به گزارش رصد ورزشی: معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران از اجرای فاز اول طرح هوشمند سازی یارانه آرد و نان در استان تهران از فردا(دوشنبه) خبر داد. از گزارش استانداری تهران، حشمت الله عسگری روز یکشنبه در جلسه کارگروه آرد و نان استان با اشاره به عدم تغییر قیمت نان در سال جاری اظهار داشت: قیمت نان همان نرخ مصوب سال ۱۴۰۰ است و هرگونه افزایش خارج از مصوبه غیرقانونی و با متخلفان برخورد خواهد شد.
وی افزود: اجرای فاز اول طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان و نصب کارتخوان ها در سطح نانوایی های استان از فردا آغاز و تاکنون 6800 کارتخوان آماده و تحویل خواهد شد.
معاون اقتصادی استاندار تهران با اشاره به ضرورت اجرای این طرح عنوان کرد: اجرای این طرح در سطح کشور باعث کاهش هدررفت سالانه بیش از حدود چهار میلیون تن نان در کشور خواهد شد و از طرف دیگر با توجه به یارانه ای بودن آرد مورد استفاده نانوایی ها از قاچاق آن در سطح گسترده ای جلوگیری خواهد شد.
عسگری اجرای این طرح را عامل مهمی در مدیریت مصرف و برنامه ریزی برای جلوگیری از سو مصرف این کالای استراتژیک دانست.
وی همچنین از دستگاه های اجرایی و نظارتی ذی ربط خواست با تشدید فعالیت گشت های بازرسی، نظارت لازم را در زمینه های بهداشتی و قیمت نان به عمل آورده و مانع از هرگونه سوءاستفاده و تخلف خواهد شد.
منبع : ایرنا
تأثیرات حذف یارانه نان چیست؟
محمدرضا خواجه در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: به نظر میرسد، تخصیص یارانه آرد و تخصیص آن به نانوا موجب حذف سایه نظارتی دولت از سر نانوایان میشود و حذف دخالتهای دولت در فرآیند تولید را به دنبال دارد. دولتها بدترین نرخ گذار هستند. رفتار دولتها با تولید کنندهها، بازدارنده بوده و وادارنده نیست. تلاش ما این است که با این طرح همراهی کنیم زیرا طبق اصل ۴۴ قانون اساسی آزادسازی یارانهها از جمله آرمانها و اصول اساسی یک اقتصاد پویا است.
وی افزود: معتقدیم اگر دولت به درستی این اصل را رعایت کند موفق خواهد شد. بنابراین اگر قرار باشد دولت در امور قیمتگذاری نان دخالت کند، وضع موجود تغییر نخواهد کرد و شاهد تشدید ضایعات نان، تضییع حقوق نانوایان و تخریب سلامتی مردم خواهیم بود. اگر دولت اجازه دهد بر اساس قانون عرضه و تقاضا و اصل ۴۴ قانون اساسی قیمت نان در فرآیند عرضه و تولید تعیین شود، قیمت نان حتماً کاهش خواهد یافت.
نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان گفت: همه دغدغه نانوایان کشور این است که برنامه دولت هنوز نامفهوم بوده و تدوین نشده است. در سال ۷۹ و ۸۹ آزادسازیهای این چنینی در بازار اتفاق افتاد اما به رغم شوکی که به بازار وارد شد، در نهایت رضایت کامل نانوایان حاصل شد. وقتی نانوا راضی باشد، مصرفکننده نیز رضایت دارد.
خواجه اضافه کرد: حذف حدود هفت میلیون نفر از اتباع خارجی از سفره یارانه ملی، حذف نان ارزان و ارزشمند شدن نان، درست پختن نان و کاهش ضایعات ۳۰ تا ۵۰ درصد آن، حذف سیستم عریض و طویل بازرسی، حذف شکاف آرد دولتی و آزاد و رانت، حذف قاچاق آرد به خارج از کشور، آزادی نانوایان در بروز نبوغ و خلاقیت شغلی، خروج نانوایان از تک محصولی و پخت نانهای متنوع (مثل شیرینی فروشها)، جبران هزینهها و سودآورسازی شغل نانوایی و تعطیلی نانوایانی که نان خوب نمیپزند؛ از جمله مزایای حذف یارانه نان است.
وی ادامه داد: همچنین با حذف یارانه نان آسیابهایی که آرد خوب تولید نمیکنند تعطیل خواهد شد. نیازی به واردات شش میلیون تن گندم نیست و از خروج دلار جلوگیری شده است و میتوان با بحران کمبود گندم مقابله کرد. همچنین این کار منجر به ایجاد فضای رقابت اقتصادی میان نانوایان برای کاهش قیمت نان خواهد شد.