، ریزش موهای بعد از بارداری و زایمان را نیز می‌توان مثال زد که یک ریزش موی طبیعی و بسیار شایع است و علت آن تغییر سطح هورمون‌ها بعد از زایمان است و معمولا خود به خود درمان می‌شود و جای‌ نگرانی ندارد مگر در افرادی که زمینه ریزش موی ارثی دارند و قطعا در این افراد نیاز به درمان داریم.

او افزود: در دسته بندی دیگری که ریزش موها به دو گروه التهابی و غیرالتهابی تقسیم‌ می‌شوند، در ریزش موهای غیرالتهابی معمولا التهاب نقشی در ریزش مو ندارد و معمولا با درمان، مشکل حل می‌شود و ریزش برطرف می‌شود. البته در صورت عدم درمان و با تداوم ریزش موها، ممکن است این ریزش ها به ریزش موهای غیرقابل بازگشت تبدیل شوند. در ریزش موهای التهابی، التهاب و سیستم ایمنی بدن نقش اصلی را در ایجاد التهاب اطراف ریشه‌های مو دارد و باعث ریزش موی غیرقابل بازگشت می‌شود.

شناسایی سریع این نوع از ریزش مو بسیار مهم است و می‌توانیم با درمان صحیح، کمک کنیم این نوع از ریزش مو باعث از بین رفتن دائمی موها نشود.

دکتر فرامرزی تاکید کرد: در بالین این ریزش موها بسیار بهم شبیه هستند و تشخیص نادرست و عدم درمان به موقع ممکن است باعث عوارض جبران ناپذیری در نواحی رشد موها شود و افراد بطور دائمی موهای خود را از دست بدهند.

وی درمورد نحوه درمان ریزش موها توضیح داد: درمان‌ ریزش مو براساس علت آن‌ها انجام می‌گیرد. مثلا علت ریزش موی ارثی هورمونی، تاثیر هورمون‌ها بر کف سر است و درمان بر این اساس انجام می‌شود. در افرادی که بالانس هورمونی نامناسبی دارند و علاوه بر ریزش موی زیاد، چاقی و آکنه و جوش و همچنین موهای زائد و قائدگی‌های نامنظم نیز دارند، درمان براساس علت انجام می‌گیرد. بطور کلی اگر رژیم غذایی فرد نرمال باشد و شامل سبزیجات، پروتیین‌ها، میوه‌ها، چربی‌ها به مقدار متعادل باشد، مصرف هیچ ماده غذایی برای جلوگیری از ریزش مو یا درمان آن توصیه نمی‌شود.

او درمورد درمان‌پذیر بودن ریزش موها گفت: هم در ریزش موهای غیرالتهابی مثل ریزش موی هورمونی ارثی و هم در موارد التهابی، هیچ درمان ۱۰۰ درصدی و قطعی وجود ندارد. برای مثال درمورد ریزش موی هورمونی ارثی که در نتیجه‌ تاثیر هورمون‌های مردانه بر کف سر در آقایان و خانم‌ها اتفاق می‌افتد، میزان‌ پاسخ‌دهی به درمان ۱۰۰درصد نیست. در آقایان‌ معمولا ۷۰ الی ۸۰ درصد و در خانم‌ها ۵۰ الی ۶۰ درصد پاسخ‌دهی به درمان داریم. این درصد قطعا در ریزش موهای التهابی کمتر است.

تشخیص صحیح و درمان به موقع در اکثر ریزش موها‌، شانس درمان‌پذیر بودن را به مراتب بیشتر می‌کند.

وی به عنوان نکته آخر افزود: به‌ جای اینکه افراد هنگام ریزش مو به داروخانه‌ها مراجعه کنند و توقع داشته باشند با استفاده از یک شامپو یا مولتی ویتامین که گاهی حتی ضرر آن بیشتر از فایده آن است ریزش موی خود را کنترل و درمان کنند، به متخصصین پوست و مو مراجعه کنند و با معاینه دقیق و درست و  آزمایش‌های لازم، درنهایت درمان صحیح را دریافت کنند.


کپی لینک کوتاه خبر: https://rasadvarzeshi.com/d/3qdyqp