در اسلام، حکم تزریق آمپول مانع از ادامه روزه نمیشود. با توجه به اینکه تزریق آمپول هیچ گونه تغذیه واحدهای گوارشی بدن را مختل نمیکند، حکم تزریق آمپول در روزه قابل قبول است. با این حال، اگر از تزریق آمپول باعث شد دست به گردنه یا دهان شوید و آب یا هر چیز دیگری را بخورید، روزه شما باطل خواهد شد. به همین دلیل در حکم تزریق آمپول، برای جلوگیری از شکستن روزه، فاصلهای بین دهان و آب یا داروی مورد نیاز قرار دهید.
در استفتائی با محوریت حکم تزریق آمپول برای روزهدار مطابق با فتوای حضرت آیتالله العظمی خامنهای میخوانیم: احتیاط واجب آن است که روزهدار از آمپولهای مقوی و هر آمپولی که در رگ تزریق میشود و نیز انواع سرمها خودداری کند.
فارس: در استفتائی با محوریت حکم تزریق آمپول برای روزهدار مطابق با فتوای حضرت آیتالله العظمی خامنهای میخوانیم: احتیاط واجب آن است که روزهدار از آمپولهای مقوی و هر آمپولی که در رگ تزریق میشود و نیز انواع سرمها خودداری کند.
با توجه به مسائل جاری درباره روزههای ماه مبارک رمضان، به بازخوانی برخی احکام روزه مرتبط با فتوای حضرت آیتالله سیدعلی خامنهای میپردازیم که در ادامه میخوانید:
حکم تزریق آمپول برای روزهدار
نظر شریف جنابعالی درباره تزریق آمپول و سایر تزریقات نسبت به روزهداران در ماه مبارک رمضان، چیست؟
احتیاط واجب آن است که روزهدار از آمپولهای مقوی یا مغذی و هر آمپولی که در رگ تزریق میشود و نیز انواع سرمها خودداری کند، لکن آمپولهای غیر تقویتی که در عضله تزریق میشود، مانند آنتی بیوتیک یا مسکن و نیز آمپولهایی که برای بی حس کردن به کار میرود، مانعی ندارد.
حکم خوردن روزه به اجبار دیگران
اگر روزهدار باشم و مادرم مرا وادار به خوردن غذا یا نوشیدن کند، آیا روزهام باطل میشود؟
خوردن و آشامیدن روزه را باطل میکند، هرچند بر اثر درخواست و اصرار شخص دیگری باشد.
خونریزی لثه روزهدار
من در بیشتر روزها آب دهانم با خونی که از لثههایم میآید مخلوط میشود و گاهی نمیدانم آب دهانی که فرو میبرم همراه با خون است یا خیر؟ روزهام با این حال چه حکمی دارد؟ امیدوارم مرا راهنمایی فرمایید.
اگر خون لثه در آب دهان مستهلک شود، محکوم به طهارت است و بلعیدن آن اشکال ندارد و مبطل روزه نیست، و همچنین در صورت شک در همراه بودن آب دهان با خون، فرو بردن آن اشکال ندارد و به صحّت روزه ضرر نمیزند.